Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lenka0505 a to je prave to. I kdyz se kocce snazite vyjit vstric a delate vsechno, co muzete, stejne se vam vycura, kam nechcete. Clovek potom patra, proc. Zda neni nemocna, neco ji netrapi. Ale ve vetsine pripadu, to dela proste jen tak. Znam prave spoutu pripadu, kdy to tak kocka u nic v byte delala. Tak proto se ptam na Sibirskou, jestli v tom trochu hraje roli i plemeno
ale chapu, ze kazda povaha kocky je jina, nezavisle na plemeni.
@misul2207 píše: Více
Když byl kotě, nebylo to úplně poznat co z nej vyroste. Není muj, je příbuzné, já ho občas hlidam. Svoji panicku on miluje a jediná ho muže mazlit. Jinak není kontaktní, třeba vedle mě leží v posteli, ale pokud bych ho pohladila více než jednou, okamžitě odejde, nebo mě sekne.
To neni pravda, kocka se nikdy nevycura mimo zahod jen tak. Vzdy je tam duvod, proc to udelala. Jen majitel na to vetsinou neprijde. Videla jsi nekdy porad Kocka neni pes? Jak ta pani vzdy prijde na to, proc kocka cura, kde nema a snad vzdy problem, ktery majitele ani za mak nenapadl, odstranila?
@Eemii ne, to jsem nevidela. Ano cura, kdyz ji neco vadi, ale nechci, aby delala naschvaly porad, aby curala, kdyz zavru dvere, aby curala, kdyz se zavru do koupelny atd. Pisu to proto, protoze mam znamou, ktere to kocka dela. A je zdrava, vse je v poradku. Ale povahu ma prisernou. Je to britsky vykastrovany kocour. Ale znovu opakuju a chapu, ze kazdy kote muze byt jine i kdyz bude skveleho puvodu.
Treba jeste nekdo napise, kdo ma opravdu Sibirskou doma ![]()
Mám něco přes rok Něvskou maškarádu, v podstatě je to sibiřská kočka…sesterské plemeno. Nikdy se nikam mimo záchod nevyčůrala ani nevysrajdila. Hned první den, sotva jsem ji dovezli, tak šla sama na záchod, nepočůrala se v autě. Akorát co se stává tak 2× do měsíce, že má houno přilepený na chlupech a musím
odstraňovat ![]()
gauč škrábala, ale polepila jsem rohy izolepou a přestala.
Je hodně společenská, mazlivá. Nemá zlou povahu, že by se za něco mstila. Ale je v celým bytě plus balkon, nezavírám ji nikde a může všude.
Záchod chce denně vybírat, i několikrát, nebo pořídit 2.
@misul2207 podle jedny kočky nemůžeš soudit, že to dělají všechny. Ne nedělají. Kočka k tomu má důvod. Malej záchod, nevhodný stelivo, neuklizenej záchod, nebo je na nevhodným místě atd. Záchod pro Sibiřku opravdu velkej, aby tam mohla stát a v klidu se otočit. Objednat na netu, stelivo stejný, co používá chovatelka. Záchod udržovat čistej s dostatkem steliva. Minimálně 3cm vrstva, ale spíš víc.
A kocour to může dělat, pže byl třeba pozdě kastrovanej. Prostě značkuje jako by nebyl.
@misul2207 přesně jak píší ostatní, nezáleží na rase. Mám doma dva sibiřské kocoury, jeden 3 roky, druhý 5 měsíců. Starší je hrozně citlivý a vše ho vyleká. Děti a návštěvy nenávidí. Zemřel mu jeho starší parťák před 2 měsíci ( ten nebyl sibiřský ) a jak je trochu více citlivější museli jsme okamžitě pořídit nového, aby nezemřel žalem. Shodou okolnosti jeho biologická maminka měla další vrh koťat k odběru. Takže jsme jeli pro brášku - a ten je pro změnu hrozný torpédo
je to hodně divoké kotě ale nic co bych nezvládla naučit nebo odnaučit škrabaní nábytku. Našim zvyklostem se naučil rychle a nedělá naschvály. To co popisujete, jsem měla u koček ale samiček- jedna nesnesla nikoho kolem me, chtěla me jen pro sebe a kdyz tomu tak nebylo -pocurala mi osobní věci - bohužel s tímhle neporadím opravdu záleží jaký charakter se kocce vyvine. A synovec je alergik a stejne trochu slzel kdyz loni přijel - je ale pravda ze to jsme jeste měli sibiřského a normálního kocoura ![]()
@ta_holka_co_pise zachod bych chtela ten samocistici, nechci ji omezovat v byte, ale obcas se stane, ze clovek automaticky zavre dvere a nepremysli.
Co se tyka tech chlupu kolem zadku, strihate je? Nebo umyvate zadek, nebo resite jenom, kdyz se ji tam to hovinko 😁 prilepi? A jeste, ja bych chtela kocku, nez kocoura. Ale pry jsou kocky vetsi potvory, tak nevim. Mate nějaké zkušenosti?
Většinou to ustřihnu. A pak vezmu mokrou žínkou, kdyz je třeba. Moje není potvora. Neřekla bych. Je to divoch, občas ji chytne amok a lítá po celým bytě, ale to jí hraje. Nic neničí a je to mazlivka. Navíc čím bude starší, tak se to chování zlepší. Ale vyžaduje pozornost.
Nemá ráda česání na břichu, ale to pže břicho je u kočky nejcitlivější. Ale za úplatek se nechá ![]()
@ta_holka_co_pise ježiš, ta je krasna! :smiling_face_with3_hearts:
To, ze bude mit amok a litat po byte mi absolutně nevadí. Naopak se na toto těším, bude sranda 😁 Jsem kočkomil, včetně mojich dvou dcer, lásky a věnování bude mít víc, než dost, pokud do toho půjdeme.. kéž bych měla štěstí jako vy a nebyla to potvůrka 🙂
Mam dva kocoury, nic z toho nedelaji, dvere tedy nezaviram… Lepsi jsou dve, pokud jste vice mimo domov
@Venetia děkuji názor. Jsme doma denně, ale holky ve škole, my v práci. Domů se všichni vracíme kolem 16 hod. Na noc kromě dovolené nebýváme pryč skoro nikdy.
Ja jsem teď sama, taky nekdy vic pryc… Nijak jim to nevadi