Šicí a vyšívací stroj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lifka píše:
@Tiger-lily Aby to ale nevypadalo, že začištuju jak 100 letá babičkatak doma mám už asi 15 let overlock Zetinu a to je poklad. Ten mi chudák začistil i koberce
To určitě, kupodivu ty Zetiny jsou docela chválené, i jako jednojehly, prošijí všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily Škoda, že jsem si míto Bratra nekoupila Zetinu. Ikdyž ono to při dnešních kvalitách strojů přijde asi na jedno brdo. Všechno to má vnitřek samý plast.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boeing737 A jestli to tady můžu, tak bych doporučila facebookovou stránku „Krása krejčoviny…“, tam jsou přímo pánové odborníci na šicí stroje a opravdu tam poradí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka ano přesně tak jde o cenu, v 80 letech stála Veritaska 4000, tedy 2 výplaty, takže když si dáš dneska 2 výplaty- 50-60T. za Brothera, tak bude taky super, ale každý si koupí ten nejlevnější model za 3000 a pak se divá že je to samý plast a nic to nevydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to je dneska všechno postavené na hlavu ne jen u kvality strojů. Nějak jsem měla zatmění mozku a chtěla jsem vidět střih na mikinu Mini missy. No to jsem si dala vždyt to je nepoužitelný střih rukávová hlavice je stejná ze předu i vzadu. No nevím, ale za takovýto střih si nechat platit je sprostota a ženské to kupují a pak se diví, že jim u dítěte rukáv jakš takš sedí, ale u dospělého se to krabatí a táhne to, no jak by né. Je to děs
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve Ano, ano plast je jen plast ten mnoho neutáhne. Vidím to u Brothera plastového a Minervy kovové
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka píše:
@osvc Asi máme špatný typ Veritasky ta naše je na lehčí materiály. Mamka s ní moc nešila tak asi normálně jako v běžné domácnosti sem tam něco. Ale prům. Minerva to jistí ta prošije lecos. Jinak můj opravář mátaké asi 70 let.
Asi to taky může být typem, nebo nepovedený kus, co jsem takhle v různých skupinách, tak na Veritasku nedá nikdo dopustit včetně mě
Myslela jsem to pro začátečníka, to si člověk zvládne poštelovat i tenhle stroj sám, ale Brother nezvládne ani opravář ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka
To je další věc a úskalí pro ty, kteří začínají a nic o tom neví. Protože vymakat střih je spousta práce. Dál abys taky měla nějaké zkušenosti nebo nějakou osobu, která se vyzná v elektrice a mechanice. Mmch chyba nemusí být u střihu a u hlavice, ale u toho, že tvůrce to dělal na jiném materiálu, stačí málo a výsledkem je paskvil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to přesně tak, jak píše steeve. Teprve půjdu na kurz a až po něm bych pořizovala stroj. Šlo mi o to, jak je vnímáno, když stroj umí obojí. Už kolikrát jsem slyšela, že je u lecčeho lepší mít každou funkci zvlášť. Zatím brouzdám trhem, abych si udělala obrázek o cenách a spokojenosti.
Děkuju všem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@osvc To je pravda Veritaska je na seštelování dobrá, ale Brothra mi dával do kupy opravář a chtěl ji prý už nechat neopravenou naštěstí pro mě ji dal nakonec do kupy. Chudák zakladatelka takhle jsme ji moc nepotěšili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka To jsem si vzpomněla, jak jsem potřebovala na Veritasce servis, tak mu volám, on že to objedná a staví se v pátek, přijel a říká, normálně se od úterý na tu Veritasku tak těším, po všech těch Brotherech a levných Singrech je balzám opravovat opravdový šicí stroj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily Ano střih je docela věda to není jen o tom obkreslit starí tričko
. A materiál dělá divy. Jenže ten střih na tak oblíbenou mikinu je jednoznačně blbost, hlavice musí být tvarovaná. Ono toho je u šití potřeba znát celkem dost to se ani nezdá na první pohled. Holt už nešijeme na šlapacích strojích, ikdyž to byla teprve makačka vše začistit, materiály nepružné, takže perfektně padnoucí střih atd., ale odpala jim ta elektrika ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka @osvc no jo, ale značka Veritas již 30 let neexistuje, co budou jednou dělat až ty díly na Veritasky dojdou, budou muset začít opravovat ty Brothery, a Janome a Singery… i když těm 70 letým opravářům je to asi jedno, prostě zavřou kšeft a budou si užívat důchodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@osvc chudák to věřím, musí kolikrát koukat co výrobci vymyslí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve Já myslím, že ti staří opraváři by se z toho p… a tak raději opravdu zavřou krám
Můj opravář nové stroje opravovat nechce musím dojíždět jinam. Já se mu nedivím a to nemám stroj z Lídlu za 2000Kč s opravdovou cenou -2000 Kč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit