Jak se naučit hospodařit s penězi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
šetření
ahoj holky,
dneska jsem se zaregistrovala a to jen proto, ze me zaujaly Vase diskuze o setreni.. potrebuju setrit jako sul! zatim jeste nemame deti, ani je v dohledne dobe neplanujeme, ale to jen proto, ze na to proste neni dost penez..
vydelavame dost, ale pro nas neni nikdy dost. prijde mi,´ze stejne bysme vysly s 200 tis. jako s 20ti tisicema.
neutracime moc za jidlo, ani za kosmetiku a oblikani.. proste se snazime setrit, setrime treba 2 mesice, ale pak nam neco preskoci v hlave a penize rozhazime.. (napr. vcera jsme se sli pobavit do casina, a nechali tam 50tis.) podotykam, ze nejsme zadny zavislaci, jdeme si zahrat 1× za rok v ramci spolecensky udalosti..
ale stejne…
dneska rano jsem se probudila a hrozne me z ty ztraty penez boli hlava ![]()
poradite mi, jak stabilne setrit? a kam si ukladat penize, abyste na ne nemohli sahnout? * ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Téda rozházet 50tis. v kasinu za jeden večer
bych se jednou chtěla mít tak dobře jako ty, abych to mohla udělat. Já dávám každou ušetřenou korunu na stavební spoření a tam nesahám, protože ho budeme vybírat až na stavbu baráčku, takže to tam převádím ze svého účtu, co ušetřím a nesahám na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak takovu radu bych taky potřebovala ![]()
Je fakt, že je úplně jedno, zda vyděláváš dvacet nebo dvěstě, s nárůstajícím příjmem rostou výdaje aniž bys chtěla.. a šetřit nejde a nejde.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nešetřím na malém - jídlo, ale šetřím na oblečení, kupuju jen ve slevách, kupuju pro sebe jen nezbytné věci, či si je nechávám nadělik k vánocům atd., oblečení na malého - punčochy, body, pyžama a tak kupuju v lidlu atd., šetříme i na dopravě, jezdíme na plyn, manžel je manuální velmi zručný, vše si dělá sám, tudíž za práci jakoukoli téměř nikdy nic neplatíme. Jídlo a tak kupuju kvalitní, ale snažím se vyhledávat akce, to samé kosmetika - pouze v akcích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aine píše:
Tak takovu radu bych taky potřebovala
Je fakt, že je úplně jedno, zda vyděláváš dvacet nebo dvěstě, s nárůstajícím příjmem rostou výdaje aniž bys chtěla.. a šetřit nejde a nejde..
ale jde já před mateřskou vydělávala hodně užívala si prodloužené vlasy na 40 tis měsíčně a oblečení jen super značka a teď mám 7,5 tis měsíčně vlasy v culíku a chodím v teplákách na psek stačí dva roky jsem si nic nekoupila a nechybí mi tak jsednou ročně zajdu ke kadeřnici na konečky a vůbec mi to nepřijde divný že jsem se zedne na den změnila tady jde o priority. Naco nemám to prostě nemám a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemít na dítě peníze a pak se pobavit za 50 tis..to je nějakej renonc ne???
Jinak nejlépe poslat větší částku z příjmu na spoření, stavebko..Co jiného poradit?? Určitě neštřit do šuplíku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Lucinko, myslim, ze vim, o cem mluvis.
Mne pomaha si zaridit setrici ucet a urcitou pomerne vysokou castku tam mesicne skladat. Proste si dat trvaly prikaz.
Nebo si vytycim nejaky cil, ted zrovna je to bazen a reknu si, mesicne musim z vyplaty usetrit tolik a tolik. Vzdycky, kdyz nekam jdu, tak na to myslim.
V obou pripadech si po odecteni fixnich nakladu stanovim nejakou rozumnou castku na mesic na ad hoc naklady a ostatni mam za nedoknutelne. To je jediny, co na me funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak když za 2 měsíce našetříte 50 tis, tak to je 25tis za měsíc. Hoo, většina rodin nemá 25tis ani na měsíc na domácnost a děti mají. Ono by to možná chtělo místo výstřelků, hazardu atd, si to srovnat v hlavě. Buď si budu vyhazovat z kopýtka, nebo spadnu z hrušky na zem a budu mít děti. Anebo ať jde manžel do vlády, to byste pak stihli obojí.
Poradit ti neporadím, protože si myslím, že tvůj dotaz je postavený na hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lemaz píše:
No, tak když za 2 měsíce našetříte 50 tis, tak to je 25tis za měsíc. Hoo, většina rodin nemá 25tis ani na měsíc na domácnost a děti mají. Ono by to možná chtělo místo výstřelků, hazardu atd, si to srovnat v hlavě. Buď si budu vyhazovat z kopýtka, nebo spadnu z hrušky na zem a budu mít děti. Anebo ať jde manžel do vlády, to byste pak stihli obojí.Poradit ti neporadím, protože si myslím, že tvůj dotaz je postavený na hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jistě, když není, tak není. Zvyknout se dá na vše, záleží na člověku.
Já jsem od té doby, co manžel začal vydělávat víc a víc, pořádně zvýšila svůj výdej, ale nadruhou stranu, nikoho v tom neomezuji ani naše budoucí plány na miminko. Kdybych se ale nemohla pořídit potomka kvůli tomu, že na něj nemám peníze.. no asi bych se nad tím pořádně zamyslela a pak šetřila a šetřila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, ja jsem ted nejaka zmatena, neprecetla jsem si dotaz cely.
No tak kdyz nasetrit 50 tis. za dva mesice, tak ne deti nemate dost penez? Tady mi chybi nejaka logicka linka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucinka.mimi píše:
ahoj holky,
poradite mi, jak stabilne setrit? a kam si ukladat penize, abyste na ne nemohli sahnout? *
Mužeš posilat na můj účet ![]()
- Citovat
- Upravit
To je zase dizkuze,zakladatelku vubec nechapu,kdyz maj tolik penez proc si nemuzou dovolit dite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
spatne jsem se vyjadrila.. dite bysme ted urcite zvladli, ale ja ho nechci, dokud nejsme poradne zajisteny (tim myslim baracek a dost penizek na strane) neni to tak, ze bychom si ho ted nemohli dovolit..
kdyz jsme s pritelem zacali zit, moc penez jsme nemeli (cca 20tis.) a vyzili jsme z toho normalne..ale pak se zacalo vydelavat a nase naroky se zvysili. ted je tezky spadnout z toho standartu zase dolu, ale chtelo by to aspon o jeden stupinek sestoupit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit