Šetrná hormonální antikoncepce?

Anonymní
14.4.12 20:03

šetrná ntikoncepce?

Chci se zeptat existuje nějaká hormonální antikoncepce v prášcích šertnější vůči organismu :kytka: ?? Jestli je třeba i více druhů?? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8038
14.4.12 20:16

Já myslím upřímně,že ne,že je to více či méně všechno to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
14.4.12 20:33

Používám Nuvaring - anti kroužek, šetrnější je alespoň v tom, že hormony z něj se vstřebávají lokálně, takže přes játra prochází jen při vylučování a ne při vstřebávání. A hladina hormonů je přes den stabilní bez velkých výkyvů jako při užívání perorální antikoncepce.
 http://www.babinet.cz/zobraz.php?4339

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
14.4.12 20:34

taky si myslím, že ty novější antiko (oproti práškům před deseti-dvaceti lety, kdy to byly driáky) už jsou všechny nízkohormonové - ale beztak je to pěkný svinstvo :roll: já už bych do prášků nešla ani za nic,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
14.4.12 20:38
@Mar__tanka1983 píše:
taky si myslím, že ty novější antiko (oproti práškům před deseti-dvaceti lety, kdy to byly driáky) už jsou všechny nízkohormonové - ale beztak je to pěkný svinstvo :roll: já už bych do prášků nešla ani za nic,..

A co používáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
14.4.12 20:46

Ale zase mě teda zaráží, když někdo bere třeba například tři platíčka za sebou, a to nevadí. To mi taky přijde trošku nesmysl, to vůbe nechápu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.12 20:49

Ale zase když někdo např. bere tři platička za sebou, tak to nevadí,to my přijde jako pěkný nesmysl,já myslela že se takhle tělo pročišťuje, tak to trochu nechápu. :twisted:

• Citovat
  • Upravit
7323
14.4.12 20:54

Dneska už jsou skoro všechny prášky nízkohormonální. A tělo se pročišťuje možná menstruací, což při antikoncepci menstruace vlastně není, takže toť otázka. Jinak taky nejsem zastáncem toho, že se můžou platíčka brát v kuse jak dlouho je žádoucí. Já jsem s tím potom začala mít problém a doktor mi řekl, že to mám dělat výjimečně (např. dovolená apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
14.4.12 20:56
@tam321 píše:
A co používáte?

no od patnácti sem brala cilest, pak asi od sedmnácti mercilon. Od cca 26 sem se na celou antiko vyprdla a používali sme jen kondom, dokud sme se nezačli snažit o mimčo - otěhotněla jsem po čtyřech cyklech v 28.
No a od porodu bylo jasnou volbou tělísko.
Jenže pokud vím, tak to se holkám, co nerodily většinou nedává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
14.4.12 21:04

Já zatím žádnou nebrala,(neplasti nechci, kondom a injekce už vůbec ne, a tělíska jse bojím když jsem nerodila,prý ale nějaký existuje). Kamarádka brala Minisiston ale ta je prej s vyšším obsahem hormonů,teda jestli nekecala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.12 21:05

Já zatím žádnou nebrala,(náplasti nechci, kondom a injekce už vůbec ne, a tělíska jse bojím když jsem nerodila,prý ale nějaký existuje). Kamarádka brala Minisiston ale ta je prej s vyšším obsahem hormonů,teda jestli nekecala a už docela zastaralá. :lol:

• Citovat
  • Upravit
7323
14.4.12 21:21

Nejlíp ti poradí doktor. Druhů je hodně, stačí, když řekneš, že bys ráda nějakou nízkohormonální. Já třeba brala Nowynette (snad to píšu správně), Pramino a potom Mercilon. Při té první jsem časem začla špinit (byla právě slabší a proto to špinění), při Praminu tuším, že mě začly často bolet prsa (natékání, ale zase až po nějaké době), no a poslední byl Mercilon (spokojenost - je otázka, jestli by časem něco nepřišlo). Vyloženě problémy mi nedělala žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
14.4.12 21:23
@Anonymní píše:
Ale zase když někdo např. bere tři platička za sebou, tak to nevadí,to my přijde jako pěkný nesmysl,já myslela že se takhle tělo pročišťuje, tak to trochu nechápu. :twisted:

Při MS odchází narostlá děložní sliznice, když není vajíčko oplodněno a nepotřbuje zahnízdit, tak je k ničemu a vrací se tak do normálního stavu. O žádné pročišťování těla se nejedná ;) Nejsem si stopro jistá, ale u HAK myslím dochází k ovulaci až po dobrání platíčka, pokud bereš tři za sebou, k ovulaci nedojde, tudíž ani sliznice nenarůstá, opravte mě pokud se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
14.4.12 21:51
@Anonymní píše:
Chci se zeptat existuje nějaká hormonální antikoncepce v prášcích šertnější vůči organismu :kytka: ?? Jestli je třeba i více druhů?? Děkuji za odpovědi

Já brala 5 let yadine, bez problémů a hned po vysazení se mi povedlo otěhotnět, takže myslí, že neni tak špatná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
15.4.12 07:38

Z ne přímo prášků jsou šetrné Evra a Nuvaring, jinak přímo HA v podstatě jakákoliv nad tisíckovku - to jsou ty novější, nízkohormonové a šetrné. Ale samozřejmě za pár let se zase bude tvrdit, jak moc to bylo fuj a jak právě ty nové jsou lepší, šetrnější atd. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí