Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, no je to vždycky blbý ![]()
Já řešila něco podobného. Nejdřív s učitelkou, ta ale byla dost bezmocná, maminka byla sama problém (a možná i příčina klukovy agresivity a nevychovanosti), tak jsem šla za ředitelkou (ne jen sama za sebe, ale stěžovalo si na něj víc rodičů), ta mi řekla, že se to už s maminkou řešilo, dokonce prý chodí s klukem k psycholožce (bohužel se to níjak pozitivně neodrazilo na jeho chování).
No tak jsem si na maminku počkala a poměrně důrazně jsem jí vysvětlila, že veškeré další škody způsobené jejím synem bychom na ní také mohli chtít uhradit - což jí evidentně vadilo víc, než to, že její syn je agresivní a nevychovaný.
No a od té doby mě maminka sice nezdraví
, ale zdá se, že se chování trochu zlepšilo, učitelky říkají, že mu dost důrazně každé ráno domlouvá a pak se vyptává, zda zase něco někomu nezničil - jen nevím, jak dlouho to vydrží… Je mi vlastně kluka líto, máma ho evidentně nezvládá. ![]()
Nejdřív bych došla za učitelkou, kdyby to nepomohlo a ona to nějak nevyřešila, šla bych za ředitelkou, potom klidně na toho kdo tu školku zřizuje.Rozhodně bych nesnesla aby nějaký „sígr“ trápil mé dítě.Možná má nějaký problém, možná ne a je to jen spratek.
Ja osobne musim zatukat - tohle nemam doma ani z jedny strany. Mala chodi od zari do skolky, a abych byla uprimna, prvni tydny jsem trosku trnula, ze si na ni nekdo bude stezovat, protoze umi byt pekne cislo a tvrdohlava k tomu…
Na tvem miste bych o tom urcite promluvila s ucitelkou. Nosit do skolky leginky mi prijde trosku moc afektovane, teda kdyz se jedna o jednu vec - kdyby to bylo caste, asi bych nejakou kompenzaci chtela, nebo minimalne omluvu od rodicu…
Trvala bych na řešení mezi 6 očima..Ty, učitelka a maminka toho kluka.Svolat by Vás měla učitelka.
Ahoj pred nedavnem jsem resila to same ale naopak,meho syna ,mlatila mala princezna
holky mi poradily si holku odtahnout a neco ji rict ma veta znela takhle:Pokud budes na Matyska jeste nekdy zla,a na ostatni deti taky,tak hned volam jeziskovi at ti nedonese ani jeden darek..
rekla jsemk to hoodne durazne,dite zacalo rvat,ale nicmene ma to ucinek,Matyho si nevsima
a mmch.ucitelce jsem to rekla taky,co ta mala dela(,,alej mi dmital kvuli ni jit do skolky)a ona rekla ze to jsu deti,pokud se to bude opakvat jdu za tatinkem(s maminkou neni domluva)tak drzim palce ![]()
wow, tak to byl nápad…je fakt, že taková varování někdy zabírají..Ale co po novém roce? ![]()
My sice ještě do školky nechodíme,ale sama jsem učitelka ve školce.Rozhodně bych zašla za učitelkou a pěkně rázně.Z toho důvodu, že Ti vůbec neřekla ani o ráně u oka ani o zalepeném kolenu.Rodiče musí být informováni o jakémkoli úraze i když by šlo o malé škrábnutí.To si nemůže dovolit.To za prvé.Za druhé bych se vyptala na toho kluka.První bych se to snažila řešit s učitelkou.Bohužel jsou děti, které se hůř zvládají.Ale učitelka je uhlídat musí.Potom jsou takové, které vážně zvládnout nejdou.(Měli jsme chlapečka, který do masa pokousal děti i paní ředitelku.Psycholožka nakonec doporučila vyloučení,ale to nemusí být podobné).Taky bych se chtěla sejít s rodiči toho chlapce, hlavně proto, že to nebylo porpvé.Podle chování učitelky bych si tipla, že možná ani oni neví, že dětem ve školce ubližuje.A řekla bych jim, aby to řešilia že při další škodě již budeš s nimi řešit náhradu.Pokud se nic nezmění, šla bych za ředitelkou a žádala aby chlapce doporučili do PPP.Nemůžeš přece dávat dítě do školky se strachem jestli s pro něj nepřijdeš v bůhvíjakém stavu.Omlouvám se za dlouhý příspěvek.
marra píše:
Ahoj pred nedavnem jsem resila to same ale naopak,meho syna ,mlatila mala princeznaholky mi poradily si holku odtahnout a neco ji rict ma veta znela takhle:Pokud budes na Matyska jeste nekdy zla,a na ostatni deti taky,tak hned volam jeziskovi at ti nedonese ani jeden darek..
rekla jsemk to hoodne durazne,dite zacalo rvat,ale nicmene ma to ucinek,Matyho si nevsima
a mmch.ucitelce jsem to rekla taky,co ta mala dela(,,alej mi dmital kvuli ni jit do skolky)a ona rekla ze to jsu deti,pokud se to bude opakvat jdu za tatinkem(s maminkou neni domluva)tak drzim palce
Takovou učitelku bych rychle srovnala…
Tak moc děkuji. Jsem z toho fakt paf protože malá se umi zabavit hezky sama a pak toto. Nejde tu jen o ty kalhoty, to ještě překousnu ale malé kupuji docela hezké věci a nestojim o to aby to měla od nějakého kluka zničené. Zítra si promluvím přímo s ředitelkou protoze ji dáváme sponzorské dary na akce pořádané školkou tak s ní i do kontaktu přijdu častěji. Minulý rok tam měla dcera ještě bratrance který nad ní držel ochranou ruku ale je už ve škole, takže je to těžší. No to je trápení s těmi dětmi ![]()
S Rozou chodil do školky taky takovej chlapeček,pořád někoho mlátil,kopal,škubal holkám vlasy,bral jim hračky…I když naše princezna je pořádný zvíře,na toho kluka neměla a chodila domů z brekem,tak došel manžel za učitelkou,zavolal si kluka a ten se musel veřejně holce omluvit a slíbit že už si jí nebude všímat(manžel mu pohrozil,že jestli se to bude opakovat,tak mu zmaluje prdel že si měsíc nesedne)a dal pokoj,učitelka říkala,že už nevědí co s ním,že je nezvladatelnej
Když jsem viděla maminku,bylo mi hned jasný po kom je.Jinak u nás pokud nejde fakt o něco vážnýho se úrazy nehlásej,to holka přišla s rozmláceným kolenem a brečela,že jí kluci zatáhli do domečku a čůrali jí na to rozbité koleno,tohleto mě opravdu nas…o ![]()
ja tu cetla nedavno taktiku jak na takove deti.
maminka si vzala dotycneho stranou a rekla mu, ze slysela, ze ve skolce nekdo ublizuje detem, a ze by byla rada, aby na to jeji ditko dal pozor.
nebo tak nejak to bylo ![]()
pry to zabralo ![]()
Náš mladej je taky sígr, raději jsem se optala starší dcery, zda nestrčil venku dvě holčičky
A prý ne, tak alespoň že tak. Jinak já také radím zajít za učitelkou, přeci ona je s dětma, vím že jich tam je hodně, ale pozor se dávat musí. U náís to vyřešili tak (syn utíkal jsou mu čerstvé 3 roky) tak ho na procházce vodí za ruku a je klid. Díky Bohu, nemají ve třídě víc takových, jako je můj miláček:-)
A pokud učitelka nepomůže, řekni rovnou té mamince.l
rozmary píše:
S Rozou chodil do školky taky takovej chlapeček,pořád někoho mlátil,kopal,škubal holkám vlasy,bral jim hračky…I když naše princezna je pořádný zvíře,na toho kluka neměla a chodila domů z brekem,tak došel manžel za učitelkou,zavolal si kluka a ten se musel veřejně holce omluvit a slíbit že už si jí nebude všímat(manžel mu pohrozil,že jestli se to bude opakovat,tak mu zmaluje prdel že si měsíc nesedne)a dal pokoj,učitelka říkala,že už nevědí co s ním,že je nezvladatelnejKdyž jsem viděla maminku,bylo mi hned jasný po kom je.Jinak u nás pokud nejde fakt o něco vážnýho se úrazy nehlásej,to holka přišla s rozmláceným kolenem a brečela,že jí kluci zatáhli do domečku a čůrali jí na to rozbité koleno,tohleto mě opravdu nas…o
Tak počůrat ji někdo to koleno tak tam udělám takovej cirkus že to nezažili. To snad není ani možné. Dnes maji divadlo ale odpoledne tam někoho odchytím a budu to řešit protože to nebylo poprvé.
Ja bych si promluvila, jak s maminkou tak s pi ucitelkou.
Trochu OT.Me kdyz jeden chlapec mlatil neustale ve skolce ( pry byl zamilovanej
), tak to nakonec skoncilo natrzenym uchem a mraky krve, tak to nasi resili, rodice se omluvili, koupili mi nejake nove obleceni, bonbony a od te doby jsem mela klid, bohuzel jsem s nim pokracovala az na ZS
, no nakonec ten chlapec pobyl i v kriminale, pac na stredni zmlatil zeleznou tyci profesorku, se kterou byli milenci.
Ale to uz je OT.
Ja to resim i ted, pokud male nekdo ublizi a je to neustale a neni to jen malinke pozduchovani, tak jdu za rodici a je klid, relativni.Laura se nastesti uz branit umi ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj holky a hlavně maminky, nevím jak řešit situaci ve školce. Mám dceru, bude mít 5let, je to hodná holčička i když taky dokáže pěkně pozlobit, ale rozhodně vím, že by nemlátila děti. Ve školce mají chlapečka, malá věčně přijde s nějakým úrazem co jí právě tento klučina udělal. Minule přišla s ránou nad okem, že jí to udělal malým kladívkem, když si hrála v bazenku s balonkama. Dneska roztržené legýny na kolenou, díra, 4×3cm. Prý jí a Nelinku strčil na vycházce a obě holky spadly. Malá má zalepené koleno. Když se malé zeptám jak to řešila učitelka, tak mi řekne, že se zlobila. Ale tohle mi teda normální nepřijde. Jinak pořád slyším jak kluk každého strká, mlátí a nevím co všechno. Mám sto chutí mamince chlapečka donést ty legýny a at je zašije nebo koupí nové. Samozřejmě se ještě zeptám učitelky, co to má znamenat. Ani mi nebyla schopná říct, že malé dezinfikovala nohu a že se něco takového stalo. Zjistila jsem to až doma. Nicméně nechci z toho dělat kovbojku, ale taky nechci aby ji nějakej sígr mlátil, a ostatní děti taky ne. Nejradši bych ho vytahala za límec, ale asi to nechám na manželovi. Spíš by mě zajímalo jak byste to řešili vy.? nebo vy co máte kluka a někdo si stěžoval na vaše dítko. Zase nevím z jakých jsou poměrů a nerada bych se dohadovala..Díky