Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Snad zaklladatelce nebude vadit zmena tematu ![]()
Nektere deti se takto chovaji, v tom, ze jeho mamka pracuje asi prvotni problem neni, je to hlavne povahou - znama ma takoveho syna a venuje se mu naplno. Ted uz z toho vyrostl, sou mu skoro ctyri, i kdyz hur zvladatelnejsi je porad, tak z ostatnima vychazi uz dobre. U tebe je asi velka nevyhoda, ze je ten vas mladsi - moje dcerka byla starsi, nez ten rostak a i tak obcas dostavala zabrat ![]()
Myslim, ze tvuj postoj, aby se decka nevidali, neni spatnej, ale chce to si v klidu sednout s tema znamyma a probrat proc, vysvetlit jim, pokud mozno bez emoci, co vas k tomu rozhodnuti vedlo,a proste se treba rok vidat jen bez deti nebo treba u nich, to by taky mohlo byt reseni
nebo treeba v restauraci s detskym koutkem, kde ten jejich syn bude zabaven necim jinym a nebude utocit na mladsiho. A dat tomu cas, jestli je to obdobim vzdoru a divocejsi povahou, tak se to vekem nejspis zklidni…
Anonymní píše:
Ahoj holky, já teď řeším něco podobnýho. Nejlepší kamarád manžela má tak trochu hodně divokýho syna, který rád do ostatních dětí strká, mlátí je a háže po nich hračkama (jsou mu skoro 2 roky)Nevím jestli je to u nich výchovou, ale maminka na něj nemá moc času (je kadeřnice a i na MD si přivydělává)Dřív jsme se u ní stříhali celá rodina, ale po poslední návštěvě, kdy nám jejich syn rozbil během 5 minut 5 hraček a házel je po našem synovi a mlátil ho, ji už odmítáme k nám zvát. Stříhá se u ní jen manžel a to ještě jezdí k nim. Náš syn je ještě malý (teď měl 10 měsíců) aby se bránil a já mám strach, aby se kvůli němu nezačal bát ostatních dětí. Chtěla jsem se zeptat, je moje reakce, že si nepřeju, aby se Toba s jejich synem stýkal, přiměřená? Jejich syn si troufne na kohokoliv a i když jsem u nich na návštěvě bez syna, tak si troufne i na nás. Jeho rodiče ho okřiknou, dostane přes ruce, ale on se tomu jen směje a strká a mlátí dálDěkuji za názory
Anonymní píše:
Ahoj holky, já teď řeším něco podobnýho. Nejlepší kamarád manžela má tak trochu hodně divokýho syna, který rád do ostatních dětí strká, mlátí je a háže po nich hračkama (jsou mu skoro 2 roky)Nevím jestli je to u nich výchovou, ale maminka na něj nemá moc času (je kadeřnice a i na MD si přivydělává)Dřív jsme se u ní stříhali celá rodina, ale po poslední návštěvě, kdy nám jejich syn rozbil během 5 minut 5 hraček a házel je po našem synovi a mlátil ho, ji už odmítáme k nám zvát. Stříhá se u ní jen manžel a to ještě jezdí k nim. Náš syn je ještě malý (teď měl 10 měsíců) aby se bránil a já mám strach, aby se kvůli němu nezačal bát ostatních dětí. Chtěla jsem se zeptat, je moje reakce, že si nepřeju, aby se Toba s jejich synem stýkal, přiměřená? Jejich syn si troufne na kohokoliv a i když jsem u nich na návštěvě bez syna, tak si troufne i na nás. Jeho rodiče ho okřiknou, dostane přes ruce, ale on se tomu jen směje a strká a mlátí dálDěkuji za názory
Mám kamarádku,ta má tříletou holčičku,děsný torpédo,nezavře pusu,pořád hrozně ječí,dupe,všem nadává do schnilejch jablek,pochcanejch dědků,trubek a podobně,je jedináček,takže se neumí dělit o hračky.Ráda za kamarádkou zajdu,když je Roza ve škole,dáme kafčo,ale vzhledem k tomu,že Barče je třináct měsíců a ta malá tyranka využije každé vteřinky aby jí nějak ublížila,něco jí sebrala,schodila jí na zem,nebo jí neuvěřitelně řve do ucha se návštěvě už skoro vyhýbám a nevím jak to kámošce říct,protože Rozárka je taky rapl(i když z poloviny takovej)Proto jsme se vlastně daly dohromady,protože holky kvůli své divoké povaze neměly skoro žádný kamarády.Kámoška dceru omlouvá,že je ještě malá,ale to by na mě nebylo,aby skoro čtyřletý dítě do někoho dospělýho strčilo a začlo mu nadávat do pochcanejch dědků,
No to jsem odbočila,jen jsem chtěla napsat,že tvé obavy o prcka chápu,jsem na tom podobně,ale nevím jak se vymáčknou,aby se neurazila ![]()
Omlouvám se zakladatelce za malou změnu tématu
Ono totiž s tou kamarádkou taky není žádná domluva…její slova jsou, že jejich dítko je přece dítě a má právo se takhle chovat a já a náš malej nemáme být takový cíťové ![]()
Anonymní píše:
Omlouvám se zakladatelce za malou změnu tématuOno totiž s tou kamarádkou taky není žádná domluva…její slova jsou, že jejich dítko je přece dítě a má právo se takhle chovat a já a náš malej nemáme být takový cíťové
No tak na to je jedina odpoved, ze se nechces pasovat do role citi a tim padem budete muset vase styky na nejakou dobu omezit. A s kamoskou zajdi treba na sklenicku, aby ste si nasly i jine tema, nez sou deti ![]()
Tohle je fakt nepříjemné.i když známá měla podobného kloučka, ve školce dětem ubližoval.Ona z toho byla fakt zoufalá, nevěděla co s nim.byli i u dětského psychologa a ten jim řekl že malý je v pořádku.Teď už je to předškolák a vyrostl z toho.
Píšu to jen proto že ani maminky tyranů to nemají jednoduché, snaží se , doma domlouvají a je to houby platné.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj holky, já teď řeším něco podobnýho. Nejlepší kamarád manžela má tak trochu hodně divokýho syna, který rád do ostatních dětí strká, mlátí je a háže po nich hračkama (jsou mu skoro 2 roky)Nevím jestli je to u nich výchovou, ale maminka na něj nemá moc času (je kadeřnice a i na MD si přivydělává)Dřív jsme se u ní stříhali celá rodina, ale po poslední návštěvě, kdy nám jejich syn rozbil během 5 minut 5 hraček a házel je po našem synovi a mlátil ho, ji už odmítáme k nám zvát. Stříhá se u ní jen manžel a to ještě jezdí k nim. Náš syn je ještě malý (teď měl 10 měsíců) aby se bránil a já mám strach, aby se kvůli němu nezačal bát ostatních dětí. Chtěla jsem se zeptat, je moje reakce, že si nepřeju, aby se Toba s jejich synem stýkal, přiměřená? Jejich syn si troufne na kohokoliv a i když jsem u nich na návštěvě bez syna, tak si troufne i na nás. Jeho rodiče ho okřiknou, dostane přes ruce, ale on se tomu jen směje a strká a mlátí dál
Děkuji za názory