Jak na seznamování koček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
25.4.26 21:19

Seznamovani kocek

Dobry den, potrebovala bych od vas radu.Mame doma uz rok a pul kocoura, prvne to s nim bylo tezke, byl zachraneny z ulice, takze celkem divoky a casto hry, ktere bohuzel nezazil s kotatky, protoze jsem ho nasla ani ne ve dvou mesici si kompenzoval na nas.To se ale vcelku uklidnilo. Rozhodli jsme se, ze mu poridime kamarada, protoze je velice hravy a rad by mel podle nas partaka.Dnes jsme si teda privezli kotatko.Je to trimesicni britacek. Zavreli jsme kazdeho do sveho, kotatko do jedne mistnosti, aby se rozkoukalo a zvyklo si a nas stary kocour je ve zbytku bytu.Na veceri jsme jim dali misky z kazde strany dveri, ale nas stary kocour silene syci.Ve chvili kdy ho vidi pres skviru dveri, nebo prave po veceri syci i na nas…nevite co s tim? Myslite si, ze to nejak pujde? Na internetu pisou, ze to muze trvat dlouho, ja jsem s tim samozrejme pocitala, jen by me zajimala vase zkusenost ze seznamovani kocek..Predem dekuji. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
25.4.26 22:20

Jasně, že to půjde. Jen mi přijde, že spěcháš. Pokud jsem to správně pochopila a vy jste ho přinesli a hned ten večer jste jim dali tu misku ke dveřím, tak je to brzy.
Kotě v jedné místnosti je třeba mít několik dnů. Aby si zvykli na cizí pach přes zavřené dveře. Pak bych jim měnila věci - hračku, deku, aby byl pach intenzivnější.
Pak teprve misku ke dveřím. Nakonec postupně dveře pod dozorem otevírat.
Jasně, že starší kocour bude syčet - má tam vetřelce. To je normální. Hlavní je zabránit otevřenému konfliktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
26.4.26 08:18

U nas na sebe sycely i dve kotata cca 4mesicni, trvalo nekolik dni, nez si to sedlo. Tady to bude jeste delsi, starsi kocour + kote. Musite byt trpelivi, nakonec si to sedne, ale nebude to hned :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
26.4.26 14:04

@paja120 @Janee19 nemusí si to sednout nikdy, my jsme ke dvoum kocourům z útulku po šesti letech přinesli koťátko nalezence, a ten nalezenec už celých 5 let napadá mladšího z útulkářů, nepomohly žádné rady a že jsme jich vyzkoušeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.4.26 19:07

@stinga tak to se nam asi uplne nestane, kotatko je velice klidne mazlive a za nasim kocourkem by spis hodne chtelo na pomazleni.Je problem spise nas staly kocour, kteremu maly samozrejme narusil teritorium, tudiz se ceka na nej, az si zvykne a,,necha" ho do smecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný