Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
je tu prosím někdo, kdo má v paneláku v obýváku pohovku zadkem ke dveřím? Nemyslím klasicky u stěny, ale v prostoru uprostřed místnosti a za pohovkou se vchází z předsíně/kuchyně do obýváku. Ptám se, protože jsem se dočetl, že to domovu nedělá dobře, tak jestli s tím jste spokojeni? Popřípadě můžu prosím foto? Přikládám plánek.
Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď
To je hodně zvláštní byt. Sice to tak nemáme ale by mi to nepříjemný. Jako by za mmjiu pořád někdo stal.
Osobně bych přemýšlela nad výměnou ložnice a kuchyně
líbilo by se mi to víc. Nejspíš by to znamenala překopat kuchyň.
@Tomnov1377 píše: Více
Ano, když vejdu do obýváku, vidím na záda sedícím, máme gauč v prostoru
Byla to nejlepší varianta a nikomu to nevadí
A musi to byt v panelaku? Mame v dome. Nicemu a nikomu to nevadi, jen ne kazdy gauc to dava, musi mit dost pevna „zada“
Mně by to bylo nepříjemné, měla bych „nechráněná“ záda. Osobně bych dala gauč ke stěně s pokojem, třeba i rohový. Z hlediska Feng shui má být z gauče vidět na dveře a gauč nejlépe u stěny.
Ale však si to můžete vyzkoušet, jestli se budete cítit dobře.
My máme gauč v prostoru, ale za zády nejsou dveře. Gauč nám rozděluje pokoj na část s televizí a na jídelnu. Nikomu z nás to problém nedělá, ani návštěvám.
No a kdo tě nutí to takhle divne mit?
Otoc ten gauč o 90 stupňů a prisun ho k té dlouhé volné zdi naproti oknu, ne? ![]()
@Tomnov1377
Já bych to přehodila, sedačku ke zdi a stolek s TV do prostoru. Pokud nejde o sezení před TV, tak sedačku do L do pravého horního rohu pokoje.
@Semtex píše: Více
Jenže pak nebude naproti televizi a koukat na TV ze šikma fakt nechceš…
@nozu píše: Více
Tak si dá televizi naproti gauci vedle okna? ![]()
Mela jsem to tak ve starem cinzovnim dome a bylo to super. Od te doby porad hledam zpusoby jak to tak mit i v soucasnem bydleni, ale to neklapne. Jednak partner je pomerne konzervativni v tomto a druhak, toho prostoru je vyrazne mene.
V tomto případě by mi to vadilo… Obývák s tím větším pokojem vyměnit by nešel? Jinak bych volila radši sedačku do L a dát ke zdi s pokojem