Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak otočná sedačka a složitelnist do auta se vylučuje u většiny kočárků, které jsem měla možnost prohlédnout když jsem před 4 lety byla těhotná se synem. Nakonec jsem zvolila Easywalker QTRO a jsem moc spokojená, je prostorný, lehký, snadno ovladatelný a složí se i do hodně malého auta. Teď je na něm momentálně připevněná korba a jezdí v něm dcerka a vůbec není znát (až na drobné opotřebení vzoru na kolech) že už jedno dítě odvozil.
Bebetto nico, valco snap ultra, babyactive QX. Složit jdou ovšem jen pokud je korbička po směru. Nejlevnější je Adbor vero, ale je těžký a celkově stojí za houby
Doporučuju Britax Go. Lehký (11,5 kg) s velkou otočitelnou sedačkou, velkým košem, luxusně odpružený a dobře složitelný. Měla jsem ještě Cam Cortina, ta není odpružená, složitelná, ani nemá velký koš, ale celkem prostornou otočitelnou sedačku a je lehká.
Ale v 9 měsících už bych spíš koukala po lehčím kočárku, třeba golfkách s otočnou sedačkou. Easywalker June (Mosey), Bugaboo Bee (ale ten je drahý i z druhé ruky), Baby Jogger city tour lux, nebo Cybex má teď superlehoučké golfky Eezy S Twist (ale ty budou asi až na starší).
Do neotočné sedačky bych já nešla. Bude za chvíli zima a aby miminku do roka fučela zimní plískanice přímo do obličeje, to bych nechtěla.
My máme X-lander X-Pulse, jde složit do auta i s korbu, ale jen když je po směru, což nicemu nevadí. Je lehký.