Sezení - 6 měsíců

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
682
13.9.11 09:12

Sezení - 6měsíců

Zdravíčko maminky. Řeším teďka takovou věc. Mám 6ti měsičního kloučka a celé okolí se mě ptá jestli už sedí…Co mám známé tak téměř všem už sedí či dokonce už pérujou na kolínkách.Když řeknu že nesedí, tak mě sestřelí takové tázavé pohledy, a nejlepší tchýně mi začne říkat že její oba synové už skoro lozili a podobně.. :-? Nevím jestli jsou všichni tak popředu nebo my tak moc opoždění, ale kdyby tak by to dr řekla ne? Vždycky říká že je šikovný, co všechno už umí a tak. Jinde sem zase hodně četla, že se děti tak brzo posazovat nemají.Na druhou stranu všude taky píšou, že s přikrmy už se má pomalu začít i posazovat… Tak já nevím sem z toho jelen. :nevim: Daneček nádherně pase koníčky, několikrát už se mu povedlo otočit ze zad na bříško a zpátky to jde ještě líp.Když sem ho posadila tak seděl v předklonu a opíral se o ručičky a hodně se mu to líbilo. Taky se už pomaloučku snaží plazit, ale ty kolínka mu ještě nejdou strčit pod sebe.Jak ste to měli vy se svýmy ratolestmi v tomto věku? Sem z toho paf :roll: Děkuju a přeju hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
13.9.11 09:16

Ted ti tu vsichni napisou, at si ostatnich nevsimas… bud v klidu, ma spoustu casu.. mne si dcera sedla asi pred 14 dny a je ji 11m :) a vsechno je v poradku. Dle tabulek se do 6m ma otacet ze zad na brisko, takze je vsechno v poradku. :) :hug: na lidi kasli, driv se posazovalo, ale delat se to nema. Nejvic chlapeckovi pomuzes, kdyz mu vubec pomahat nebudes. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14871
13.9.11 09:18

Ahoooj Dádul :hug: ,
neblázni a nesrovnávej Danina podle okolí..Koukej na Zuzku, je starší než malej a ještě nesedí (snaží se jen za ručičky zvedat) a ani si nedává kolínka pod sebe..Dávám jí čas..teprve nedávno se začla pořádně otáčet a válet sudy no a teď než se otočím tak je doválená na druhé straně místnosti :-P
Na tychýni se vyprdni :evil: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
13.9.11 09:18

Děkuju za uklidnění.. :kytka: Právě vím že dřív se to tak dělalo, ale nejde mi do hlavy že se to dělá i dnes. Ještě když tím pak všude chlubí. Dokonce sem na jedné nejmenované stránce viděla 6ti měsičního prďolu jak stojí a pod tím komentář, že už budou za chvíli chodit… :nevim: To si potom člověk říká jestli není něco špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
13.9.11 09:19

Halvně ho neposazuj! NEvím v jaké „odborné“ literatuře ses dočetla, že se má posazovat, ale je to pěkná blbost :pocitac: Nejdřív se musí naučit pérovat na kolínkách nebo dokonce lézt a z toho si pak sedne. Spousta dětí si sedá až v 10 měsících a je to uplně normální. Na kamarádky se vykašli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
13.9.11 09:20
Boudice23 píše:
Ahoooj Dádul :hug: ,
neblázni a nesrovnávej Danina podle okolí..Koukej na Zuzku, je starší než malej a ještě nesedí (snaží se jen za ručičky zvedat) a ani si nedává kolínka pod sebe..Dávám jí čas..teprve nedávno se začla pořádně otáčet a válet sudy no a teď než se otočím tak je doválená na druhé straně místnosti :-P
Na tychýni se vyprdni :evil: :pocitac:

Ahoj Boudí… No ty sudy ještě přímo neválíme, ale občas se přetočí…Taky se někdy nestačím divit když ho nechám na dečce a za chviličku příjdu z5 a on je uplně jinde na koberci a vesele tam plácá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
13.9.11 09:23
Temaho píše:
Halvně ho neposazuj! NEvím v jaké „odborné“ literatuře ses dočetla, že se má posazovat, ale je to pěkná blbost :pocitac: Nejdřív se musí naučit pérovat na kolínkách nebo dokonce lézt a z toho si pak sedne. Spousta dětí si sedá až v 10 měsících a je to uplně normální. Na kamarádky se vykašli :wink:

Už si to přesně nepamatuju, ale odborná asi nebyla… ale bylo to myslím na více mistech..
A jak teda prcky krmíte? Já ho dávám do pololehu/sedu. Říkala sem si aby si nezvykl jíst v leže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.9.11 09:25

Hahaaaa, nase mala ma osm mesicu a nejake drobne a skoro se ani neplazi!!! Mrska si vali sudy a tak se dostane kam chce a proc by se namahala vice nez musi!!! :mrgreen:
Sice kdyz je na brisku, snazi se kolena podsunout pod sebe, ale to potom vzdycky padne na drzticku a je akorat tak vysmata! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.9.11 09:26
Dadulina píše:
Temaho píše:
Halvně ho neposazuj! NEvím v jaké „odborné“ literatuře ses dočetla, že se má posazovat, ale je to pěkná blbost :pocitac: Nejdřív se musí naučit pérovat na kolínkách nebo dokonce lézt a z toho si pak sedne. Spousta dětí si sedá až v 10 měsících a je to uplně normální. Na kamarádky se vykašli :wink:
Už si to přesně nepamatuju, ale odborná asi nebyla… ale bylo to myslím na více mistech..
A jak teda prcky krmíte? Já ho dávám do pololehu/sedu. Říkala sem si aby si nezvykl jíst v leže :lol:

