Co už se učí váš prvňák?

Anonymní
10.10.22 19:52

Co už se učí Váš prvňák?

Zdravím Vás.
Jaká písmenka se už učí Vaši prvňáčci a jak jim to jde??
My písmenka: M, A, L, E, S, O, P dcera sice všechny samostatně pozná, ale číst slabiky a delší slova jí vůbec nejde :nevim: Slova pak hádá. Dělám s ní i obrázky ke kterým má přidat slabiku a i když už to děláme třeba po několikáté stále jí to nejde. Paní učitelka se s nima podle mého moc nepárá, ze čtení už jí dala dvojku a mračouna. Z matematiky dnes přinesla 3, protože nepochopila zadání, jinak jí počty jdou.
Ve škole je měsíc a už je smutná, že jí to nejde. :roll: My jí říkáme, že to nevadí, že je to jenom známka a že se to přece teprve učí.
Každý den věnujeme čtení cca 30min. (nechci jí to úplně znechutit)
Jinak jí paní učitelka chválí.
Prosím anonym, píšu o dcerce a jejích schopnostech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
10.10.22 19:57
@Anonymní píše:
Zdravím Vás.
My písmenka: M, A, L, E, S, O, P dcera sice všechny samostatně pozná, ale číst slabiky a delší slova jí vůbec nejde :nevim: Slova pak hádá. Dělám s ní i obrázky ke kterým má přidat slabiku a i když už to děláme třeba po několikáté stále jí to nejde. Paní učitelka se s nima podle mého moc nepárá, ze čtení už jí dala dvojku a mračouna. Z matematiky dnes přinesla 3, protože nepochopila zadání, jinak jí počty jdou.
Ve škole je měsíc a už je smutná, že jí to nejde. :roll: My jí říkáme, že to nevadí, že je to jenom známka a že se to přece teprve učí.

Je mi vždycky smutno, když čtu, že jsou prvňáčci demotivováni špatnými známkami sotva vlezou do školy. Děti se všechno učí a zrovna u čtení ještě opravdu není co hodnotit. No - hodně štěstí a sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
10.10.22 19:59

U nas se uci M, L,A, E a v patek zacali S.Ctou slabiky, taky obcas hada..hlavne kdyz to konci na a, e😀A v matematice pocitaji do 4,znamky zatim moc nenosi..zakovskou knizku prinese akorat v patek, kde ma chvalim..dostala par 1. U vas mi teda prijde smutne, ze uz ucitelka rozdava 2 a 3.Vzdyt jsou ve skole teprve mesic :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
10.10.22 20:01

My máme genetickou metodu čtení a každý týden tři nová písmena. Takže A, E,I, O,U, Y,M, K, L, B,P, R. Nebyly probírané takto v tomto pořadí, to si již nepamatuji. Naše dítě tedy četlo již před nástupem do první třídy, ale je to docela jízda. Jen to správné psaní těchto písmen nám nějaký čas zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
10.10.22 20:01
@hanka.br. píše:
Je mi vždycky smutno, když čtu, že jsou prvňáčci demotivováni špatnými známkami sotva vlezou do školy. Děti se všechno učí a zrovna u čtení ještě opravdu není co hodnotit. No - hodně štěstí a sil.

Taky je mi smutno, když to čtu. Naše učitelka říká, že děti si mají zvyknout na školu a mají se na ni těšit. To si myslím taky. Za mě by bylo nejlepší vždy u každého dítěte vypíchnout to, co mu jde. Nebo oznamovat snahu, pili. Jestli neumí teď nějaké písmenko, tak se ho naučí za týden. Určitě se číst naučí a nakonec třeba bude číst více než někdo, kdo má teď jedničky.

Přijde mi, že denně číst půl hodiny je docela dost. Není unavená? Ale já to neposoudim dobře, měli jsme jinou metodu čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
10.10.22 20:03

A matematiku vůbec nevím, paní učitelka nás prosila, ať děláme jen úkoly a nezasahuje mě ji do výuky matematiky. A úkoly byly pořád nějaké bludiště, teď psaní číslice 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.10.22 20:07
@Anonymní píše:
Zdravím Vás.

U nás učitelka u mladšího syna jela minulý rok rychle, ale známky první měsíc nedávala, jen razítka, v říjnu začala dávat jedničky, pokud dítěti něco nešlo, dala mu mračouna, jako info pro rodiče, aby se na danou věc zaměřili, nevím jestli dávala 4 a 5, ale 3 začala dávat až po vánocích a fakt výjimečně…syn měl v první třídě nejhůř 2-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.10.22 20:09

Syn už má přes 20 jedniček a jinak ta vše dostávají razítka, pokud se mu něco nepovede, dostane je V. Jinak slabiky přečte, ale nevěste hlavu, jsou tam děti, co je nepřečtou.

30minut denně čteni je moc, to ji opravdu znechutite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
10.10.22 20:17

To je hroznej masakr. I to čtení, pul hodiny denne viset nad pěti pismenky, tak z toho spíš zblbnu nez abych se neco naučila.
syn urcite prvni ctvrtleti dostával jen smajlíky nebo nic, kdyz to bylo hodne blbý.
Vždyť já mu ty smajlíky psala do pracovních sešitů jeste ve třetí třídě při distanční výuce a učitelka s tim nemela problém :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
10.10.22 20:22

I ted po pěti letech si pamatuju, ze uc. povidala, ze pro deti je zcela nejzasadnejsi a taky nejkomplikovanější pochopit, ze M A je ma. Ze jak se tohle chytí, je vyhráno. A někomu to trva tyden, někomu měsíc, ale do konce první tridy to jiste zvládnou všichni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 20:31

Čteme spíše formou hry. Vytiskla jsem obrázky a k ním přiřazuje vystřižené slabiky. Pak chvilku něco ze slabikáře, nebo skládá vystřižené písmenka. Docela jí to takto baví. Když už vidím, že jí to nebaví, tak přestaneme.
No já jsem z paní učitelky taky trochu nešťastná (starší dítko mělo úplně jinou paní učitelku s úplně jiným přístupem, děti motivovala a určitě takto nehodnotila :roll: )

• Citovat
  • Upravit
22443
10.10.22 20:38

Zatim maji jen: A, Á, a, á, M, m, L, l, E, É, e, é. Takže čteme takové perly jako: MALÁ LAMA MÁ, Ála má. Syn nosi jen 1 nebo 1* nebo samolepku. Chtějí je motivovat. Čtení dáme tak 10min denně max. Moc mu to nejde. Vymyslí si, co tam není. Je schopný čist M-A a dohromady to přečte jako LA. Ja, že tam žádné L není, tak jak ho může číst :zed:. Takže čte MÁ-ME a přečte správne obě slabiky a pak to spojí a řekne třema LAMA. Moje nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 20:40

Dnešní matematika. Podle mě, jenom nepochopila zadání :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.22 20:42

@Oriseka Jo,tak je přesně u nás 😃Jsou to nervy🤦

• Citovat
  • Upravit
30937
10.10.22 20:48
@Anonymní píše:
Dnešní matematika. Podle mě, jenom nepochopila zadání :nevim:

Je tam dost věcí z nepozornosti, i to cvičení s tou trojkou je špatně, ne jen jine pochopení, ale tak co, že? Jako trojku natesenemu prvnackovi? :roll: Ta ho motivuje k čemu? Max se začne bát dalších úloh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí