Šicí a vyšívací stroj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Veritasku má doma mamka a třeba montérky v silnější vrstvě už nebere. Opaváři spíše radí Lucznik. Teda ti starší opraváři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily většina dílen začínala tak že si koupila domácí stroj, + overlock + domácí vyšívák, a pak teprve když se to rozjelo koupili průmyslový vyšívací stroj, tam ty stroje začínají na 200000, takže ne každý na začátku podnikání může vytáhnout tolik peněz, a přeci jen na zkoušku ty malé zatím stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boeing737 Já jsem právě projěla diskuzí mnoho a nakonec koupila Brothra a byla to chyba. Každý ho chválil až do nebes asi aby se chytil další blb a pak ho chtěl hodit ze skály ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve
No můj názor je tedy takový, že kdo chce podnikat, musí do toho investovat. Protože teda něco ušitého na domácích strojích je tak na rozčilení zákazníka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
@LifkaNo právě, protože ta Minerva nestačí. Můžu se zeptat, na co využíváš „entl“? Já bych teda radila, když chci šít, tak se teda plácnout přes kapsu a dát aspoň 200 000 a mít úplný základ, nebo se na to vykašlat, koupit si klidně tu jetou veritasku, jak píše @osvc a hrát si doma, jenže zjistíš, že na té veritasce toho fakt moc neušiješ.
Pokud ještě se šitím ani nezačala, což dle zmiňovaného kurzu a podstatou dotazu, je vcelku jasné, tak je tohle dle mého nejlepší stroj
Znám hodně žen, které chtěly šít, tak si koupily drahé stroje a výsledek? Některé ho neumí seřídit, další nechtějí za servis tolik platit, některé to pak ani nebaví a skončí a ve výsledku jsem u šití zůstala jen já s Veritaskou
Po nějaké době jsem svůj šicí arzenál rozšířila o další stroje, na to je čas vždycky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@osvc Tak možná na kurzu zjistí, že ji to vůbec nebaví. Takže bych počkala až po kurzu
. A taky jestli na kurzu budou šít na průmyslových a pak si sedne k domácí hračce, tak bude nemile překvapená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka píše:
Veritasku má doma mamka a třeba montérky v silnější vrstvě už nebere. Opaváři spíše radí Lucznik. Teda ti starší opraváři.
Lucznik je poklad, ale těch se moc po bazarech neprodává
Moje Veritaska prošije kůži, několik vrstev najednou i pevného materiálu, můj opravář (69 let) říká, že ta prošije i plech
Pokud byla v extrémní zátěži a šilo se na ní nepřetržitě prakticky 30 let, tak je jasné, že už to bude mít za sebou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily ale ona ještě šít neumí, teprve jde do kurzu a pak to zkusí, takže je nesmysl koupit profi vyšívací stroj, když ještě neví, jestli na tom bude umět a jestli ji to bude bavit a výrobek půjde na odbyt.
I Porsche začínal v garáži s jedním ponkem, a nyní má fabriku s tisíci zaměstnaci a roboty, protože nevěděl jestli se výroba bude dařit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
@osvc Tak možná na kurzu zjistí, že ji to vůbec nebaví. Takže bych počkala až po kurzu. A taky jestli na kurzu budou šít na průmyslových a pak si sedne k domácí hračce, tak bude nemile překvapená.
Mně to tak vyznělo, že vlastně ještě se šitím nezačala, ale můžu se mýlit, to netvrdím jako jedinou pravdu
Ono je dobré, že Veritasku vždycky případně prodáte, ale třeba ty nové Brothery jsou i zadarmo drahé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily Entl
tak někdy se hodí třeba na zakončení šifonu, nebo když jsem hodně ale hodně líná a šiju jen pro moje děti kalhotky z plátna do školky, tak na začištění. Dříve švadlevy začištovaly jen entlem a nebo v ruce a taky to šlo. Já jsem vždycky chtěla šít na zakázku, ale nějak nemám ten správný impuls a ted se i bojím těch atestu pro děti a tak. Takže si šiju více méně pro sebe, rodinu a pro známé. Ale i takovéhle šití chce pořádný stroj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve Hele, tohle je právě začarovaný kruh. V případě, že po kurzu zjistí, že by ji to bavilo, koupí domácí stroje, se kterými nic neušije a bude to na houby. Nebo si koupí něco pořádného a nemusí jí to vyjít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@osvc píše:
Mně to tak vyznělo, že vlastně ještě se šitím nezačala, ale můžu se mýlit, to netvrdím jako jedinou pravduOno je dobré, že Veritasku vždycky případně prodáte, ale třeba ty nové Brothery jsou i zadarmo drahé
souhlas. ta veritaska to jistí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka píše:
@Tiger-lily Entltak někdy se hodí třeba na zakončení šifonu, nebo když jsem hodně ale hodně líná a šiju jen pro moje děti kalhotky z plátna do školky, tak na začištění. Dříve švadlevy začištovaly jen entlem a nebo v ruce a taky to šlo. Já jsem vždycky chtěla šít na zakázku, ale nějak nemám ten správný impuls a ted se i bojím těch atestu pro děti a tak. Takže si šiju více méně pro sebe, rodinu a pro známé. Ale i takovéhle šití chce pořádný stroj
hele, tohle asi taky vidím jako jediné použití ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@osvc Asi máme špatný typ Veritasky ta naše je na lehčí materiály. Mamka s ní moc nešila tak asi normálně jako v běžné domácnosti sem tam něco. Ale prům. Minerva to jistí ta prošije lecos. Jinak můj opravář mátaké asi 70 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily Aby to ale nevypadalo, že začištuju jak 100 letá babička
tak doma mám už asi 15 let overlock Zetinu a to je poklad. Ten mi chudák začistil i koberce. A vlastně kecám (když se vrátím k entlu) ještě mám ráda 3 kroký entl na lastin a nebo entl na všívání gumy.
Příspěvek upraven 17.04.18 v 11:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit