Jak se naučit hospodařit s penězi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25.1.11 14:34

šetření

ahoj holky,
dneska jsem se zaregistrovala a to jen proto, ze me zaujaly Vase diskuze o setreni.. potrebuju setrit jako sul! zatim jeste nemame deti, ani je v dohledne dobe neplanujeme, ale to jen proto, ze na to proste neni dost penez..
vydelavame dost, ale pro nas neni nikdy dost. prijde mi,´ze stejne bysme vysly s 200 tis. jako s 20ti tisicema.
neutracime moc za jidlo, ani za kosmetiku a oblikani.. proste se snazime setrit, setrime treba 2 mesice, ale pak nam neco preskoci v hlave a penize rozhazime.. (napr. vcera jsme se sli pobavit do casina, a nechali tam 50tis.) podotykam, ze nejsme zadny zavislaci, jdeme si zahrat 1× za rok v ramci spolecensky udalosti..
ale stejne…
dneska rano jsem se probudila a hrozne me z ty ztraty penez boli hlava :(
poradite mi, jak stabilne setrit? a kam si ukladat penize, abyste na ne nemohli sahnout? * :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
992
25.1.11 14:39

Téda rozházet 50tis. v kasinu za jeden večer :nevim: bych se jednou chtěla mít tak dobře jako ty, abych to mohla udělat. Já dávám každou ušetřenou korunu na stavební spoření a tam nesahám, protože ho budeme vybírat až na stavbu baráčku, takže to tam převádím ze svého účtu, co ušetřím a nesahám na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
25.1.11 14:40

Tak takovu radu bych taky potřebovala :palec:
Je fakt, že je úplně jedno, zda vyděláváš dvacet nebo dvěstě, s nárůstajícím příjmem rostou výdaje aniž bys chtěla.. a šetřit nejde a nejde.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
25.1.11 14:46

Já nešetřím na malém - jídlo, ale šetřím na oblečení, kupuju jen ve slevách, kupuju pro sebe jen nezbytné věci, či si je nechávám nadělik k vánocům atd., oblečení na malého - punčochy, body, pyžama a tak kupuju v lidlu atd., šetříme i na dopravě, jezdíme na plyn, manžel je manuální velmi zručný, vše si dělá sám, tudíž za práci jakoukoli téměř nikdy nic neplatíme. Jídlo a tak kupuju kvalitní, ale snažím se vyhledávat akce, to samé kosmetika - pouze v akcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
25.1.11 14:46
Aine píše:
Tak takovu radu bych taky potřebovala :palec:
Je fakt, že je úplně jedno, zda vyděláváš dvacet nebo dvěstě, s nárůstajícím příjmem rostou výdaje aniž bys chtěla.. a šetřit nejde a nejde.. :nevim:

ale jde já před mateřskou vydělávala hodně užívala si prodloužené vlasy na 40 tis měsíčně a oblečení jen super značka a teď mám 7,5 tis měsíčně vlasy v culíku a chodím v teplákách na psek stačí dva roky jsem si nic nekoupila a nechybí mi tak jsednou ročně zajdu ke kadeřnici na konečky a vůbec mi to nepřijde divný že jsem se zedne na den změnila tady jde o priority. Naco nemám to prostě nemám a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.1.11 14:54

Nemít na dítě peníze a pak se pobavit za 50 tis..to je nějakej renonc ne???

Jinak nejlépe poslat větší částku z příjmu na spoření, stavebko..Co jiného poradit?? Určitě neštřit do šuplíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
25.1.11 14:55

Ahoj Lucinko, myslim, ze vim, o cem mluvis.

Mne pomaha si zaridit setrici ucet a urcitou pomerne vysokou castku tam mesicne skladat. Proste si dat trvaly prikaz.

Nebo si vytycim nejaky cil, ted zrovna je to bazen a reknu si, mesicne musim z vyplaty usetrit tolik a tolik. Vzdycky, kdyz nekam jdu, tak na to myslim.

V obou pripadech si po odecteni fixnich nakladu stanovim nejakou rozumnou castku na mesic na ad hoc naklady a ostatni mam za nedoknutelne. To je jediny, co na me funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
25.1.11 14:57

No, tak když za 2 měsíce našetříte 50 tis, tak to je 25tis za měsíc. Hoo, většina rodin nemá 25tis ani na měsíc na domácnost a děti mají. Ono by to možná chtělo místo výstřelků, hazardu atd, si to srovnat v hlavě. Buď si budu vyhazovat z kopýtka, nebo spadnu z hrušky na zem a budu mít děti. Anebo ať jde manžel do vlády, to byste pak stihli obojí.

Poradit ti neporadím, protože si myslím, že tvůj dotaz je postavený na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
25.1.11 15:01
lemaz píše:
No, tak když za 2 měsíce našetříte 50 tis, tak to je 25tis za měsíc. Hoo, většina rodin nemá 25tis ani na měsíc na domácnost a děti mají. Ono by to možná chtělo místo výstřelků, hazardu atd, si to srovnat v hlavě. Buď si budu vyhazovat z kopýtka, nebo spadnu z hrušky na zem a budu mít děti. Anebo ať jde manžel do vlády, to byste pak stihli obojí.Poradit ti neporadím, protože si myslím, že tvůj dotaz je postavený na hlavu.
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
25.1.11 15:02

Jistě, když není, tak není. Zvyknout se dá na vše, záleží na člověku.
Já jsem od té doby, co manžel začal vydělávat víc a víc, pořádně zvýšila svůj výdej, ale nadruhou stranu, nikoho v tom neomezuji ani naše budoucí plány na miminko. Kdybych se ale nemohla pořídit potomka kvůli tomu, že na něj nemám peníze.. no asi bych se nad tím pořádně zamyslela a pak šetřila a šetřila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
25.1.11 15:07

Aha, ja jsem ted nejaka zmatena, neprecetla jsem si dotaz cely.

No tak kdyz nasetrit 50 tis. za dva mesice, tak ne deti nemate dost penez? Tady mi chybi nejaka logicka linka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
25.1.11 15:09
lucinka.mimi píše:
ahoj holky,
poradite mi, jak stabilne setrit? a kam si ukladat penize, abyste na ne nemohli sahnout? * :think:

Mužeš posilat na můj účet :lol:

• Citovat
  • Upravit
10568
25.1.11 15:11

To je zase dizkuze,zakladatelku vubec nechapu,kdyz maj tolik penez proc si nemuzou dovolit dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35697
25.1.11 15:14

No to víš, ten kdo má hodně, tak mu to přijde málo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.11 15:15

spatne jsem se vyjadrila.. dite bysme ted urcite zvladli, ale ja ho nechci, dokud nejsme poradne zajisteny (tim myslim baracek a dost penizek na strane) neni to tak, ze bychom si ho ted nemohli dovolit..
kdyz jsme s pritelem zacali zit, moc penez jsme nemeli (cca 20tis.) a vyzili jsme z toho normalne..ale pak se zacalo vydelavat a nase naroky se zvysili. ted je tezky spadnout z toho standartu zase dolu, ale chtelo by to aspon o jeden stupinek sestoupit.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat