Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chtěla bych poradit s výběrem autosedacky pro svou 8 mesicni dceru. Už budeme mít za chvíli 9 kilo a vajíčko už nám nebude stačit. Nevadila by mi ani použita. A hlavně levnější, určitě ne za 4 litry. Díky ![]()
Do další kategorie může až v 9 měsících, musí samostatně sedět…
Pak záleží na tom, jak moc ti jde o bezpečí dítka… Osobně bych použitou sedačku nekoupila… ![]()
@katka8577 mě byla doporučena Chicco X-pace v akci se dá sehnat nová do 3000 a testech dopadla dobře, takže do ní asi půjdem ![]()
@katka8577 - pro sedačku 9-18 kg jsou 3 podmínky - min. 9 kg, 9 měsíců a samostatné sezení (to kvůli krčním svalům) - ne jen jedna z nich.
Moje děti měly všechny v půl roce k 10 kg, ale samy se posadily až v roce. Proto jsme kupovali protisměrnou 0-18 kg.
@Milli vzhledem k pohodlí pro dítko je jaká varianta lepší pokud splňuje podmínky pro obě?
Použivou bych koupila asi jen od známých, jinak neporadím, na tomhle jsme (na jediném) nešetřily.
No my sedíme sami, bez opory, ale sama se neposadi. Tzn že ji musím posadit. ![]()
@katka8577 to znamená že ještě sama nesedí, dokud se sama neposadí tak bys ji neměla posazovat
@anickadomnik píše:
@katka8577 to znamená že ještě sama nesedí, dokud se sama neposadí tak bys ji neměla posazovat
@katka8577 To je pravda, dokud se dítě samo neposadí, neposazovat. Naše si sedla sama v 8,5 měsích. Když jsem ji posadila dřív asi 2× na zkoušku na vteřinu, tak taky krásně seděla. Ale dokud to nedokázala sama, neposazovala jsem.
@katka8577 Naše byla macík, v půl roce měla 9kg, v roce 10. Vajíčko jsme měli do 10kg a vozili ji v něm ještě po roce. Pak jsme teprve kupovali autosedačku. A to jen proto, že byl podzim a více oblečená se tam nevešla, hlava ji nekoukala. Být léto, tak ji tam nechám ještě dýl. To, že dítě bude mít 9 kg, neznamená, že musí do klasické sedačky. Vajíčko je nejbezpečnější a když třeba kilo přešvihneš, je pořád bezpečnější, jak klasická autosedačka.
@katka8577 píše:
No my sedíme sami, bez opory, ale sama se neposadi. Tzn že ji musím posadit.
No tak to ale nesedi. Takze pockat dokud si sama nesedne.
Já řešila podobnou věc myslím minulý týden tady na emiminu a bylo mi porazeno, že dokud můžu, mám nechat vajco, malej je sice samosedící, má víc jak 9kilo a 9měsíců mu za chvíli bude, ale prý nevadí skrčené nohy a dokud nevyčuhuje hlava z polstru, tak je to OK. Takže sem se rozhodla našetřit a už vím, že chci koupit cybex - s tím pultíkem… Použitou bych nekupovala, ale chápu, že každý má nějaké možnosti… ![]()
@anickadomnik píše:
@Milli vzhledem k pohodlí pro dítko je jaká varianta lepší pokud splňuje podmínky pro obě?
Řekla bych, že protisměrná - vzhledem k bezpečnosti a třeba ta naše se dá naklonit, takže dítě trochu víc leží, než sedí.
Ale zase spousta dětí ve vajíčku nechce být a vyvádí. Při přendání do posměrné sedačky se uklidní, protože vidí ven.
@katka8577 píše:
No my sedíme sami, bez opory, ale sama se neposadi. Tzn že ji musím posadit.
Toto není samostatné sezené. Mě by takhle seděly děti klidně od pěti měsíců. Sezení znamená, že si dítě sedne samo a ne, že ho někdo posadí.
Takže ze tří podmínek nesplňujete ani jednu, tak není co řešit.