Chorvatsko - splní mé požadavky?

1480
27.10.22 11:34

Chorvatsko - splní mé požadavky?

Dobrý den všem. Po důkladném zvážení několika možností jsme se v červnu rozhodli vycestovat s dětmi 1,5 a čerstvě 4 roky do Chorvatska. Pátrám už několik dní po tom,,ideálním,, místě a už jsem tím zahlcena. Proto prosím o rady, které máte z přímé zkušenosti.
1. Nechceme do hotelového komplexu, kde je hlava na hlavě. Uvítali bychom spíš nějaký super kemp s mobilhome nebo ubytování v soukromí.
2. Nejdůležitější je pláž. Je mi jedno, jestli na ní budou kamínky nebo písek, ale hlavně ne skaliska, aby se do vody nemuselo v botech. Vstup do vody pozvolný, ale nemusí být půl kilometru voda po kolena, ať si zaplaveme i my, dospělí. Velkým bonusem by byly stromy poskytující stín, sle to už je asi utopie, že? :P
3. Bez ježků.
4. Vyžití pro děti i mimo moře. Hřiště, bazén…
5. Rychlý dojezd z Česka, takže lokalita spíš na severu Chorvatska nebo Krk apod. Pojedeme sami autem.

Zaujalo mě několik kempů na Istrii, ale přijdou mi docela drahé. Neví někdo, konkrétní příklad, kdy třeba bydlel v apartmánu, ale vyžití a pláže kempu byly běžné přístupné včetně bazénů a hřišť? Nebo je to blbost?

Líbí se mi třeba i Punat, ale nejsem si jistá, jak je to tam s plážemi.

Obecně se mi často zdá, že při ubytování v soukromí jsou přístupné spíš pláže se skalisky nebo městské, kde je vyloženě hlava na hlavě.

Přímé zkušenosti jsou lepší než fotky na netu, tak třeba se dozvím, že to mě vysněné místo fakt existuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36145
27.10.22 11:37

Umag

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
27.10.22 11:38

@qazzy Co znamena bez jezku? Kaminkove plaze jsou leckde vysypane piskem kvuli detem, jezci vysbirani, ale stejne, prijde bourka a mas je tam zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7522
27.10.22 11:41

My měli oblázkovou pláž na Istrií a stejně jsme chodili v botech do vody… rozhodně příjemnější než po těch kamínkách a ježci tam nebyli… viděla jsem snad dva, ale člověk nikdy neví.
a červen s malýma dětma do Chorvatska nevím tedy… moře bude podle mě ještě chladnější.. není to záruka moc že bude teplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
27.10.22 11:52

Ahoj, my jezdíme jenom do kempů, ale máme karavan. Moc se nám líbilo ve Fažaně, kemp Bi Village, apartámy jsou součástí kempu a tak využíváš pláž i všechno ostatní. Na základě našeho nadšení tam pak jeli i známí, právě do apartmánů a moc se jim tam líbilo. Letos jsme byli u Vrsaru, kemp Valkanela, tam se mi líbilo ještě víc, i pro děti myslím lepší oblázková pláž, byla tam i pláž s pískem, samo i i skaliska, ale to jsou většinou jako pláže pro psy. Apartmány jsou tam taky, ale s těmi nemám zkušenost. Hned vedle je vyhlášený Dinopark. Obecně ale ty kempy, kde jsou bazény a hřiště pro děti, nejsou zas tak levná záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
27.10.22 11:53

@Cuddy dřív jsme jezdili na Pelješac a tam to bylo dokonalý. Za celé roky ani jeden ježek na té naší pláži. Akorát s těmi prcky by to byla strašně dlouhá cesta.
@KKK85 mně právě ty kamínky vůbec nevadí. Narozdil od bot…
A jo, taky mám trochu strach z teploty vody. Ale jiný termín bohužel není možný. Proto se chci jistotu i tím bazénem. Na druhou stranu půjde o poslední týden v červnu, tak trochu doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
27.10.22 11:55

@Helen78 dekuju, prozkoumám to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
27.10.22 11:55

Kemp Jezevac na Krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
27.10.22 11:56

My jsme vzali dcerku poprve do Chorvatska v roce a pul. Jeli jsme do Lanterna camping a myslim, ze splnuje vsechna ocekavani. Plaz oblazkova i pisecna, jezka jsme nevideli ani jednou. Soucasti ubytovani je i komplex bazenu a aquapark (i pro male deti). Bydli se v peknem mobilhome :). Na tuto dovolenou jsme jeli pres CK Victoria a vse v poradku, dovolenou doporucuji rezervovat na jare, kazdy rok maji na jare akci 2v1, ceny velmi priznive :palec:.
Nicmene bych doporucila spise Djerbu, letame tam kazdy rok a vyjde to stejne jako Chorvatsko (i lepe) a hlavne all in a o mori ani nemluvim…pecka :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
27.10.22 11:58

Jestli chceš využívat pláž a bazény kempu, tak si musíš vzít apartmán v kempu, proto je i dražší. Když budeš někde v soukromí a budeš chtít jít na kempovou pláž, tak někde to asi jde, ale platí se tam normálně vstup. Jinak třeba kemp ve Valkanele byl úplně plný a je to obrovský kemp, docela jsem se děsila, jak to bude vypadat u bazénů a u moře, ale překvapivě to bylo naprosto v pohodě. A boty do vody jsou nutnost, i oblázky můžou být ostré a nikdy nevíš, kde se může ježek objevit, i když tady jsme nenarazili na žádného, syn se jich bojí, tak jsem vybírala i kvůli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
27.10.22 12:01
@Adelka951 píše:
Kemp Jezevac na Krku.

Tam jsme chtěli jet původně, ale pak jsem našla v recenzích právě ty ježky a taky manžel když zkoumal mapy, tak říkal, že tam není moc stín - mluvím tedy o místech pro karavany. Plus kemp je hodně oblíbený, takže rezervace dlouho dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
27.10.22 12:02

Noooo… Bez bot bych v Chorvatsku nešla do vody (ale to jsem já, nechci chodit ani po kamínkách, natož riskovat ty ježky) a dítěti bych je dala určitě. Je pravda, že se ježci drží spíš v těch skalách, ale už i v kamínkách jsem je viděla. Notabene stačí nějaký větší šutrák a jsou tam. A zlomený ostny v noze.. to nechceš no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
27.10.22 12:05

@Helen78 My jsme tam byli asi před 3 rokama, bylo to v době Covidu, tak tam byl klid. Měli jsme mobilhome, příští rok chceme jet znovu, ale budeme brát karavan. Já chci být hned u moře, takže budeme objednávat určitě brzy. Ježky jsme tam neviděli, ale boty do vody nosíme vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
27.10.22 12:07

Nás vzala tento rok tchýně kousek od nahoře zmíněného Umagu. Kemp se jmenuje Kanegra. Jezdila tam se svými syny od malička tak chtěla tohle místo ukázat i vnučce. Mě se místo docela líbilo a to jsem spíš zvyklá na ubytování hodně v soukromí a až „dole“ pod Splitem. Pláže kamínkové, já chodila v neoprenových botách, mě to vadí mám radši skály :lol: dcerka běhala bosa :) o víkendu na pláži více lidí ale chodily jsme na pláž kousek dál než na tu „hlavní“ a jelikož jsou asi lidi líní popojit o 100 metrů dál měli jsme tam klídek. Nad tou menší pláži je ve stínu super malinké občerstvení. A v kempu obchod i dvě restaurace. Za mě docela pěkné. Můžu do SZ poslat nějaké fotky kdyby vás to zaujalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
27.10.22 12:08
@qazzy píše:
Dobrý den všem. Po důkladném zvážení několika možností jsme se v červnu rozhodli vycestovat s dětmi 1,5 a čerstvě 4 roky do Chorvatska. Pátrám už několik dní po tom,,ideálním,, místě a už jsem tím zahlcena. Proto prosím o rady, které máte z přímé zkušenosti.
1. Nechceme do hotelového komplexu, kde je hlava na hlavě. Uvítali bychom spíš nějaký super kemp s mobilhome nebo ubytování v soukromí.
2. Nejdůležitější je pláž. Je mi jedno, jestli na ní budou kamínky nebo písek, ale hlavně ne skaliska, aby se do vody nemuselo v botech. Vstup do vody pozvolný, ale nemusí být půl kilometru voda po kolena, ať si zaplaveme i my, dospělí. Velkým bonusem by byly stromy poskytující stín, sle to už je asi utopie, že? :P
3. Bez ježků.
4. Vyžití pro děti i mimo moře. Hřiště, bazén…
5. Rychlý dojezd z Česka, takže lokalita spíš na severu Chorvatska nebo Krk apod. Pojedeme sami autem.

Zaujalo mě několik kempů na Istrii, ale přijdou mi docela drahé. Neví někdo, konkrétní příklad, kdy třeba bydlel v apartmánu, ale vyžití a pláže kempu byly běžné přístupné včetně bazénů a hřišť? Nebo je to blbost?

Líbí se mi třeba i Punat, ale nejsem si jistá, jak je to tam s plážemi.

Obecně se mi často zdá, že při ubytování v soukromí jsou přístupné spíš pláže se skalisky nebo městské, kde je vyloženě hlava na hlavě.

Přímé zkušenosti jsou lepší než fotky na netu, tak třeba se dozvím, že to mě vysněné místo fakt existuje :D

Makarska i když už je dál. Ale bylo po bouřce a ježci nikde. Jestli to tedy má s tímto souvislost nevím.
Ale bylo tam nádherně ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí