Šicí a vyšívací stroj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Šicí a vyšívací stroj
Zdravím,
chtěla bych se zeptat na názor zkušenejších, nebo prostě jen názory, jak byste postupovali vy. ![]()
Zatím v okolí nemám s kým se poradit. Určitě se pak budu vyptávat na kurzu šití instruktorky, ale na ten se dostanu až v létě. Chci si pořídit šicí stroj a taky vyšívací. Včera jsem přišla na to, že některé stroje zvládají obojí. Třeba Brother M 280 D, kterej se mi dost zalíbil. Otázka je, zda je lepší pořídit zvlášť šicí a vyšívací, nebo jít do stroje, kterej zvládne obojí? ![]()
Je mi jasný, že záleží na tom, co a kolik chce toho člověk dělat. Svoje záměry zatím prozrazovat nechci, protože konkurence nikdy nespí. ![]()
Předem děkuji za každý názor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dobrý den, tak Brother by jsem už nechtěla ani zadarmo, jsou to šunty. Jinak stroj šicí a vyšívací jedině tak za 50 tis. výš pokud s tím chcete podnikat a né šít jen pro sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boeing737 záleží jak moc to chcete využívat, pokud je to doma tak můžete mít kombi- šicí a vyšívací stroj v jednom a nezabírají tolik místa.
ale pokud chcete podnikat tak je to nesmysl, protože když vám na vyšívacím pojede třeba výšivka půl hodiny, tak byste měla zablokovaný stroj. V tu chvíli je lepší mít 1 šicí na kterém šijete a 1 vyšívací na kterém vyšíváte.
cenově to vyjde podobně, jestli koupíte kombi třeba ten Brother 280 stojí cca 21,5t. takže je lepší pak koupit jen vyšívací Brother M 240: http://autosedacky.mimishop.cz/…ov-is-m240ed za 14,8t. a k tomu třeba šicí stroj Brother NV 15 : http://autosedacky.mimishop.cz/…rother-nv-15 a máte 2 stroje v podobné ceně ( cca 22,5t.) jako 1 kombinovaný a můžete jet na obou současně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Néééé proboha jen néééé něco, co se tváří jako šicí a vyšívací stroj. I ty domácí vyšívačky jsou k tomu, aby tě nasí. aly a nasí. aly. Vybavení dílny s vyšívačkou tě vyjde asi na půl mega, abys mohla trochu nějak šít, mysli na to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka
Díky. Značky určitě ještě zkoumat budu. Projela jsem tu pár diskuzí co značek týče. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, co di dal @steeve odkazy ti bude soužit tak k vytunění tepláčků pro tvoje děti a děti kamarádek, jestli to máš k nějakému záměru, jak píšeš, tak fakt na to zapomeň a hooooodně rychle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily
Tak asi ne všichni začínali s profi dílnou.
Zas tak velký oči nemám. Pro začátek se chci učit a hrát si. Jestli z toho vzejde něco víc, je ve hvězdách. To s tou konkurencí byl spíš vtípek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boeing737 píše:
@Tiger-lily
Tak asi ne všichni začínali s profi dílnou.Zas tak velký oči nemám. Pro začátek se chci učit a hrát si. Jestli z toho vzejde něco víc, je ve hvězdách. To s tou konkurencí byl spíš vtípek.
Jenže bez profi dílny nic neuděláš.
Jestli si chceš jen hrát, tak si kup ten šicí stroj, třeba z odkazu od steeva a na vyšívačku se vykašli. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily
Nejspíš to tak dopadne. Neutratim svoje úspory jen tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boeing737
tak snad jo. Jen mmch k těm brotherům bacha na ty jejich vopruzy se softwarem, na velikost rámečku, podkladový materiál atd. kdyby ses teda rozhodla pro domácí vyšívání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily Ano to jsem se kdysi také dívala kolik stojí pořádný stroj. Já moc vyšívaci stroje nemusím to by jsem přenechala velkým dílnám s pořádným kapitálem. Doma mám právě Bratra a je to šunt, pak mám prům. Minervu a to je o něčem jiném, ale nevyšije mi dirku, nemá entl a tak dále, znáte to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boeing737 píše:
Zdravím,
chtěla bych se zeptat na názor zkušenejších, nebo prostě jen názory, jak byste postupovali vy.![]()
Zatím v okolí nemám s kým se poradit. Určitě se pak budu vyptávat na kurzu šití instruktorky, ale na ten se dostanu až v létě. Chci si pořídit šicí stroj a taky vyšívací. Včera jsem přišla na to, že některé stroje zvládají obojí. Třeba Brother M 280 D, kterej se mi dost zalíbil. Otázka je, zda je lepší pořídit zvlášť šicí a vyšívací, nebo jít do stroje, kterej zvládne obojí?
Je mi jasný, že záleží na tom, co a kolik chce toho člověk dělat. Svoje záměry zatím prozrazovat nechci, protože konkurence nikdy nespí.
Předem děkuji za každý názor.
Jestli můžu radit, pro začátek je nejlepší sehnat bazarovou Veritasku, ta prošije všechno a každý opravář řekne, že to jsou nejlepší stroje a opravy vyjdou na pár korun, jestli chápu správně, že jste v šití začátečník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka
No právě, protože ta Minerva nestačí. Můžu se zeptat, na co využíváš „entl“? Já bych teda radila, když chci šít, tak se teda plácnout přes kapsu a dát aspoň 200 000 a mít úplný základ, nebo se na to vykašlat, koupit si klidně tu jetou veritasku, jak píše @osvc a hrát si doma, jenže zjistíš, že na té veritasce toho fakt moc neušiješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit