Šikana v 1. Třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
21.10.22 19:04
@tulipán píše:
Ano, to je divné. Jak je psáno výše, to musí matka zjistit u učitelky nebo družinářky. Někdo u toho byl. Podle popisu tady nevyplývalo, že modřiny jsou od bití a zub jí vyrazil někdo schválně.

Řeším to hned na začátku aby se to vic nerozjelo… s učitelkou sem mluvila na třídních schůzkách… a v pondělí to jdu řešit… ale to že ji holčička shodí z prolézačky a že jí veme flašku a hodí s ní… se mi nelíbí a neříkám že je dcera andílek… ale zla není.
Každopádně já sem otevřená i tomu že je to z její strany. Ne že nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.10.22 19:06
@hanka.br. píše:
Pokud trváš na naprosto nevhodném označení „začínající šikana“, pak ano, ale agresorem je tvoje dcera. Když už teda chceš hovořit o šikaně. Bohužel je tento termín tak hojně nadužíván a zcela nesmyslně. Tvoje dcera je spolužákům prostě protivná a zřejmě skutečně sociálně nezralá - nebo nevychovaná. To už musíš vědět sama.

To nemyslíte vážně :) jediný kdo je nevychovany jsem evidentně vy..
Když dokážete napsat tohle… to my psychicky vážně pomůže díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.10.22 19:14
@Korinka8 píše:
Když dokážete napsat tohle… to my psychicky vážně pomůže díky…

No není zač. Chtěla jsi názor. Pokud tvoje dcera děti otravuje, nečekej, že si to nechají líbit. Mají plné právo vyjádřit, když se jim něco nelíbí. Poplácávání a poroučení může být vnímáno jako agresivní a nepřiměřené chování zase jinými rodiči. Nechápu, co tě na tom tak překvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
21.10.22 19:17

Uplne se mi umim predstavit tu situaci. Tva dcera je otravna, holcicce neda pokoj, porad ji oplacava, tak holcicka ztrati nervy a hodi po ni flasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432
21.10.22 19:20
@Korinka8 píše: Řeším to hned na začátku aby se to vic nerozjelo… s učitelkou sem mluvila na třídních schůzkách… a v pondělí to jdu řešit… ale to že ji holčička shodí z prolézačky a že jí veme flašku a hodí s ní… se mi nelíbí a neříkám že je dcera andílek… ale zla není.
Každopádně já sem otevřená i tomu že je to z její strany. Ne že nee

Tohle jsi ale v uvodu nepsala, že jí shodila z prolézačky apod., to dopisuješ ted. A jak to učitelka popsala, co se přihodilo? To samozřejmě je špatně.

Ruku na srdce. Já neříkám, že tvoje holčička je zlá, klid. Když napíšeš, že plácá, otravuje atd., děckám to vadí. Věř mi, že hodně a oprávněně. Nejsou ve školce. Plácne ona, plácne ji někdo ba oplátku, postrkají se u lavic a kde co, aby pochopila, že si nemá dovolovat a aby přestala. Na mě to působilo, že to staruje tvá dcerka tím vynucováním, otravováním a pak to jede. Ze je z toho smutná, je jasný, ale když nepřestane prudit, bude jí v kolektivu ouvej a právem.

Příklad, neříkám, že to dělá tvoje dcerka. Jen k zamyšlení. Synovi takle spolužák vysypával aktovku, schovávál sešity, muchlal žákovskou. Syn se s ním bavit nechtěl, byl na něj moc rozjívený, syn chtěl mít ve škole hvězdičky za chování. Věř mi, že bylo u nás dost pláče, když přišel bez žákovský…vyšetřovalo se to. Vyšetřilo se, že klučík chce pozornost. Dostal poznámku. Ze strany učitelky přišlo vysvětlení, že je z rozvedené rodiny, matka je na něj sama. Ale moje děcko kvůli němu měsíc brečelo. Ve druhé třídě už kvůli klukovi a třem dalším fungoval školní psycholog, rozložili celou třídu, učitelka na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
21.10.22 19:22
@Korinka8 píše:
@ZuzaM ne byl to mléčný zub a ona sice porouci ale spíš na co si budou hrát a tak… ale zrovna ona by nesikanovala… ale díky za názor

Asi jsi to úplně nepochopila. To, že dcera nějaké holčičce poroučí jak si má hrát a co má dělat, může ta holčička brát jako šikanu, prostě si tak nechce hrát a nechce to dělat a neumí se bránit jinak než strčením. Prober to s učitelkou detailně jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.10.22 19:22

@Korinka8 Tobě přijde v pořádku, že tvé sestilete dítě plácá ostatní po zadečku?
Mému dítěti by to udělala asi tak 2× a pak by si to s ní asi hodně rychle vysvětlilo. A dost možná, že by se zrovna dvakrát taktně a asertivně vzhledem k věku nechovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432
21.10.22 19:25
@topazio píše:
Takové dítě je pro zlost v kolektivu. Brzo bude samo jako kůl v plotě. A v první třídě už by holka měla vědět, že se nikdo po pozadí neplácá.

Ano, kazí to atmosferu. Je konec října, děcka jsou ještě napjaté, tolik nového kolem, Musí se naučit s dětmi jednak jako školačka, jinak bude smutná ona i okolí. Jen si to nevhodné chování musí doma všichni přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
21.10.22 19:37
@Korinka8 píše:
Když dokážete napsat tohle… to my psychicky vážně pomůže díky…

Tvoje dítě nemá, co poroučet druhým, co mají dělat a ještě je plácat po zadku. Neumí se chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
21.10.22 19:45

Pokud jedno dítě napadne druhé - plácne je po zadku, je logické, že to druhé se musí nějak bránit. Pokud nefunguje vysvětlení, že se to nedělá, což evidentně nefunguje, protože to dělá opakovaně, má tu druhé dítě prakticky jeidnou možnost obrany - to plácající prostě odstrčit. Nebo co může dělat jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
21.10.22 19:53

Děti jsou obrazem rodičů…no musíte mít doma veselo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
21.10.22 19:54

Je to jako ve smečce. A chtě nechte děti jsou jako smečka. A když někdo extrémně vyčnívá a,, otravuje", tak holt se smečka nebo členové smečky začnou bránit. A to jakýmkoliv způsobem.
Jinak že ji holčička strčila z prolézačky. Zažila jsem strceni z prolézačky u hodně děti, jelikož jsem byla často na dětském hřišti a viděla, jak se děti k sobě chovaji. Nějaké dítě zablokovalo klouzacu a dělalo naschvály. Tvořila se fronta dalších děti, až jedno to už nevydrželo a dítě co blokovalo strčilo. :nevim: A zbytek se zklouznul. Nebo bylo víc děti na klouzacce a strkaly se, kdo pojede první. A plesk, jedno dítě spadlo.
Jako pokud jsi neviděla jak se to stalo, tak nemůžeš soudit.
A tak se to mohlo, ale taky nemuselo stát s tím zubem. To že ta holčička je na tvoji dceru zlá, tak chápu že není příjemné, ale třeba se ta holčička jen brání. Jelikož ji tvoje dcera leze na nervy a ona už jen když je tvá dcera v její blízkosti, tak je připravena se jakkoliv bránit. Stejně jako zvíře ve smečce. :nevim:
Je dobře, že jdeš do školy a promluví si s učitelkou co a jak. A asi bych to chtěla řešit i s psychogem, za kterým učitelka byla.
První část schůzky bych vedla bez dítěte. Další s dítětem. Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
21.10.22 20:37

No, ja v tom vidím jen nevychovanou drzou holku a ostatní si to naštěstí nenechají líbit. Situaci vyřeš než bude holka zařazena mezi vyvrhele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
21.10.22 20:43
@elinka90 píše:
Uplne se mi umim predstavit tu situaci. Tva dcera je otravna, holcicce neda pokoj, porad ji oplacava, tak holcicka ztrati nervy a hodi po ni flasku.

Promin, ale pak je to spatne i u te holky druhe, v prvni tride snad musi vedet, ze se po nikom flaskou nehazi a nikoho se nikam z prolezacky nestrka… Ucitele malokdy vedi, co se opravdu stalo bohuzel… takze pokud dcera zakladatelky se chiva nejak poroucive atd… ok resit to s ni a ne omlouvat ostatni, ze ji za to po ni hodi falsku :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.10.22 20:49
@Aglája75 píše:
Promin, ale pak je to spatne i u te holky druhe, v prvni tride snad musi vedet, ze se po nikom flaskou nehazia nikoho se nikam z prolezacky nestrka… Ucitele malokdy vedi, co se opravdu stalo bohuzel… takze pokud dcera zakladatelky se chiva nejak poroucive atd… ok resit to s ni a ne omlouvat ostatni, ze ji za to po ni hodi falsku :roll: :roll:

Stejně tak by dítě muselo vědět, že se děti neplácají - ale ne, všechny to nevědí. Učí se řešit situace a zvládat negativní emoce. Že na té cestě dělají chyby je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí