Šicí a vyšívací stroj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
493
17.4.18 10:46

Veritasku má doma mamka a třeba montérky v silnější vrstvě už nebere. Opaváři spíše radí Lucznik. Teda ti starší opraváři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.4.18 10:47

@Tiger-lily většina dílen začínala tak že si koupila domácí stroj, + overlock + domácí vyšívák, a pak teprve když se to rozjelo koupili průmyslový vyšívací stroj, tam ty stroje začínají na 200000, takže ne každý na začátku podnikání může vytáhnout tolik peněz, a přeci jen na zkoušku ty malé zatím stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.4.18 10:49

@Boeing737 Já jsem právě projěla diskuzí mnoho a nakonec koupila Brothra a byla to chyba. Každý ho chválil až do nebes asi aby se chytil další blb a pak ho chtěl hodit ze skály :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.4.18 10:51

@steeve :nevim: No můj názor je tedy takový, že kdo chce podnikat, musí do toho investovat. Protože teda něco ušitého na domácích strojích je tak na rozčilení zákazníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
17.4.18 10:51
@Tiger-lily píše:
@Lifka :nevim: No právě, protože ta Minerva nestačí. Můžu se zeptat, na co využíváš „entl“? Já bych teda radila, když chci šít, tak se teda plácnout přes kapsu a dát aspoň 200 000 a mít úplný základ, nebo se na to vykašlat, koupit si klidně tu jetou veritasku, jak píše @osvc a hrát si doma, jenže zjistíš, že na té veritasce toho fakt moc neušiješ.

Pokud ještě se šitím ani nezačala, což dle zmiňovaného kurzu a podstatou dotazu, je vcelku jasné, tak je tohle dle mého nejlepší stroj ;) Znám hodně žen, které chtěly šít, tak si koupily drahé stroje a výsledek? Některé ho neumí seřídit, další nechtějí za servis tolik platit, některé to pak ani nebaví a skončí a ve výsledku jsem u šití zůstala jen já s Veritaskou ;) Po nějaké době jsem svůj šicí arzenál rozšířila o další stroje, na to je čas vždycky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.4.18 10:52

@osvc Tak možná na kurzu zjistí, že ji to vůbec nebaví. Takže bych počkala až po kurzu :D. A taky jestli na kurzu budou šít na průmyslových a pak si sedne k domácí hračce, tak bude nemile překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
17.4.18 10:54
@Lifka píše:
Veritasku má doma mamka a třeba montérky v silnější vrstvě už nebere. Opaváři spíše radí Lucznik. Teda ti starší opraváři.

Lucznik je poklad, ale těch se moc po bazarech neprodává :think: Moje Veritaska prošije kůži, několik vrstev najednou i pevného materiálu, můj opravář (69 let) říká, že ta prošije i plech :lol: Pokud byla v extrémní zátěži a šilo se na ní nepřetržitě prakticky 30 let, tak je jasné, že už to bude mít za sebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.4.18 10:55

@Tiger-lily ale ona ještě šít neumí, teprve jde do kurzu a pak to zkusí, takže je nesmysl koupit profi vyšívací stroj, když ještě neví, jestli na tom bude umět a jestli ji to bude bavit a výrobek půjde na odbyt.
I Porsche začínal v garáži s jedním ponkem, a nyní má fabriku s tisíci zaměstnaci a roboty, protože nevěděl jestli se výroba bude dařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
17.4.18 10:56
@Tiger-lily píše:
@osvc Tak možná na kurzu zjistí, že ji to vůbec nebaví. Takže bych počkala až po kurzu :D. A taky jestli na kurzu budou šít na průmyslových a pak si sedne k domácí hračce, tak bude nemile překvapená.

Mně to tak vyznělo, že vlastně ještě se šitím nezačala, ale můžu se mýlit, to netvrdím jako jedinou pravdu ;) Ono je dobré, že Veritasku vždycky případně prodáte, ale třeba ty nové Brothery jsou i zadarmo drahé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.4.18 10:58

@Tiger-lily Entl :D tak někdy se hodí třeba na zakončení šifonu, nebo když jsem hodně ale hodně líná a šiju jen pro moje děti kalhotky z plátna do školky, tak na začištění. Dříve švadlevy začištovaly jen entlem a nebo v ruce a taky to šlo. Já jsem vždycky chtěla šít na zakázku, ale nějak nemám ten správný impuls a ted se i bojím těch atestu pro děti a tak. Takže si šiju více méně pro sebe, rodinu a pro známé. Ale i takovéhle šití chce pořádný stroj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.4.18 10:59

@steeve Hele, tohle je právě začarovaný kruh. V případě, že po kurzu zjistí, že by ji to bavilo, koupí domácí stroje, se kterými nic neušije a bude to na houby. Nebo si koupí něco pořádného a nemusí jí to vyjít. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.4.18 11:00
@osvc píše:
Mně to tak vyznělo, že vlastně ještě se šitím nezačala, ale můžu se mýlit, to netvrdím jako jedinou pravdu ;) Ono je dobré, že Veritasku vždycky případně prodáte, ale třeba ty nové Brothery jsou i zadarmo drahé :zed:

souhlas. ta veritaska to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.4.18 11:01
@Lifka píše:
@Tiger-lily Entl :D tak někdy se hodí třeba na zakončení šifonu, nebo když jsem hodně ale hodně líná a šiju jen pro moje děti kalhotky z plátna do školky, tak na začištění. Dříve švadlevy začištovaly jen entlem a nebo v ruce a taky to šlo. Já jsem vždycky chtěla šít na zakázku, ale nějak nemám ten správný impuls a ted se i bojím těch atestu pro děti a tak. Takže si šiju více méně pro sebe, rodinu a pro známé. Ale i takovéhle šití chce pořádný stroj

hele, tohle asi taky vidím jako jediné použití :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.4.18 11:02

@osvc Asi máme špatný typ Veritasky ta naše je na lehčí materiály. Mamka s ní moc nešila tak asi normálně jako v běžné domácnosti sem tam něco. Ale prům. Minerva to jistí ta prošije lecos. Jinak můj opravář mátaké asi 70 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.4.18 11:05

@Tiger-lily Aby to ale nevypadalo, že začištuju jak 100 letá babička :lol: tak doma mám už asi 15 let overlock Zetinu a to je poklad. Ten mi chudák začistil i koberce. A vlastně kecám (když se vrátím k entlu) ještě mám ráda 3 kroký entl na lastin a nebo entl na všívání gumy.

Příspěvek upraven 17.04.18 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat