Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já musím říct, že mám doma dvě kočky, pouliční směs a jeden je Autista a druhá Asociál
. Taky jsem chtěla jen jednu, ale vzali jsme si sourozence a bylo to to nejlepší. Do dvou let to byl byt dostihová dráha a demoliční četa škrabadel, ale oba nešli po nábytku apod. Ukazovali jsme jim ty škrabadla i názorně a spoustu šidítek. Autista se nám jednou mstil za to, že ho u nás v bytě hlídala týden sestra. Když víme, že bude nějaká stresová akce, mají ukliďnovací mňamky nebo do zásuvky Felliway…a to, že jsme dlouho pryč mají na salámu, vyblbnou se spolu a pak chrápou a ještě házej ksichty že rušime:D
Ahoj,
Já mám doma sibirku už 11 let. Je to nesmírně milá, něžná kočička. Stala se už členem rodiny a mým miláčkem. Já sama mám alergii na kočky, takže to obnáší denně tabletu proti alergii. Navíc se u mne vyvinulo astma takže mám sprej a 2× denně si foukam. Takže tolik k alergii. Co se týká péče o ní, je velmi čistotná, má svůj záchod, kam chodí. Samozřejmě v případě 2 koček budou třeba záchody 2. V bytě má několik skrabadel a balkon jsem nechala zasitovat, aby tam mohla chodit kdykoli ( jsme v 6p.)
Další věc je, zvážit, kdo se o kocku( kocky) bude starat, pokud pojedete na dovolenou. Musíš ji opatřit kočičí granule a konzervicky, dále stelivo do záchoda, což samozřejmě něco stojí. A to už nemluvím o tom, že i kočky jsou někdy nemocné, takže s nimi musíš na veterinu. Naše kočka už je seniorka, takže má chronické onemocnění ledvin. Jednak o ní pečují já doma podle instrukcí veta, a pak jezdíme na kontroly. Ubezpecuji tě, že tam už se platí tisíc a více za ošetření. I tohle musíš mít na mysli, když si chceš opatřit domácí zvíře. Protože děti si s ní pohraji, ale péče o ní a placení bude na tobě. Tak to pečlivě zvaž. Kočky jsou nádherná stvoření, ale budeš mít zkrátka doma další dítě.
Každopádně, pokud do toho půjdeš, přeji hodně radosti s kočičkou!
@misul2207 píše: Více
Děkuju, ona je potvůrka, ale milá. Není škodolibá ani zla. Ráno mě chodí olizovat a tře se o mě hlavičkou, mazlí se.
slyší na jméno, je zvědavá, když cokoliv dělám tak asistuje. A když si hraje tak je k sežrání.
![]()
@Renejafurifosko co se tyka financí s tím počítám. Než jsem měla děti, měla jsem papírového kocourka, kde jsem dávala extra pozor na to, co mu kupuju. Vždy jsem objednávala z internetu, škrabadel měl milion, kupovala jsem mu kuřecí krky, atd.. můj chlap brblal, že se má kočka líp, jak on 😀 takže péči mít bude a vím, jak finančně náročné to je. Chci mu poridit samočistící záchod, to je taky raketa,.. stojí kolem 15tis.. spíš řeším tu alergii u dcery, aby se ji nerozjelo astma atd… mám prostě strach. Ale vim, ale alergie se muze rozjet vzdy, u kohokoliv, kdykoliv..
Zdravím, já mám sibiřského kocoura už dvanáctým rokem. Jsem alergik, alergie se mi v minulosti projevila u jiných koček, u tohodle ne, i když je pravda, že kvůli kopřivce, kterou mám ale kvůli jiným věcem beru denně Xados. Co se povahy týče, tak jak se říká, že kočka je fixována na místo a né člověka, tak tady to vůbec neplatí. Sibiřská kočka se bude hodně fixovat na svého oblíbeného člověka a dokud bude s ním, bude jedno, kde je. Můj kocour je hodně hravý a zvídavý i teď ve dvanácti letech, je to teda trochu strašpytel od mala, ale to je asi jeho specifikum, jeho sourozenci takový nebyli. Naučila jsem ho i aportovat. Nikdy mě zákeřně nenapadl, miluje mazlení a když chce být sám, tak si někam odejde, ale většinou se drží na dohled ode mě. Chodím s ním jednou za rok na očkování a prohlídku, sledují mu ledviny, ale zatím jsou v pořádku a jediný větší zákrok, co měl, tak mu vyndávali dva zuby. Udělal se mu kočičí kaz.
Jo a co se týče nějakého čůrání mimo záchod a tak, tak to vůbec nedělá. Dokonce když si dvakrát hrabal intenzivně v záchodě tak, že vyhodil bobek ven, tak pak vyhrabal ze záchodu nějaké stelivo a postavil mi hromádku ze steliva na tom bobku před záchodem
jenom je občas potřeba dělat střih chlupů pod ocasem, zvlášť když má průjem nebo tak, protože to se teda lepí fakt děsně. A koupání teda fakt nesnáší. Naštěstí se sibiřské kočky koupat nemají až nesmí.
Ještě k těm nákladům na veterinu… můžeš si kočku nechat pojistit. Já ji mám, kdyby náhodou.
@misul2207 Mám už páté kotě, sibiřanky, a dědictví ragdolku. Jedná se dožila 18 let a ragdolka 13.Obecně můžu říct że jsou nej nej „kočky“. Jsou mírnější a vychovatelnější. A Sibiřanky jsou ůžasný. Frennie mi aportuje mišičku, Cassie mi skočí do klína a dělej drbej. Je to všechno o přístupu a výchově, prostě bydlím u koček a je to bezva.
@RaileyLorefield Tak v tom případě mám kachnu, chodí spát do sprchy, honí mi mydlinky ve sprše při sprchování, a když honí led co jí dám do lavórku tak totálně zmáchamá a spokojená.
@RaileyLorefield píše: Více
Kolem zadku bych to chtela pravidelně strihat, aby to nemel moc zaneradeny. Otazka je, ale jestli bude chtit u kočka ![]()
Napadl me koupit i samotest v lekarne na kocky a zkusit ho dceri udelat. Je mi jasny totiz, ze kdyz se zeptam lekarky na alergo, jestli si muzem poridit nejakeho mazlicka, rekne na vsechno ne.
Jeste bych se zeptala k Sibiřským kočkám, je „lepší“ kočka nebo kocour? Nebo povahově rozdíly zásadní nejsou? A kdyby náhodou teda byly dvě, jak napárovat? Ne lepší dvě kočky? Dva kocouři. Nebo jeden a jeden?🙂 Když už by byly teda dva noví členové, určitě bych je chtěla zároveň z jednoho vrhu
@misul2207 píše: Více
Ja mam dva kocoury a jsou uplne v pohode. Jsou od sebe rok a pul.
Lepsi nez dve kocky co jsrm mela drive, ale to byly persanky a mely mezi sebou vetsi rozdil.
Doporučuju stříhat zadek když bude vláčná. Ideálně po spaní, nebo když odpočívá. Jak bude rozjetá, tak se nenechá.
mně řekl chovatel, že je jedno jestli jestli kocour nebo kočka. A jak to napáruješ asi taky. Jen pak hlídat aby nezabřezla, když budeš mít kočku a kocoura.
Ad 2 kočky. Jsem kočkařka a vždy jsem měla po jednom kuse. Poté jsem si vzala rovnou 2 koťata, sourozence a nemůžu si to vynachválit. Můžu je nechat samotný i přes víkend, nesmutní, nenudí se. Pro zvíře už je do cca 16. docela dlouho. Tedy nejen pro zvíře, být celý den sama bez podnětů doma by bylo hodně i pro mě (zvířátko si neprojede net a nevezme knížku😉Samozřejmě 2 záchody, misky mají společné.
Kočičky jsou super, dělají domov domovem.