Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti. Chtěla bych koupit 4 letému synovi k Vánocům nějakou stavebnici, se kterou by si opravdu hrál
Lego máme, ale to ho moc nebaví… Napadly mě právě tyhle dvě, ale nemám s nimi zkušenost. Seva je klasika i cenově přijatelná, Magformers má skvělé recenze, ale zase závratnou cenu… Můžete poradit? Máte srovnání? Děkuji moc…
Mám doma teda tři holky, ale už mají doma tři sady Sevy a ohromně si s ní vyhrají, řekla bych, že více jak s legem.
@nataluska a můžu se zeptat, jak jsou staré? půjde to 4 letému dítěti? Myslím jestli jdou snadno ty bílé a modré dílky k sobě.. a také, jsou u stavebnice návody, co vše lze sestavit?
Taky máme sevu, máme to jumbo balení a s dcerkou si sní vyhraje i táta…Tu magformers mají ve školce, jako děti si sní vyhrají, ale na to že to je taky jumbo balení tak nějak extra kostek tam není a ta cena to je des…za mě sevu…
Naše ji dostala když ji byli 3 roky a vpohode ji ty dílky jdou dohromady…
Máme taky sevu a malí s ní rádi staví, jinak ano, návody tam jsou.
Není zač a faktbych šla do toho velkého jumba, pak jsou pro kluky i menší stavebnice, třeba ve vojenských barvách, a pro holky v růžovomodrém
Za me urcite Sevu, nas ctyrlety ji ma uz asi 2 roky a celou dobu je to stavebnice cislo jedna. Uplne ji miluje a stavi z toho uplne neuveritelne veci, takze urcite doporucuju.
Holkám jsou 8, 6 a 3 roky a máme ji doma už dlouho. Nejstarší ji dostala ke 3. narozeninám. U nás už i ta nejmenší zvládne taky něco málo postavit. A jinak staví i tatínek a vždy dá té nejmladší co má spojit k sobě a takhle jim pomáhá. Máme jedno velké jumbo a k tomu už další sady.
Koukám jak je Seva oblíbená, naše děti ji dostaly vloni (byly jim v té době 2 a 4 roky) a vůbec si s ní nehráli a nehrají doteď. U nás frčí lego, ale když tvého syna nebaví lego tak možná se Sevou zaboduješ. Ten magformers je příšerně drahý a je tam pár dílků, takže abys toho měla tolik, aby se dalo něco postavit, tak to bude stát dost peněz ![]()
@Mufina aha, no vidíš… syn si právě se stavebnicemi moc nehraje, duplo atd., tak bych chtěla nějaký jiný styl… tak snad to se Sevou klapne…
Ještě bych doporučila klasické dřevěné barevné kostky máme od 1 roku, a berou nás do Tetka…
Máme Sevu, ale nemám jí ráda, připadá mi to k ničemu, tvary z toho pořádné nejdou postavit, všechno je takové hranaté a nevzhledné, špatně se to spojuje… Syn miluje Duplo, toho máme hromadu a hraje si s ním už asi tři roky téměř každodenně.
Podle mně to ale není o stavebnici, pokud ho nebaví stavebnice, tak neuspěješ ani se Sevou. Spíš bych se snažila zjistit, proč ho to nebaví, jestli toho třeba nemáte „málo“ nebo jestli ho vůbec nebaví stavět nebo jak ![]()