Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já myslím upřímně,že ne,že je to více či méně všechno to samé.
Používám Nuvaring - anti kroužek, šetrnější je alespoň v tom, že hormony z něj se vstřebávají lokálně, takže přes játra prochází jen při vylučování a ne při vstřebávání. A hladina hormonů je přes den stabilní bez velkých výkyvů jako při užívání perorální antikoncepce.
http://www.babinet.cz/zobraz.php?4339
taky si myslím, že ty novější antiko (oproti práškům před deseti-dvaceti lety, kdy to byly driáky) už jsou všechny nízkohormonové - ale beztak je to pěkný svinstvo
já už bych do prášků nešla ani za nic,..
@Mar__tanka1983 píše:
taky si myslím, že ty novější antiko (oproti práškům před deseti-dvaceti lety, kdy to byly driáky) už jsou všechny nízkohormonové - ale beztak je to pěkný svinstvojá už bych do prášků nešla ani za nic,..
A co používáte?
Ale zase mě teda zaráží, když někdo bere třeba například tři platíčka za sebou, a to nevadí. To mi taky přijde trošku nesmysl, to vůbe nechápu. ![]()
Ale zase když někdo např. bere tři platička za sebou, tak to nevadí,to my přijde jako pěkný nesmysl,já myslela že se takhle tělo pročišťuje, tak to trochu nechápu. ![]()
Dneska už jsou skoro všechny prášky nízkohormonální. A tělo se pročišťuje možná menstruací, což při antikoncepci menstruace vlastně není, takže toť otázka. Jinak taky nejsem zastáncem toho, že se můžou platíčka brát v kuse jak dlouho je žádoucí. Já jsem s tím potom začala mít problém a doktor mi řekl, že to mám dělat výjimečně (např. dovolená apod.).
@tam321 píše:
A co používáte?
no od patnácti sem brala cilest, pak asi od sedmnácti mercilon. Od cca 26 sem se na celou antiko vyprdla a používali sme jen kondom, dokud sme se nezačli snažit o mimčo - otěhotněla jsem po čtyřech cyklech v 28.
No a od porodu bylo jasnou volbou tělísko.
Jenže pokud vím, tak to se holkám, co nerodily většinou nedává…
Já zatím žádnou nebrala,(neplasti nechci, kondom a injekce už vůbec ne, a tělíska jse bojím když jsem nerodila,prý ale nějaký existuje). Kamarádka brala Minisiston ale ta je prej s vyšším obsahem hormonů,teda jestli nekecala. ![]()
Já zatím žádnou nebrala,(náplasti nechci, kondom a injekce už vůbec ne, a tělíska jse bojím když jsem nerodila,prý ale nějaký existuje). Kamarádka brala Minisiston ale ta je prej s vyšším obsahem hormonů,teda jestli nekecala a už docela zastaralá. ![]()
Nejlíp ti poradí doktor. Druhů je hodně, stačí, když řekneš, že bys ráda nějakou nízkohormonální. Já třeba brala Nowynette (snad to píšu správně), Pramino a potom Mercilon. Při té první jsem časem začla špinit (byla právě slabší a proto to špinění), při Praminu tuším, že mě začly často bolet prsa (natékání, ale zase až po nějaké době), no a poslední byl Mercilon (spokojenost - je otázka, jestli by časem něco nepřišlo). Vyloženě problémy mi nedělala žádná.
@Anonymní píše:
Ale zase když někdo např. bere tři platička za sebou, tak to nevadí,to my přijde jako pěkný nesmysl,já myslela že se takhle tělo pročišťuje, tak to trochu nechápu.
Při MS odchází narostlá děložní sliznice, když není vajíčko oplodněno a nepotřbuje zahnízdit, tak je k ničemu a vrací se tak do normálního stavu. O žádné pročišťování těla se nejedná
Nejsem si stopro jistá, ale u HAK myslím dochází k ovulaci až po dobrání platíčka, pokud bereš tři za sebou, k ovulaci nedojde, tudíž ani sliznice nenarůstá, opravte mě pokud se pletu.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat existuje nějaká hormonální antikoncepce v prášcích šertnější vůči organismu?? Jestli je třeba i více druhů?? Děkuji za odpovědi
Já brala 5 let yadine, bez problémů a hned po vysazení se mi povedlo otěhotnět, takže myslí, že neni tak špatná
Z ne přímo prášků jsou šetrné Evra a Nuvaring, jinak přímo HA v podstatě jakákoliv nad tisíckovku - to jsou ty novější, nízkohormonové a šetrné. Ale samozřejmě za pár let se zase bude tvrdit, jak moc to bylo fuj a jak právě ty nové jsou lepší, šetrnější atd.
![]()
Chci se zeptat existuje nějaká hormonální antikoncepce v prášcích šertnější vůči organismu
?? Jestli je třeba i více druhů?? Děkuji za odpovědi