Sezení - 6 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9622
13.9.11 09:32

Jo a my krmíme zatím ve vajíčku, ve staré autosedačce, židličku koupím, až bude sedět sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
13.9.11 09:35
Terez85 píše:
Dadulina píše:
Děkuju za uklidnění.. :kytka: Právě vím že dřív se to tak dělalo, ale nejde mi do hlavy že se to dělá i dnes. Ještě když tím pak všude chlubí. Dokonce sem na jedné nejmenované stránce viděla 6ti měsičního prďolu jak stojí a pod tím komentář, že už budou za chvíli chodit… :nevim: To si potom člověk říká jestli není něco špatně…
Určitě se na řeči vyprdni! :kytka: To je blbost… Ale nedá mi to nereagovat na Tvůj citovaný příspěvek… Tak třeba můj malý začal lézt, stoupat si a obcházet kolem nábytku v 6ti měsících… Byla jsem z toho jelen 8-o ale rozhodně jsem ho nikam nehonila a do ničeho netlačila! A V 10ti měsících začal sám od sebe chodit, jasně taková ta „medvědí chůze“ a každou chvilku bác… :jazyk: Za to sám krásně seděl až někdy v 9-10 měsících… Přijde mi blbost děti srovnávat a dělat si hlavu z toho, že „tamta povídala“… Prostě každé dítě je jiné a vyvíjí se podle sebe… Ale nemyslím si, že jsem dělala něco špatně, když mi malý začal spoustu věcí dělat brzy… :nevim: Prostě on si jel „svým“ tempem… :srdce:

Tak to máš opravdu šikovného kloučka… Já bych to asi tolik neřešila, kdyby Daneček nebyl hypotrofický…Četla sem že takové děti můžou být pomalejší, nebo dokonce musí cvičit… Tak mám pořád takový vnitřní strach a nemůžu si pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
13.9.11 09:39

Mam take 6m chlapecka - jen pase koniky, pretaci se na brisko (zpet jeste ne) a na brisku se otaci dokola.
Na pulrocni prohlidce ho dr ruzne vysetrovala a zkousela i posadit - ihned se hroutil na stranu. Hned mi ale dr zduraznovala, at ho neposazuju.
Prikrmy mu davam lzickou v lehatku - potah jde mnohem snaz sundat nez z autosedacky. Do jidelni zidlicky ho dam, az si sam od sebe sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
13.9.11 09:42
Dadulina píše:
Terez85 píše:
Dadulina píše:
Děkuju za uklidnění.. :kytka: Právě vím že dřív se to tak dělalo, ale nejde mi do hlavy že se to dělá i dnes. Ještě když tím pak všude chlubí. Dokonce sem na jedné nejmenované stránce viděla 6ti měsičního prďolu jak stojí a pod tím komentář, že už budou za chvíli chodit… :nevim: To si potom člověk říká jestli není něco špatně…
Určitě se na řeči vyprdni! :kytka: To je blbost… Ale nedá mi to nereagovat na Tvůj citovaný příspěvek… Tak třeba můj malý začal lézt, stoupat si a obcházet kolem nábytku v 6ti měsících… Byla jsem z toho jelen 8-o ale rozhodně jsem ho nikam nehonila a do ničeho netlačila! A V 10ti měsících začal sám od sebe chodit, jasně taková ta „medvědí chůze“ a každou chvilku bác… :jazyk: Za to sám krásně seděl až někdy v 9-10 měsících… Přijde mi blbost děti srovnávat a dělat si hlavu z toho, že „tamta povídala“… Prostě každé dítě je jiné a vyvíjí se podle sebe… Ale nemyslím si, že jsem dělala něco špatně, když mi malý začal spoustu věcí dělat brzy… :nevim: Prostě on si jel „svým“ tempem… :srdce:
Tak to máš opravdu šikovného kloučka… Já bych to asi tolik neřešila, kdyby Daneček nebyl hypotrofický…Četla sem že takové děti můžou být pomalejší, nebo dokonce musí cvičit… Tak mám pořád takový vnitřní strach a nemůžu si pomoct…

Tvůj strach (vnitřní) naprosto chápu… ! :kytka: Vždyť já taky pořád po narození pozorovala a zkoumala, jestli už dělá tohle a tohle… koukala jsem do tabulek :cert: … Byla jsem jak magor… :lol: Ale je to opravdu blbost, některé dítko se postaví v 6ti měsících, jiné až v 11ti, ale přesto si myslím, že je stále vše v pořádku a časem se vše „vyrovná“… Určitě Vás hlídá Vaše paní doktorka, jak jsi říkala, a ta určitě ví, co dělá… :andel: Navíc jsi říkala, že říká, jak je malý šikovný… :palec: Neboj, vše je OK! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
13.9.11 09:42

Ahoj! Naší malý je 7 měsíců, na bříško se sice točí někdy od 4. měsíce, ale plazit se začala minulej tejden (odstrkuje se teda zatim jenom jednou nohou jak válečnej invalida, ale jde jí to rychle). Předtim strašně dlouho (snad dva měsíce) na bříšku tak jako pérovala na ručičkách, pak se začala točit na bříšku dokola - a fakt na hodně dlouho jí to stačilo, až jsem už začínala bejt netrpělivá. Zachovej klid - ony ty děti občas vypadaj, že dloho stojí „na místě“ a ne a ne se hnout dopředu - a pak najednou během pár dní udělaj skok, že člověk nevěří.

A k posazování - no, to je prostě mor, co na to říct :zed: Malá se snaží přitahnout už snad taky od toho 4. měsíce - zvedá hlavičku a jak kdyby chtěla dělat sklapovačky - a stejně tak dlouho poslouchám, že „jééé, jak ona by už chtěla sedět, proč jí neposazuješ?“ :roll: Případně se mě pořád ty samý lidi ptaj dokola, jestli už sedí, ačkoliv jim pokaždý vysvětluju, že jí neposazuju a sama ještě nemá šanci se do sedu dostat, když ještě ani neklečí, a že to neni dobrý na záda a že se tam to dítě správně má dostat samo až z toho kleku, aby si dost vytrénovalo svaly a neničilo si sezenim záda a blablabla… a příště to můžu těm samejm lidem řikat znova, je to jak do dubu :zed: Párkrát jsem jí teda přitahla, ze zvědavosti - ona blažená, že vidí, ale neudržela by se ani náhodou, tak šla hezky zase na zádíčka a jen ať maká a naučí se nejdřív klečet a lézt, ono jí tim nesezenim nic neuteče :wink: Jo, krmim ve starý autosedačce (tam jí občas nechám chviličku sedět a koukat, je to takovej pololeh), případně venku v hlubokým kočárku s nadzvednutejma zádama. A jinak jí mám pořád v leže - na zemi, na posteli… Do sportáku chvátat nemusí, protože je navíc drobek a hlubokej jí bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
13.9.11 09:43

A myslíte, že stejně škodí i to, když si ho posadím na klín? Samozřejmě s mou podporou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
13.9.11 09:44

já bych řekla, že dítě, co se samo posadí takhle brzo je opravdu vyjimkou, můj syn s naučil sedět v 8 měsici, a sestra až v 10m.alexík se nejdřív plazil, pak lozil a až pak se posadil, takže nech to na něm, a neřeš ostatní, lidi pořád se na něco ptají a pak dělají ksichty, když něco není podle jejich představ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
13.9.11 09:45
Dadulina píše:
Terez85 píše:
Dadulina píše:

Chápu :hug: Ale to sezení v šesti měsících je fakt výjimka…Řekla bych, že mnohem častěji si děti SAMY sednou až kolem toho devátého měsíce.
Pokud ti doktorka nedala žádanku na rehabilitace, tak bych neplašila :)

Jo a my na autosedačce máme starej ručník, takže praní je taky v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.9.11 09:49

já mám teda ty rychloděti, ale v 6m žádný neseděl, ale oba lezli. ale žádný med to teda není :D

nicméně, v 6m podle tabulek má dítě pást bezpečně koně na natažených rukách, mít vždy povolené pěstičky, přetáčet se oběma směry.
pomalu pak mohou začít válet sudy a zkoušet se plazit.
většina dětí si sedá později, přijde mi až kolem 9měsíce.. i později. správný sed je totiž přes lezení. hlavně se dítě nemá posazovat, když to samo neumí, protože nemá ještě pevné zádové svaly..

nemají kam spěchat, jednou se to naučí.
užívej si, že ho zatím nemusíš nikde chytat, jak padá od gauče nebo se ti snaží spadnout ze schodů, když se protáhne kolem tebe, zatímco obouváš druhé dítě.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
Dadulina píše:
A myslíte, že stejně škodí i to, když si ho posadím na klín? Samozřejmě s mou podporou…

No já teda vyčetla v „chytrý nížce“ :lol: , že případná předčasná vertikalizace mu může vzít tu motivaci k vlastnímu výkonu - že prostě místo aby se to dítě snažilo samo postupně vzpřímit (přes pasení, kolínka atd.), naučí se, že si zabrečí a maminka nebo někdo jinej přiběhne a zvedne ho - takže co by se samo snažilo. Nevim, já to teda nijak úzkostně nedodržuju a hlavně se mi teda nedaří udržet babičky a dědečky, aby to nedělali, ti si jí prostě čim dál okatějš na ten klín posazujou :roll: Ale naše mrně je i tak akční dost a dost nezdá se, že by jí chyběla motivace :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542

nejlepší je reklama hami, kde posadí zhruba 10m dítě a říkají co všechno potřebuje vaše 6 měsiční miminko :D :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
13.9.11 09:54

Pro všechny… dost dobrý článek z nemocnice, odd. rehabilitace.

http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

Jinak když se dívám do deníčku, tak my jsme se v ukončených 6m začali přetáčet ze zad na bříško, přendával si hračku z jedné ruky do druhé (na zádech). V 6,5m se přetáčel ze zad na bříško na obě dvě strany. Ke konci 7m se začínal točit na bříšku kolem své osy. Neplazil se nikdy. Ke konci 8m už sám klečel a péroval dopředu dozadu (houpal se na kolenách), hned si zároveň z kleku sedal do šikmého sedu a týden na to začal lézt. Teď má 8,5m a dopilovává lezení a zvládá dobře ten šikmý sed (do normálního se ještě sám neposadí a jestli je v pasivním sedu stabilní jsem nezkoušela, není důvod to zkoušet, až to přijde, tak to přijde!). Když to shrnu, tak velký pokrok a změny se děli v tom 7m a 8m (beru ukončené měsíce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
13.9.11 09:55
krtek93 píše:
Dadulina píše:
No já teda vyčetla v „chytrý nížce“ :lol: , že případná předčasná vertikalizace mu může vzít tu motivaci k vlastnímu výkonu - že prostě místo aby se to dítě snažilo samo postupně vzpřímit (přes pasení, kolínka atd.), naučí se, že si zabrečí a maminka nebo někdo jinej přiběhne a zvedne ho - takže co by se samo snažilo. Nevim, já to teda nijak úzkostně nedodržuju a hlavně se mi teda nedaří udržet babičky a dědečky, aby to nedělali, ti si jí prostě čim dál okatějš na ten klín posazujou :roll: Ale naše mrně je i tak akční dost a dost nezdá se, že by jí chyběla motivace :mrgreen:

No já sama si ho takhle posadím jenom občas, hlavně když někde sme.. Ale ta rodina… hlavně od manžela…Všichni si ho hned posazujou… Tak bych to asi měla zakázat.Ale obávám se, že až to řeknu tchýni aby ho neposazovala, tak začne zase jako obvykle argumenotvat tím že už může, že její děti už to zvládli a podobně :zed: A to fakt nevím jak jí to vysvětlím, ptž ona cizí názory absolutně nebere. Pořád si stojí za svým a když se ji to snažíš vysvětlit,tak ti skočí do řeči a nic jí nezajímá… a když se do ní opřu, tak potom poslouchám manžu: Proč sem byla taková, že ona to nemyslela zle a podobně :pocitac: … A přesně to co píšeš dělá…Začne se vztekat a pokud ho nezvednu tak nepřestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
13.9.11 09:56
simuk píše:
Pro všechny… dost dobrý článek z nemocnice, odd. rehabilitace.

http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

Jinak když se dívám do deníčku, tak my jsme se v ukončených 6m začali přetáčet ze zad na bříško, přendával si hračku z jedné ruky do druhé (na zádech). V 6,5m se přetáčel ze zad na bříško na obě dvě strany. Ke konci 7m se začínal točit na bříšku kolem své osy. Neplazil se nikdy. Ke konci 8m už sám klečel a péroval dopředu dozadu (houpal se na kolenách), hned si zároveň z kleku sedal do šikmého sedu a týden na to začal lézt. Teď má 8,5m a dopilovává lezení a zvládá dobře ten šikmý sed (do normálního se ještě sám neposadí a jestli je v pasivním sedu stabilní jsem nezkoušela, není důvod to zkoušet, až to přijde, tak to přijde!). Když to shrnu, tak velký pokrok a změny se děli v tom 7m a 8m (beru ukončené měsíce).
  • pardon, … velký pokrok a změny se děly… :oops: bije mi to tu do očí, tak musím opravit :jazyk: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
13.9.11 09:56

Ten článek znám a je to tam krásně shrnutý. Obzvlášť poslední větu si často sama sobě připomínám, když mám tendence plašit a „popohánět“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí