Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hoa Mai Ahoj,máme obě stavebnice,baví je obě dvě. Děti 3 a 6.Seva je náročnější na stavění,ale i tak 3 letý staví domy a jednodušší auta.Ani s jednou nešlápnete vedle.Mozna malinko víc baví Seva,ale Magformers majíjen menší sadu,tak to bude možná tím:)
@Hoa Mai Mame obe v hojne vybave. V porovnani cena vykon vyhrava urcite seva. Mame asi 4velke stavebnice plus drobnosti, treba na velke letadlo je potreba hodne dilku, pak se hodily barevne odstiny jine nez modre a pak kola atd., takze se prikupovalo. Magformers jsem koupila na vystave, kde nas okouzlila. Hraje se s ni casto, ale ma jednu velkou nevyhodu a to tu, ze nevydrzi nasledne hrani a i behem stavby se mene zkusenym stavitelum stava, ze dilko se sesype svou vlaszni vahou a je plac. Takze me deti naucila, ze nic neni vecne, ale je fakt k vzteku, kdyz se postavi fantasticke vesmirne vozidlo a po prvni minute hrani nebo bezne manipulace se rozpadne. Pozitivum je, ze i male deti pak vedi, ze krychle se stavi ze 6 dilu.
@tulipán hm, zajímavá poznámka k té Magformers. Je pravda, že výtvory ze Sevy budou bytelnější, na té Magformers se mi zase líbí barevnost a to, že bude rozvíjet geometrickou představivost.
Tak já zrovna sedím v obýváku obklopená rozestavěným trajektem (od syna 8 let) a postaveným větrným mlýnem (od syna 4,5 roků). Zatím je to nejlepší stavebnice, co jsme měli. Dnes už 16letý syn si moc vyhrál s normálním Legem, ale tyto malé nějak Lego nezaujalo a pořád nevěděli, jak si s ním hrát. Až dárek od babičky Seva je zaujal a pak už jsme jenom dokupovali sady a prostě je to u nás TOP stavebnice. Myslela jsem si, že pro toho nejmladšího to není, ale dnes si postavil ten větrný mlýn, až mě překvapil.
U nás obrovské zklamání ze Sevy. Koupili jsme velký školkový kontejner a kvalita nic moc. V porovnání s kvalitou z našeho dětství se všechny větší stavby rozpadaly. Syna to natolik odradilo, že jsem ji nakonec rozdala. Sevu bych brala pouze v bazaru, pokud by někdo nabidl tu starou, kvalitní. Magformers měly děti ve školce velmi rády.
@Poštolka J a mel vse poradne domackle? S timhle problem nemivame, rozhodne ne vetsi, nez u Sevy z detstvi
@Hoa Mai syn dostal sevu ve 2 letech. Ze začátku jsem mu stavěla hlavně já, teď je mu 3,5 a jednoduché stavby zvládá sám. Už máme asi 3 velké sady a někdy i to je málo ![]()
My jsme měli po starším synovi sadičku Sevy (nějakou tu základní) a kvadrilion dílků lega. No, samozřejmě si mladší oblíbil Sevu
. Takže ke kvadrilionu dílků lega máme v současné době i obří množství Sevy
. Občas si s tím hraje se synem i 15ti letý a nebo tatínek
. Takže trvanlivost zaručena
.
Syn si z toho staví tak od těch tří let, první jen tak blbiny, od těch 4 i podle návodů. Moc si přál další sadu, takže narozeniny se nesly ve znamení Sevy - dostal větrný mlýn a auto, aspoň doufám, plete se mi to s druhou stavebnicí a to s Malým konstruktérem - to ho taky baví, ale u toho potřebuje tedy pomoc od tatínka či staršího syna.
Máme obě a podle mě jsou pro věkově různé skupiny, ale obě jsou fajn. U holek vedl Magformers ve věku 3-6 let, teď už si na něj osmiletá vzpomene tak jednou do roka a předškolačka sem tam. Naopak se Sevou si teprve začínají pořádně hrát teď - je jim 8,5 a necelých 6 ![]()
@katyna1984
Rozpadala se i když jsme mu stavěli něco s manželem. Nulová kvalita.
Ahoj, oživuji diskuzi. Syna ve škole zaujala seva, chtěl by ji k narozkám.
Vzhledem k tomu, že už máme doma minimálně dva kontejnery lega a kontejner vlákodráhy, potřebuji vědět kolik těch seva stavebnic/krabic člověk musí mít, aby se s nich dalo něco kloudně postavit podle fantazie, kombinovat?
Ve škole mají box cca 1×0.5×0.5 m, tak aby pak nebyl zklamaný, že toho bude v krabici málo a udělá z toho jednu dvě věci.
Edit: Neprodává někdo použitou sevu?
Aby se z toho něco postavilo, je potřeba alespoň ta krabice s cca 1000 dílky. My máme tuším Jumbo box 3, stál kolem 1200, a celkem to stačí
Ale holky z toho extra urvané nejsou, sem tam to vytáhnou, ale lego je lego ![]()