Jime v jidelni zidlicce, jde nam trochu posunout, zeje spise v poloze jako ve vajicku, ale uz setam normalne pritahne do sedu - tu chvili nez se naji moc neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
13.9.11 09:27

ahoj,me taky porad rikali,ze to je divne,ze nase holcicka nesedi v 6,7,8,mesicich…a posadila se v 9… :-D to same s chozenim.byla posledni,co jsem znala stejne stare deti,a to jsem porad poslouchala v kolika deti uz sedely,nase zacala v 16ti mesicich.a svet se nezboril,je zdrava,normalni…zeptej se tech,co rejpou,kdy zacaly psat perem ve skole :lol:

• Citovat
  • Upravit
25324
13.9.11 09:28

Ahoj,hlavně klid,a hlavně neposazuj!
Nevím,co je to zablbý mýtus,že dítě by mělo v 6m sedět :-?
U nás to bylo to samé,malej v 6m jen válel sudy,a všichni měli blbé otázky,kdy už bude sedět.
Nejvíc mě vytočila Dr na šestiměsíční prohlídce se slovy " tak ho posaďte" 8-o 8-o 8-o
no neposadila jsem,i když nás hnala po rehabilitacích a neurologiích.
Neboj,ono taky malé které dítě v 6m sedí,max. to posazované.
Náš malej si sedl až v 10,5m,a současně začal lézt.
A jak jsem psala,hlavně neposazuj.
Já sama jsem posazované dítě od 6m,a dnes mám skoliozu páteře a jednu nohu kratší,a to nemluvím o bolestech zad.
Dle ortopeda od předčasného posazování.
Toto vše se projeví až za dlouhou dobu.
Vydrž,a na okolí se vyprdni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
Dadulina píše:
Temaho píše:
A jak teda prcky krmíte? Já ho dávám do pololehu/sedu. Říkala sem si aby si nezvykl jíst v leže :lol:

ja krmila v lehatku…

• Citovat
  • Upravit
9622

Ahoj, dcera bude mít 9 měsíců a zatím se jen plazí, na kolínka ještě nejde…
Někde sem četla, že sezení je vrchol toho všeho předtím, k sezení to všechno směřuje (otáčení na bříško, pak na záda, plazení, pérování na kolínkách, lezení a pak teprve sezení :pankac: ). Takže se nejprve prcek musí naučit to všechno ostatní a pak si teprve sedne :wink: Každej má svoje tempo…A jestli kamarádky děti posazovaly, chudinky děti :roll: Ale hlavně, že v půl roce sedí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
13.9.11 09:29
Dadulina píše:
Děkuju za uklidnění.. :kytka: Právě vím že dřív se to tak dělalo, ale nejde mi do hlavy že se to dělá i dnes. Ještě když tím pak všude chlubí. Dokonce sem na jedné nejmenované stránce viděla 6ti měsičního prďolu jak stojí a pod tím komentář, že už budou za chvíli chodit… :nevim: To si potom člověk říká jestli není něco špatně…

Určitě se na řeči vyprdni! :kytka: To je blbost… Ale nedá mi to nereagovat na Tvůj citovaný příspěvek… Tak třeba můj malý začal lézt, stoupat si a obcházet kolem nábytku v 6ti měsících… Byla jsem z toho jelen 8-o ale rozhodně jsem ho nikam nehonila a do ničeho netlačila! A V 10ti měsících začal sám od sebe chodit, jasně taková ta „medvědí chůze“ a každou chvilku bác… :jazyk: Za to sám krásně seděl až někdy v 9-10 měsících… Přijde mi blbost děti srovnávat a dělat si hlavu z toho, že „tamta povídala“… Prostě každé dítě je jiné a vyvíjí se podle sebe… Ale nemyslím si, že jsem dělala něco špatně, když mi malý začal spoustu věcí dělat brzy… :nevim: Prostě on si jel „svým“ tempem… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
13.9.11 09:29
BaraDolezal píše:
Hahaaaa, nase mala ma osm mesicu a nejake drobne a skoro se ani neplazi!!! Mrska si vali sudy a tak se dostane kam chce a proc by se namahala vice nez musi!!! :mrgreen:
Sice kdyz je na brisku, snazi se kolena podsunout pod sebe, ale to potom vzdycky padne na drzticku a je akorat tak vysmata! :srdce:

Jo náš prďola to dělá podobným způsobem. Taky vždycky zarazí xichtík do země, ale nepodstrkuje kolínka ale snaží se rovnou stavět na nožičky a takovým stylem se někdy posouvá. Horší to je když tou hlavičkou práskne trochu víc to už se pak nesměje ale řve jak tur :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí