Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já nevím, co to zkusit zavézt od jiného doktora? podle mě pokud je tělísko správně zavedené, tak se nepohne. ![]()
Já mám tělísko,které je přivázané k děložní stěně,tak to by třeba nedělalo.Můj doktor to i říkal,že tím,že je to tam přivázané,tak se to lépe uchytí.Ale vím,že někdo tělísko mít nemůže,že se tělo brání a vypudí ho.
Já měla tělísko 4 roky,pak samo vypadlo. Po dalším roce jsem si dala zavést druhé a to vypadlo po necelém půl roce. Gynekoložka mi říkala,že tělísko bylo zavedeno správně,ale tělo ho nechce. I to se někdy stane.
A pokud ho telo nechce, tak to asi je uplne fuk, jaky je to typ teliska, co?
to nevím jestli záleží na typu,ale řekla bych že ne. @Anonymní píše:
A pokud ho telo nechce, tak to asi je uplne fuk, jaky je to typ teliska, co?
To asi ano,ale já mám ten gynefix,to je trochu jiný typ tělíska i tím,že se to přivazuje k té děložní stěně,tak to tam vlastně drží.To by ti tělo třeba nevypudilo,ale na to by ses musela poptat,přece jen nejsem lékař ![]()
Po prvním porodu jsem si nechala zavést nehormonální tělísko, ale nějak to zlobilo a samo mi vylezalo, tak mi ho dr. vyndal úplně. Teď po druhém porodu bych to ráda zkusila znovu, s tělískem Mirena. Myslíte, že by to bylo neúspěšné jako s tím prvním nebo i záleží na druhu tělíska? Máte některá zkušenosti?