Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, můžete mi někdo prosím poradit co znamená v těhotenské průkazce SF 38?? Jsem v 38tt…
Souvisí to stím nějak?
Děkuji ![]()
„SI F TOM“ 38. týden??? ne, to jen tak pro pobavení, sama nevím ![]()
našla jsem, že SF je zkratka pro symfyzu - stydkou sponu. Ale co je to číslo, nevím… Si vzpomínám, že mně vždycky měřil centimetrem břicho „odspoda nahoru“, nemůže to být ono?
Etcetera78 píše:
našla jsem, že SF je zkratka pro symfyzu - stydkou sponu. Ale co je to číslo, nevím… Si vzpomínám, že mně vždycky měřil centimetrem břicho „odspoda nahoru“, nemůže to být ono?
To by právě měla být ta výška fundu co popisuješ ![]()
Asi to bude ono protože mě taky tak měří
ale nevím jestli to je dobrý těch 38 nebo spíš co se tím myslí…
Jsi už v 38tt tak to by mě neznepokojovalo,to máš už bříško relativně nízko ![]()
kibooolka píše:Etcetera78 píše:To by právě měla být ta výška fundu co popisuješ
vždyť to píšu, že to je výška fundu.. Já jsem teď ve 40tt a mám to 36, minulý týden jsem měla 38… A to chodím do fakultky do rizikovky, kde mi to i doktor měří
![]()
Takže to je dobře??jsem prvorodička
ale zase podle ultrazvuku je 36 týden,ale jinak jsem v 38tt,takže to už vůbec nechápu.. ![]()
Deniis píše:
Asi to bude ono protože mě taky tak měříale nevím jestli to je dobrý těch 38 nebo spíš co se tím myslí…
Já jsem teď ve 40tt a mám to 36, minulý týden jsem měla 38… takže je to dobrý.. vůbec se tím nestresuj ![]()
Deniis píše:
Takže to je dobře??jsem prvorodičkaale zase podle ultrazvuku je 36 týden,ale jinak jsem v 38tt,takže to už vůbec nechápu..
Podle MS jsi ve 38tt předpokládám.. ? A že jsi podle UTZ ve 36tt, to znamená, že mimčo je menší a odpovídá 36tt, ale neznamená to nic špatného, takže klid, a nelámej si s tím hlavu
Monny89 píše:kibooolka píše:vždyť to píšu, že to je výška fundu.. Já jsem teď ve 40tt a mám to 36, minulý týden jsem měla 38… A to chodím do fakultky do rizikovky, kde mi to i doktor měříEtcetera78 píše:To by právě měla být ta výška fundu co popisuješ
našla jsem, že SF je zkratka pro symfyzu - stydkou sponu. Ale co je to číslo, nevím… Si vzpomínám, že mně vždycky měřil centimetrem břicho „odspoda nahoru“, nemůže to být ono?![]()
Moni neůtoč
já to napsala dřív a toto byla odpověd na viz reakce nade mnou… ![]()
kibooolka píše:Monny89 píše:Moni neůtočkibooolka píše:vždyť to píšu, že to je výška fundu.. Já jsem teď ve 40tt a mám to 36, minulý týden jsem měla 38… A to chodím do fakultky do rizikovky, kde mi to i doktor měříEtcetera78 píše:To by právě měla být ta výška fundu co popisuješ
našla jsem, že SF je zkratka pro symfyzu - stydkou sponu. Ale co je to číslo, nevím… Si vzpomínám, že mně vždycky měřil centimetrem břicho „odspoda nahoru“, nemůže to být ono?![]()
já to napsala dřív a toto byla odpověd na viz reakce nade mnou…
Já neútočím ![]()