Pracovní činnosti - 3. třída

Anais Brno
13.10.22 11:02

Pracovky 3. trida

Holky, co dělají vaše decka v pracovních cinnostech?
Od kdy zacinaji chodit do klasickych dilen?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
13.10.22 17:30

Budu ráda i za zkušenosti pedagogů, co tyhle děti zvládají..
Jak jsou obecně v tomto věku dětí manuálně zručné, co zvládají udělat.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
14.10.22 05:51

Edit. Omylem zadáno dvakrát.

• Citovat
  • Upravit
59394
14.10.22 11:50

@Anais Brno tak fakt dílny měl syn snad až v 7tř. ve 3. spíš vystřihují, lepí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
14.10.22 12:03

Pracovní činnosti jsou u mého třeťáka taková akčnější výtvarka. Stříhají, lepí, barví, občas si něco musí přeměřit před stříháním. Vrchol zatím byl trojrozměrný papírový hrnek, kdy se učili, že dlouhý obdélník se dá spojit do válce, a základna hrnku je kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.10.22 12:06

@Markéta80 hm, tak to se syn ještě naceka…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
14.10.22 12:08

@zrcadlo no mi z toho, co popisuje, taky prijde, že je to o neco vyssi level, než co delali na vytvarnem kroužku ve skolce…
Tak proto bych rada vedela, jak to chodi jinde…

• Citovat
  • Upravit
16199
14.10.22 12:18
@Anais Brno píše:
@zrcadlo no mi z toho, co popisuje, taky prijde, že je to o neco vyssi level, než co delali na vytvarnem kroužku ve skolce…
Tak proto bych rada vedela, jak to chodi jinde…

Mám kamarádku učitelku, ta mi říkala, že to dost naráží i na finance a nechuť řešit něco s rodiči. Já jsem si pamatovala, co jsme dělala já jako malá (vyšívané záložky apod.). No a prý rodiče remcají, když mají děti něco donést do školy (že jehlu a bavlnky už doma nikdo nemá a kupovat to nebude apod.), řeší se pak, co s dětmi, které pomůcky nemají, znevýhodňuje to prý ty děti, jejichž rodiče na to dlabou, a je to diskriminační, takže v zásadě se jde většinou cestou nejmenšího odporu, což je vymyslet cokoliv se spotřebou jedné čtvrtky a barev/lepidla/nůžek, které má dítě pořád v pytli na židli.
Takto nějak jí to bylo řečeno, když po mateřské nastupovala na jinou školu a ptala se na nějaké možnosti a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.10.22 12:26

@zrcadlo chapu, že je to složitý, ne každé dite je manuálně zrucne, my meli ve skolce hrozne fajn „vytvarnou“ tetu, tak asi hodila latku vysoko…
Do klasickych dilen se fajt chodi až v té sedmicce?

• Citovat
  • Upravit
33005
14.10.22 12:36

@Anais Brno Na prvním stupni děti občas makají okolo školy (hrabou listí, plejí). Povětšinou lepí/stříhají. Ještě jsem ani nezaznamenala, že by něco šili nebo tak.
Dílny mají snad až někdy na druhém. A některé školny klasické dílny nemají vůbec, protože nemají prostory a kde to provozovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
14.10.22 12:37

Syn chodí do pátý a dílny nemá.
Při pracovkách jsou část roku ve školní zahradě, když je to mimo sezonu, tak právě taky vyrábí, z papíru, z bavlnek, šijou, vyrábí dárečky třeba na valentýna,…
Je pravda, že občas si učitelka „vymýšlí“ hrozný bejkárny :lol: :lol:, ale co bysme pro ty naše prcky neudělaly.
Takže naposledy sem třeba po půlce města sháněla jogurt Pierot myslím, protože si měli přinést DVA ty kelímky od toho.
Jogurt nemají všude, navíc nám nechutnal, takže sem vlastně koupila dva jogurty po pětadaceti kačkách a vylila je do záchoda, ale tak párkrát do roka to asi přežiju :jazyk:

Zbytky vlny mi taky daly zabrat, vzhledem k tomu, že nepletu a ani nikoho takového neznám. Nakonec sem koupila u vietnamců dvě klubka nějaká malá a řekla sem synovi, ať se podělí s celou třídou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.10.22 12:38

Jo a jednou odpadla kuchařka, tak celý první stupeň dostal befehlem loupat cibuli, dostali pak za to i jedničku do žákajdy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
14.10.22 12:39
@Anais Brno píše:
@zrcadlo chapu, že je to složitý, ne každé dite je manuálně zrucne, my meli ve skolce hrozne fajn „vytvarnou“ tetu, tak asi hodila latku vysoko…
Do klasickych dilen se fajt chodi až v té sedmicce?

To nevím, mám děti ve 2. a 3. třídě… Moje děti chodí na tvořivý kroužek mimo školu, a tam si dělají krásné věci, rámečky na fotky, nástěnky s několika povrchy, stojánky na tužky apod. (ve výsledku doma nevíme, kam s tím, ale vyzkoušejí si u toho spoustu činností a práci s různými materiály, a ve výsledku to není ani drahé, když si vezmu ten materiál).
Ve škole teď řeší i náklady na kopírování, další věc je, že musí být děti schopné to za 45min. udělat (nebo rozdělat do stavu, kdy se to nezničí a může to někde ležet) a hlavně po sobě i UKLIDIT. Upřímně, chápu ty učitelky, že to nechtějí zbytečně komplikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
14.10.22 12:43
@Svistice píše:
Jo a jednou odpadla kuchařka, tak celý první stupeň dostal befehlem loupat cibuli, dostali pak za to i jedničku do žákajdy. :mrgreen:

To byla první jednička, kterou některé děti obrečely, ne? :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.10.22 12:43

Ja chapu pro / proti, ale asi mi chybí ta kreativita…
Sym má remeslny kroužek, takže v tomhle je úplně jinde a má možnost se realizovat…ty pracovky by ho i bavily, ale chodí, že je to hrozně nudný, hrozně jednoduchý…tak. právě mě zajima, jak je to v jinych skolach…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi