Sibiřská kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
10.7.24 07:16

Já musím říct, že mám doma dvě kočky, pouliční směs a jeden je Autista a druhá Asociál :). Taky jsem chtěla jen jednu, ale vzali jsme si sourozence a bylo to to nejlepší. Do dvou let to byl byt dostihová dráha a demoliční četa škrabadel, ale oba nešli po nábytku apod. Ukazovali jsme jim ty škrabadla i názorně a spoustu šidítek. Autista se nám jednou mstil za to, že ho u nás v bytě hlídala týden sestra. Když víme, že bude nějaká stresová akce, mají ukliďnovací mňamky nebo do zásuvky Felliway…a to, že jsme dlouho pryč mají na salámu, vyblbnou se spolu a pak chrápou a ještě házej ksichty že rušime:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.24 08:44

Ahoj,
Já mám doma sibirku už 11 let. Je to nesmírně milá, něžná kočička. Stala se už členem rodiny a mým miláčkem. Já sama mám alergii na kočky, takže to obnáší denně tabletu proti alergii. Navíc se u mne vyvinulo astma takže mám sprej a 2× denně si foukam. Takže tolik k alergii. Co se týká péče o ní, je velmi čistotná, má svůj záchod, kam chodí. Samozřejmě v případě 2 koček budou třeba záchody 2. V bytě má několik skrabadel a balkon jsem nechala zasitovat, aby tam mohla chodit kdykoli ( jsme v 6p.)
Další věc je, zvážit, kdo se o kocku( kocky) bude starat, pokud pojedete na dovolenou. Musíš ji opatřit kočičí granule a konzervicky, dále stelivo do záchoda, což samozřejmě něco stojí. A to už nemluvím o tom, že i kočky jsou někdy nemocné, takže s nimi musíš na veterinu. Naše kočka už je seniorka, takže má chronické onemocnění ledvin. Jednak o ní pečují já doma podle instrukcí veta, a pak jezdíme na kontroly. Ubezpecuji tě, že tam už se platí tisíc a více za ošetření. I tohle musíš mít na mysli, když si chceš opatřit domácí zvíře. Protože děti si s ní pohraji, ale péče o ní a placení bude na tobě. Tak to pečlivě zvaž. Kočky jsou nádherná stvoření, ale budeš mít zkrátka doma další dítě.
Každopádně, pokud do toho půjdeš, přeji hodně radosti s kočičkou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ta_holka_co_pise
10.7.24 08:58
@misul2207 píše: Více

Děkuju, ona je potvůrka, ale milá. Není škodolibá ani zla. Ráno mě chodí olizovat a tře se o mě hlavičkou, mazlí se. :srdce: slyší na jméno, je zvědavá, když cokoliv dělám tak asistuje. A když si hraje tak je k sežrání. :oops: :)

• Citovat
  • Upravit
41
10.7.24 09:29

@Renejafurifosko co se tyka financí s tím počítám. Než jsem měla děti, měla jsem papírového kocourka, kde jsem dávala extra pozor na to, co mu kupuju. Vždy jsem objednávala z internetu, škrabadel měl milion, kupovala jsem mu kuřecí krky, atd.. můj chlap brblal, že se má kočka líp, jak on 😀 takže péči mít bude a vím, jak finančně náročné to je. Chci mu poridit samočistící záchod, to je taky raketa,.. stojí kolem 15tis.. spíš řeším tu alergii u dcery, aby se ji nerozjelo astma atd… mám prostě strach. Ale vim, ale alergie se muze rozjet vzdy, u kohokoliv, kdykoliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.24 10:17

Zdravím, já mám sibiřského kocoura už dvanáctým rokem. Jsem alergik, alergie se mi v minulosti projevila u jiných koček, u tohodle ne, i když je pravda, že kvůli kopřivce, kterou mám ale kvůli jiným věcem beru denně Xados. Co se povahy týče, tak jak se říká, že kočka je fixována na místo a né člověka, tak tady to vůbec neplatí. Sibiřská kočka se bude hodně fixovat na svého oblíbeného člověka a dokud bude s ním, bude jedno, kde je. Můj kocour je hodně hravý a zvídavý i teď ve dvanácti letech, je to teda trochu strašpytel od mala, ale to je asi jeho specifikum, jeho sourozenci takový nebyli. Naučila jsem ho i aportovat. Nikdy mě zákeřně nenapadl, miluje mazlení a když chce být sám, tak si někam odejde, ale většinou se drží na dohled ode mě. Chodím s ním jednou za rok na očkování a prohlídku, sledují mu ledviny, ale zatím jsou v pořádku a jediný větší zákrok, co měl, tak mu vyndávali dva zuby. Udělal se mu kočičí kaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.24 10:22

Jo a co se týče nějakého čůrání mimo záchod a tak, tak to vůbec nedělá. Dokonce když si dvakrát hrabal intenzivně v záchodě tak, že vyhodil bobek ven, tak pak vyhrabal ze záchodu nějaké stelivo a postavil mi hromádku ze steliva na tom bobku před záchodem :) jenom je občas potřeba dělat střih chlupů pod ocasem, zvlášť když má průjem nebo tak, protože to se teda lepí fakt děsně. A koupání teda fakt nesnáší. Naštěstí se sibiřské kočky koupat nemají až nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ta_holka_co_pise
10.7.24 12:41

Ještě k těm nákladům na veterinu… můžeš si kočku nechat pojistit. Já ji mám, kdyby náhodou.

• Citovat
  • Upravit
2
10.7.24 12:48

Koťátka

@misul2207 Mám už páté kotě, sibiřanky, a dědictví ragdolku. Jedná se dožila 18 let a ragdolka 13.Obecně můžu říct że jsou nej nej „kočky“. Jsou mírnější a vychovatelnější. A Sibiřanky jsou ůžasný. Frennie mi aportuje mišičku, Cassie mi skočí do klína a dělej drbej. Je to všechno o přístupu a výchově, prostě bydlím u koček a je to bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.7.24 12:51

@RaileyLorefield Tak v tom případě mám kachnu, chodí spát do sprchy, honí mi mydlinky ve sprše při sprchování, a když honí led co jí dám do lavórku tak totálně zmáchamá a spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
10.7.24 15:49
@RaileyLorefield píše: Více

Kolem zadku bych to chtela pravidelně strihat, aby to nemel moc zaneradeny. Otazka je, ale jestli bude chtit u kočka :D
Napadl me koupit i samotest v lekarne na kocky a zkusit ho dceri udelat. Je mi jasny totiz, ze kdyz se zeptam lekarky na alergo, jestli si muzem poridit nejakeho mazlicka, rekne na vsechno ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
10.7.24 16:02

Jeste bych se zeptala k Sibiřským kočkám, je „lepší“ kočka nebo kocour? Nebo povahově rozdíly zásadní nejsou? A kdyby náhodou teda byly dvě, jak napárovat? Ne lepší dvě kočky? Dva kocouři. Nebo jeden a jeden?🙂 Když už by byly teda dva noví členové, určitě bych je chtěla zároveň z jednoho vrhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106377
10.7.24 16:16
@misul2207 píše: Více

Ja mam dva kocoury a jsou uplne v pohode. Jsou od sebe rok a pul.
Lepsi nez dve kocky co jsrm mela drive, ale to byly persanky a mely mezi sebou vetsi rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ta_holka_co_pise
10.7.24 16:21

Doporučuju stříhat zadek když bude vláčná. Ideálně po spaní, nebo když odpočívá. Jak bude rozjetá, tak se nenechá. :mrgreen: mně řekl chovatel, že je jedno jestli jestli kocour nebo kočka. A jak to napáruješ asi taky. Jen pak hlídat aby nezabřezla, když budeš mít kočku a kocoura.

• Citovat
  • Upravit
Elielieliii
19.7.24 07:03

Ad 2 kočky. Jsem kočkařka a vždy jsem měla po jednom kuse. Poté jsem si vzala rovnou 2 koťata, sourozence a nemůžu si to vynachválit. Můžu je nechat samotný i přes víkend, nesmutní, nenudí se. Pro zvíře už je do cca 16. docela dlouho. Tedy nejen pro zvíře, být celý den sama bez podnětů doma by bylo hodně i pro mě (zvířátko si neprojede net a nevezme knížku😉Samozřejmě 2 záchody, misky mají společné.
Kočičky jsou super, dělají domov domovem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný