Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Deniis píše:
a to mám termín 4.6.![]()
![]()
jejej, to teď z hlavy nespočítám, já mám termín v pondělí
první termín jsem už měla teď v pondělí ![]()
Holky ja vam to zavidim,co uz mate ted za chvilku termin,ja mam termin az 15.6 a uz ted nemuzu nekdy vubec nic to jsem 36+1(37 tt) ![]()
Jak už tady padlo, je to měření od spony k okraji dělohy (spona - fundus). Dříve se to dělalo, když nebyl UZ k odhadu, jak mimčo roste. Správně by to mělo být tak, co týden, to cm (takže u tebe 38tt, 38cm je úplně vzorově), ale ke konci těhotenství to pak už né vždy odpovídá, neb bříško často klesá.Jinak pokud to neodpovídá o několik cm, tak bych se taky nestresovala, hlavní je, když mimčo je v normě dle měření na UZ.
To znamená že mimčo měří 38 cm??
ale to by bylo nějak malé…
nebo jak?? sem prvorodička
děkuju moc
Deniis píše:
To znamená že mimčo měří 38 cm??ale to by bylo nějak malé…
nebo jak?? sem prvorodička
děkuju moc
Ne, to je délka dělohy… Mimčo se měří podle výpočtů hlavičky a bříška
plus váha taky samozřejmě.. teď by mělo mimčo měřit cca 50cm… Ber to tak, že děloha je 38cm, ale mimčo má skrčené nožičky
![]()
@Bibušenka píše:
Holky já mám SF 34 cm ve 34 tt je to v pohodě?
@jowana píše:
Jak už tady padlo, je to měření od spony k okraji dělohy (spona - fundus). Dříve se to dělalo, když nebyl UZ k odhadu, jak mimčo roste. Správně by to mělo být tak, co týden, to cm (takže u tebe 38tt, 38cm je úplně vzorově), ale ke konci těhotenství to pak už né vždy odpovídá, neb bříško často klesá.Jinak pokud to neodpovídá o několik cm, tak bych se taky nestresovala, hlavní je, když mimčo je v normě dle měření na UZ.
Mně se to nikdy neschodovalo s týdnem, vždycky u všech těhotenství tak o 2-3 mín než v jakém jsem týdnu.