Sháním autosedacku 9-18kg

87
7.9.13 10:25

sháním autosedacku 9-18kg

Chtěla bych poradit s výběrem autosedacky pro svou 8 mesicni dceru. Už budeme mít za chvíli 9 kilo a vajíčko už nám nebude stačit. Nevadila by mi ani použita. A hlavně levnější, určitě ne za 4 litry. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
7.9.13 10:35

Do další kategorie může až v 9 měsících, musí samostatně sedět…

Pak záleží na tom, jak moc ti jde o bezpečí dítka… Osobně bych použitou sedačku nekoupila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
7.9.13 10:41

@katka8577 mě byla doporučena Chicco X-pace v akci se dá sehnat nová do 3000 a testech dopadla dobře, takže do ní asi půjdem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
7.9.13 10:56

Maxi-cosi Tobi nebo Maxi-cosi Priori. Obě jsou dobré. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
7.9.13 11:03

@katka8577 - pro sedačku 9-18 kg jsou 3 podmínky - min. 9 kg, 9 měsíců a samostatné sezení (to kvůli krčním svalům) - ne jen jedna z nich.
Moje děti měly všechny v půl roce k 10 kg, ale samy se posadily až v roce. Proto jsme kupovali protisměrnou 0-18 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
7.9.13 11:13

@Milli vzhledem k pohodlí pro dítko je jaká varianta lepší pokud splňuje podmínky pro obě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
7.9.13 11:51

Mame maxi cosi opal, ale byla drazsi

• Citovat
  • Upravit
25180
7.9.13 12:07

Použivou bych koupila asi jen od známých, jinak neporadím, na tomhle jsme (na jediném) nešetřily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
7.9.13 13:56

No my sedíme sami, bez opory, ale sama se neposadi. Tzn že ji musím posadit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
7.9.13 13:57

@katka8577 to znamená že ještě sama nesedí, dokud se sama neposadí tak bys ji neměla posazovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
7.9.13 14:14
@anickadomnik píše:
@katka8577 to znamená že ještě sama nesedí, dokud se sama neposadí tak bys ji neměla posazovat

@katka8577 To je pravda, dokud se dítě samo neposadí, neposazovat. Naše si sedla sama v 8,5 měsích. Když jsem ji posadila dřív asi 2× na zkoušku na vteřinu, tak taky krásně seděla. Ale dokud to nedokázala sama, neposazovala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
7.9.13 14:17

@katka8577 Naše byla macík, v půl roce měla 9kg, v roce 10. Vajíčko jsme měli do 10kg a vozili ji v něm ještě po roce. Pak jsme teprve kupovali autosedačku. A to jen proto, že byl podzim a více oblečená se tam nevešla, hlava ji nekoukala. Být léto, tak ji tam nechám ještě dýl. To, že dítě bude mít 9 kg, neznamená, že musí do klasické sedačky. Vajíčko je nejbezpečnější a když třeba kilo přešvihneš, je pořád bezpečnější, jak klasická autosedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.9.13 15:12
@katka8577 píše:
No my sedíme sami, bez opory, ale sama se neposadi. Tzn že ji musím posadit. :-)

No tak to ale nesedi. Takze pockat dokud si sama nesedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
7.9.13 20:17

Já řešila podobnou věc myslím minulý týden tady na emiminu a bylo mi porazeno, že dokud můžu, mám nechat vajco, malej je sice samosedící, má víc jak 9kilo a 9měsíců mu za chvíli bude, ale prý nevadí skrčené nohy a dokud nevyčuhuje hlava z polstru, tak je to OK. Takže sem se rozhodla našetřit a už vím, že chci koupit cybex - s tím pultíkem… Použitou bych nekupovala, ale chápu, že každý má nějaké možnosti… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.9.13 07:33
@anickadomnik píše:
@Milli vzhledem k pohodlí pro dítko je jaká varianta lepší pokud splňuje podmínky pro obě?

Řekla bych, že protisměrná - vzhledem k bezpečnosti a třeba ta naše se dá naklonit, takže dítě trochu víc leží, než sedí.
Ale zase spousta dětí ve vajíčku nechce být a vyvádí. Při přendání do posměrné sedačky se uklidní, protože vidí ven.

@katka8577 píše:
No my sedíme sami, bez opory, ale sama se neposadi. Tzn že ji musím posadit. :-)

Toto není samostatné sezené. Mě by takhle seděly děti klidně od pěti měsíců. Sezení znamená, že si dítě sedne samo a ne, že ho někdo posadí.
Takže ze tří podmínek nesplňujete ani jednu, tak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí