Šetrná hormonální antikoncepce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7240
15.4.12 07:38

Z ne přímo prášků jsou šetrné Evra a Nuvaring, jinak přímo HA v podstatě jakákoliv nad tisíckovku - to jsou ty novější, nízkohormonové a šetrné. Ale samozřejmě za pár let se zase bude tvrdit, jak moc to bylo fuj a jak právě ty nové jsou lepší, šetrnější atd. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.4.12 08:42
@Ifca1 píše:
Při MS odchází narostlá děložní sliznice, když není vajíčko oplodněno a nepotřbuje zahnízdit, tak je k ničemu a vrací se tak do normálního stavu. O žádné pročišťování těla se nejedná ;) Nejsem si stopro jistá, ale u HAK myslím dochází k ovulaci až po dobrání platíčka, pokud bereš tři za sebou, k ovulaci nedojde, tudíž ani sliznice nenarůstá, opravte mě pokud se pletu.

Podle mě u HA nedochází k ovulaci vůbec. Krvácení v pauze je jakási „napodobenina“ menstruace, ale během HA by se nemělo vůbec ovulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.12 09:07

Děkuji za vysvětlení. A Jeanine je taky nizkohormonální?Nevíte někdo?

• Citovat
  • Upravit
1580
19.6.12 11:27

Ano, je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
19.6.12 11:29
@Anonymní píše:
Chci se zeptat existuje nějaká hormonální antikoncepce v prášcích šertnější vůči organismu :kytka:?? Jestli je třeba i více druhů?? Děkuji za odpovědi

Myslím, že ne, z vlastní zkušenosti Ti mohu říct, že je to všechno stejná s.a.ka :nevim:. Měla jsem dvě, po obou jsem skončila ve špitále. S jednou po roce braní, s druhou po měsíci. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
19.6.12 11:39

Ja jsem byla spokojena s Evrou, nejsou to teda prasky ale naplast. Nalepi se 1 x tydne a 4ty tyden bez naplasti. Latka prochazi pres kuzi takze nezatezuje travici system. Pouzivala jsem ji asi 5 let. Prasky mi nevyhovovaly, pripadala jsem si jak slepice. Naplast jsem si lepila pod bikini aby nebyla videt. Je to novejsi typ antikoncepce a doktorka mi rekla ze setrnejsi ale jak moc to nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
19.6.12 12:13
@Mobidick píše:
Ja jsem byla spokojena s Evrou, nejsou to teda prasky ale naplast. Nalepi se 1 x tydne a 4ty tyden bez naplasti. Latka prochazi pres kuzi takze nezatezuje travici system. Pouzivala jsem ji asi 5 let. Prasky mi nevyhovovaly, pripadala jsem si jak slepice. Naplast jsem si lepila pod bikini aby nebyla videt. Je to novejsi typ antikoncepce a doktorka mi rekla ze setrnejsi ale jak moc to nevim :nevim:
Šetrnější určitě - právě tím, co jsi vypsala. Ale pořád je to chemie.. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 20:54

Prosím o radu. Další děti nechceme, ale ve 30 se mi na podvázání vejcovodů nechce. A nehormonální antikoncepce je při naší frekvenci naprd. Kondomy nemusíme, Pharmatexu úplně nevěřím a dalšímu taky ne. Takže půjdu do hormonální. Ale prášky jsou jeden extrém a Mirena druhý.
Poraďte, s čím jste spokojené? Nějaké náplasti, kroužky… Existuje něco třeba na 3 měsíce.
Děkuji všem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.16 21:24
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Další děti nechceme, ale ve 30 se mi na podvázání vejcovodů nechce. A nehormonální antikoncepce je při naší frekvenci naprd. Kondomy nemusíme, Pharmatexu úplně nevěřím a dalšímu taky ne. Takže půjdu do hormonální. Ale prášky jsou jeden extrém a Mirena druhý.
Poraďte, s čím jste spokojené? Nějaké náplasti, kroužky… Existuje něco třeba na 3 měsíce.
Děkuji všem

já jsem nejvíce spokojená s kondomem, ale to jsi asi slyšet nechtěla. Ha je svinstvo, brát ho nechci. Občas jsme zkoušeli i pharmatex a taky dobrý a někdy děláme přeruš. Nevymstilo se zatím :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.16 21:27

My přerušovanou. Kondomy sem tam. U pharmatexu se nesmí použít mýdlo a my si rádi voníme. Přece použít jen vodu, když… Vím, že je to svinstvo, ale radši to, jak zabít nový život. Další dítě určitě nechceme - máme 3 a potrat je pro mě větší zlo, jak HA. Za pár let půjdu na podvázání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.16 21:30

To souhlasím, potrat je horší jak HA. Ale člověk si škodí hodně, já když jí brala, tak výsledek takový, že mám poškozený játra a to mi tvrdili lékaři, že to určitě nebude z antiny, ať nevysazuji, naštěstí můj praktik byl rozumný a hned přišel na to, čím to je. Hold byznys, ale nelíbí se mi jak gynekologové antikoncepci předepisují mladým holkám a říkají jim jen klady. Proč asi, mají z předepisování prachy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.16 21:36
@Anonymní píše:
To souhlasím, potrat je horší jak HA. Ale člověk si škodí hodně, já když jí brala, tak výsledek takový, že mám poškozený játra a to mi tvrdili lékaři, že to určitě nebude z antiny, ať nevysazuji, naštěstí můj praktik byl rozumný a hned přišel na to, čím to je. Hold byznys, ale nelíbí se mi jak gynekologové antikoncepci předepisují mladým holkám a říkají jim jen klady. Proč asi, mají z předepisování prachy.

S tím nemohu jinak, než souhlasit… ale fakt další dítě nemůžeme. I teď se „klepu“, abych to dostala. Takže zkusím asi náplasti nebo něco… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11565
8.2.16 22:16
@Anonymní píše:
Děkuji všem

Kamarádka (a opravdu nemá sex jednou za uherský rok :mrgreen: ) dlouhodobě používá úspěšně Pharmatex.

Pokud jde o HA, šetrnější je gestagenová - ty preparáty, které se dávají kojícím (např. Azalia).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 22:43
@Slečna Ferka píše:
Kamarádka (a opravdu nemá sex jednou za uherský rok :mrgreen: ) dlouhodobě používá úspěšně Pharmatex.Pokud jde o HA, šetrnější je gestagenová - ty preparáty, které se dávají kojícím (např. Azalia).

Já mám prostě strach. Jako Pharmatex + přerušování je asi dost bezpečné, ale stejně…
Jinak jsem oživila asi blbou diskuzi. Prášky bych nerada, radši náplasti nebo tak něco. Ale díky ;)

• Citovat
  • Upravit
5037
13.1.17 08:37

Náplasti si nedávejte, pořád se odlepují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí