Sídlo Trvalý pobyt

Anonymní
6.11.22 07:11

Sídlo Trvalý pobyt

Zdravím, určitě jste četli o sídlu. Na kterém jsi můžete udělat trvá pobyt, platíte to ročně a máte tam trvalou.Ted otázka, má s tím někdo zkušenost? Já která jsem v zahraničí a nemá byt v Česku ale potřebuji doktory apod..Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
6.11.22 07:14

Pokud si neplatis zdravotní pojištění, tak je úplně jedno jestli máš tady trvalý pobyt nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12621
6.11.22 07:16
@Anonymní píše:
Zdravím, určitě jste četli o sídlu. Na kterém jsi můžete udělat trvá pobyt, platíte to ročně a máte tam trvalou.Ted otázka, má s tím někdo zkušenost? Já která jsem v zahraničí a nemá byt v Česku ale potřebuji doktory apod..Dekuji

Tak chod k dr. u vas, jinak si tady musis platit zdravotni. Prima princip, pracuji jinde, to u mi nas smrdi ale nasi doktori ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
6.11.22 07:31
@Anonymní píše:

Uz jsi tu psala, ne. Tam jsi dostala rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
6.11.22 08:19
@Anonymní píše:

Česky by to nešlo? Proč nechodíš k lékaři tam, kde žiješ? Tady si pořád platíš ZP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
6.11.22 09:09

Abys mohla v ČR požívat výhod plynoucích z placení zdravotního pojištění, tedy chodit k lékařům „na pokladnu“, tak to pojištění taky musíš platit, falešný trvalý pobyt nestačí
a pokud jsi ochotná platit vše hotově, tak k tomu žádný trvalý pobyt nepotřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
6.11.22 09:22
@Anonymní píše: … já která jsem v zahraničí a nemá byt v Česku ale potřebuji doktory apod.

Nejasný dotaz. Adresa trvalého pobytu neamá nic společného s konkrétním bytem! Nemusíš mít žádný byt v Česku, a přesto máš v ČR trvalý pobyt od narození.

• U narozeného dítěte matrika zapíše automaticky adresu trvalého pobytu podle matky.
  • Jestliže změníš adresu trvalého pobytu, úřad Ti ji zapíše (pokud nejsi vlastníkem, dokládáš úřadu potvrzeni od vlastníka, nebo nájmní smlouvu).
  • Jestliže zanikne nemovitost na jejíž adresním místě jsi měla trvalý pobyt, úřad Ti zapsal trvalý pobyt i bez Tvé součinosti na adrese obecního úřadu v téže obci.
  • Jestliže Ti pronajímatel zrušil trvalý pobyt, úřad Ti zapsal trvalý pobyt i bez Tvé součinosti na adrese obecního úřadu v téže obci.

Jestliže jsi dlouhodobě v zahraničí a jsi tam účastníkem zdravotního pojištění, pak bylo Tvou poviností odhlásit se z povinného zdravotního pojištění v ČR, přestat platit „pojistné“, a vrátit české zdravotní pojišťovně do 14 dnů kartičku pojištěnce. To ijak nesouisí s trvalým pobytem. Pokuta je myslím 10000 Kč. Pokutu dostaneš i kdybys si i nadále řádně hradila české zdravotní pojištění a zároveň byla účastníkem zdravotního pojištění v jiném státě.

Pokud bys za této situace čerpala zdravotní péči v ČR, pak Ti mohou (kromě té pokuty) naúčtovat všechnu tuto péči k úhradě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix