Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Z ne přímo prášků jsou šetrné Evra a Nuvaring, jinak přímo HA v podstatě jakákoliv nad tisíckovku - to jsou ty novější, nízkohormonové a šetrné. Ale samozřejmě za pár let se zase bude tvrdit, jak moc to bylo fuj a jak právě ty nové jsou lepší, šetrnější atd.
![]()
@Ifca1 píše:
Při MS odchází narostlá děložní sliznice, když není vajíčko oplodněno a nepotřbuje zahnízdit, tak je k ničemu a vrací se tak do normálního stavu. O žádné pročišťování těla se nejednáNejsem si stopro jistá, ale u HAK myslím dochází k ovulaci až po dobrání platíčka, pokud bereš tři za sebou, k ovulaci nedojde, tudíž ani sliznice nenarůstá, opravte mě pokud se pletu.
Podle mě u HA nedochází k ovulaci vůbec. Krvácení v pauze je jakási „napodobenina“ menstruace, ale během HA by se nemělo vůbec ovulovat.
Děkuji za vysvětlení. A Jeanine je taky nizkohormonální?Nevíte někdo?
@Anonymní píše:
Chci se zeptat existuje nějaká hormonální antikoncepce v prášcích šertnější vůči organismu?? Jestli je třeba i více druhů?? Děkuji za odpovědi
Myslím, že ne, z vlastní zkušenosti Ti mohu říct, že je to všechno stejná s.a.ka
. Měla jsem dvě, po obou jsem skončila ve špitále. S jednou po roce braní, s druhou po měsíci. ![]()
Ja jsem byla spokojena s Evrou, nejsou to teda prasky ale naplast. Nalepi se 1 x tydne a 4ty tyden bez naplasti. Latka prochazi pres kuzi takze nezatezuje travici system. Pouzivala jsem ji asi 5 let. Prasky mi nevyhovovaly, pripadala jsem si jak slepice. Naplast jsem si lepila pod bikini aby nebyla videt. Je to novejsi typ antikoncepce a doktorka mi rekla ze setrnejsi ale jak moc to nevim ![]()
@Mobidick píše:Šetrnější určitě - právě tím, co jsi vypsala. Ale pořád je to chemie..
Ja jsem byla spokojena s Evrou, nejsou to teda prasky ale naplast. Nalepi se 1 x tydne a 4ty tyden bez naplasti. Latka prochazi pres kuzi takze nezatezuje travici system. Pouzivala jsem ji asi 5 let. Prasky mi nevyhovovaly, pripadala jsem si jak slepice. Naplast jsem si lepila pod bikini aby nebyla videt. Je to novejsi typ antikoncepce a doktorka mi rekla ze setrnejsi ale jak moc to nevim
Prosím o radu. Další děti nechceme, ale ve 30 se mi na podvázání vejcovodů nechce. A nehormonální antikoncepce je při naší frekvenci naprd. Kondomy nemusíme, Pharmatexu úplně nevěřím a dalšímu taky ne. Takže půjdu do hormonální. Ale prášky jsou jeden extrém a Mirena druhý.
Poraďte, s čím jste spokojené? Nějaké náplasti, kroužky… Existuje něco třeba na 3 měsíce.
Děkuji všem
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Další děti nechceme, ale ve 30 se mi na podvázání vejcovodů nechce. A nehormonální antikoncepce je při naší frekvenci naprd. Kondomy nemusíme, Pharmatexu úplně nevěřím a dalšímu taky ne. Takže půjdu do hormonální. Ale prášky jsou jeden extrém a Mirena druhý.
Poraďte, s čím jste spokojené? Nějaké náplasti, kroužky… Existuje něco třeba na 3 měsíce.
Děkuji všem
já jsem nejvíce spokojená s kondomem, ale to jsi asi slyšet nechtěla. Ha je svinstvo, brát ho nechci. Občas jsme zkoušeli i pharmatex a taky dobrý a někdy děláme přeruš. Nevymstilo se zatím ![]()
My přerušovanou. Kondomy sem tam. U pharmatexu se nesmí použít mýdlo a my si rádi voníme. Přece použít jen vodu, když… Vím, že je to svinstvo, ale radši to, jak zabít nový život. Další dítě určitě nechceme - máme 3 a potrat je pro mě větší zlo, jak HA. Za pár let půjdu na podvázání.
To souhlasím, potrat je horší jak HA. Ale člověk si škodí hodně, já když jí brala, tak výsledek takový, že mám poškozený játra a to mi tvrdili lékaři, že to určitě nebude z antiny, ať nevysazuji, naštěstí můj praktik byl rozumný a hned přišel na to, čím to je. Hold byznys, ale nelíbí se mi jak gynekologové antikoncepci předepisují mladým holkám a říkají jim jen klady. Proč asi, mají z předepisování prachy.
@Anonymní píše:
To souhlasím, potrat je horší jak HA. Ale člověk si škodí hodně, já když jí brala, tak výsledek takový, že mám poškozený játra a to mi tvrdili lékaři, že to určitě nebude z antiny, ať nevysazuji, naštěstí můj praktik byl rozumný a hned přišel na to, čím to je. Hold byznys, ale nelíbí se mi jak gynekologové antikoncepci předepisují mladým holkám a říkají jim jen klady. Proč asi, mají z předepisování prachy.
S tím nemohu jinak, než souhlasit… ale fakt další dítě nemůžeme. I teď se „klepu“, abych to dostala. Takže zkusím asi náplasti nebo něco… ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji všem
Kamarádka (a opravdu nemá sex jednou za uherský rok
) dlouhodobě používá úspěšně Pharmatex.
Pokud jde o HA, šetrnější je gestagenová - ty preparáty, které se dávají kojícím (např. Azalia).
@Slečna Ferka píše:
Kamarádka (a opravdu nemá sex jednou za uherský rok) dlouhodobě používá úspěšně Pharmatex.Pokud jde o HA, šetrnější je gestagenová - ty preparáty, které se dávají kojícím (např. Azalia).
Já mám prostě strach. Jako Pharmatex + přerušování je asi dost bezpečné, ale stejně…
Jinak jsem oživila asi blbou diskuzi. Prášky bych nerada, radši náplasti nebo tak něco. Ale díky ![]()