Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, uz tu urcite je nekolik podobnych diskuzi na toto tema. Ja se chci ale zeptat, zda si myslite, ze je v poradku, kdyz je sexualni abstinence pred odberem vajicek a spermii 12 dni. Posledni sex byl 10.4. a OPU bude 22.4. Rikam si, ze posledni sex by mel byt maximalne asi dnes, ale asi je to uz pozde ze? Je lepsi mit mezi tim 2 dny nebo 12 dni? Aby nebyly spermie zase stare.Moc to nechapu a zapomnela jsem se doktora zeptat a zitra mam sice kontrolu, ale to uz se ani ptat nebudu, to uz je pozde.
Spermie opravdu nemůžou být staré…. ![]()
Doporučuje se tři dny, ale pokud je spermiogram výborný, není potřeba ani to…
Kdybych to rozhodovala já, tak bych doporučila spíš abstinenci 2 dny než 12. V centru doporučovali tak 3 dny. Držím palce.
Čtvrtý den začne tělo likvidovat staré zásoby spermií a semtam to odnese i nějaká ta s čerstvějším datem výroby. Takže nejlepší spermiogram bývá tak po dvou až třech dnech, pak se zhorší. ![]()
Něco pro chlapy (Vitamínová směs na stránce):
https://www.emimino.cz/…muze-279505/?…
![]()
@Janli U nas prave vyborny neni. A vcera a predevcirem jsme se s partnerem nemohli videt, abychom to prubli. Dneska to jde, ale premyslim, jestli to neni spatne.Kdyz jdeme na odber v sobotu rano.😏
@Anonymní píše:
Kdybych to rozhodovala já, tak bych doporučila spíš abstinenci 2 dny než 12. V centru doporučovali tak 3 dny. Držím palce.
Jasne.Tak to by jeste dneska slo.Ja udelala chybu, ze jsem se vcera na kontrole nezeptala.Ale kdyz jinde v CARech rikaj tak tri dny..tak dneska asi v pohode.
@M_Vladim ok dekuju. takze dneska by to mohlo byt jeste ok ze. Spermiogram nemame moc dobry, takze to neni o tom, ze by to bylo uplne jedno, abych to takhle “hrotila”. Jen clovek nechce udelat uplnou blbost, kdyz chodi chlap na akupunkuturu, ji vitaminy nejakou dobu uz atd..😊
@peta19888 píše:
@Janli U nas prave vyborny neni. A vcera a predevcirem jsme se s partnerem nemohli videt, abychom to prubli. Dneska to jde, ale premyslim, jestli to neni spatne.Kdyz jdeme na odber v sobotu rano.😏
Priste si muze partner pro nejlepsi nacasovani pomoct sam ![]()