Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný večer všem. Máme dilema ohledně dovolené v srpnu. Chceme jet na pár dní někam, kde se dostaneme autem do cca 12 hodin jízdy a hlavně kde cestou nebudou žádné tunely, obojí je pro nás důležité - takže nás napadlo buď sever Chorvatska nebo jižní Balaton. Nevím ale, pokud by náhodou bylo škaredé počasí, kde je více zábavy kromě koupání v moři. U Balatonu se prý dá jezdit na kole, je zde každopádně levnější jídlo než v Chorvatsku. Ale otázka je, zda tam nebude tak nacpáno jako v Chorvatsku a zda to nebude vypadat jako třeba na jižní Moravě na Pasohlávkách. Nemáte někdo srovnání? Jedeme bez dětí, takže tyhle aspekty řešit nemusíme.
No, já nevím… ale my jsme se vrátili z Maďarska (ale ne přímo od Balatonu) před 14 dny a ne, že by se mi tam nelíbilo… ale nebylo to tak nějak ono. Co se týče krajiny, Chorvatsko je mnohem hezčí. A u Balatonu narváno bude, ne že ne. Co Slovinsko?
AHOJ, PŘESNĚ TO SAMÉ ŘEŠÍME MY.Loni jsme potřebovali „zkrátit“cestu kvůli mému těhotenství a letos už máme mimi a to nikam daleko nedojede.Loni jsme byli o prázdninách právě na Balatonu.Byl to červenec a bylo dosti deštivo a ten Balaton byl nádherný, posmutnělý, prostě jako z filmu…Lidí tam moc nebylo, nevím, zda to bylo tím počasím. V kempech jsem ale viděla plno karavanů, jestli byli lidé zalezlí? Prostě letos si to chceme znovu zopakovat. Vyjíždíme 24.8.
Každopádně, kola ano.Ceny v restauracích jak u nás.
Letos poprve nase nejdelsi dovolena s detmi. tyden v chorvatsku kousek pod Zadarem - cca 12h. 4 dny u Balatonu na severu a neda se to srovnat. Zkalamalo nas to, mozna to bylo pocasim..porad prselo a nedalo se nic delat.nic kryteho pro deti. cenove temer stejny jako u nas. Pokud vybirate mezi Balatonem a Chorvatskem, jednoznacne more. Aspon za nas
dobre vyberte a uzijte ![]()
My jeli do Maďarska pred dvěma lety s přítelem. Chtěli jsme k moři, furt jsme hledali hledali a najednou bylo po prázdninách, čas nas tlačil, financí taky nebylo moc, tak jsme nakonec vyrazili do Maďarska. Pro me hodně, hodně velké zklamani. Příroda nic moc, města (tedy kromě Budapešti) děs a hrůza, špinavé, neudrzovane.. Za me urcite Chorvatsko! ![]()
Příspěvek upraven 02.08.15 v 10:24
Já bych byla pro Balaton.
Celkově se mi tam líbí víc než u moře a i aktivity při dešti mi tam přijdou lepší než v Chorvatsku.
Tak my byli letos u Balatonu poprvé, na jižním břehu, a moc se nám tam všem líbilo.