Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
jak vysoké kapesné zvolit pro kluka, co je ve 3. třídě?
Chce si šetřit, samozřejmě si občas koupit nějakou blbinku. Napadlo mě dávat mu 100 Kč týdně. Je to moc? Kolik jste dávali takhle starým dětem?
Děkuji ![]()
Náš tretak ma 100 za mesic, ale on je neutrácí…spori do kasicky na budoucnost až bude velký ( jeho slova).
Teď zacne chodit sam ze skoly, tak uvidime, jak podlehne nakupování…
Ale 400 na mesic mi prijde na treti tridu dost.
Třeťačka má 80 týdně, utrácí málo. Spoří si do kasičky, jednou za čas ji vybere a jdeme do hračkárny, jde si může koupit úplně co chce.
Ja davam petistovku na mesic, at ma u sebe penize ve skole, odmitam evidovat kazde divadylko. Nic si z toho nekupuje, posledne akorat nejake pokemony, jinak se mu to kumuluje v praseti. Ma nasporeno asi ctyricet tisic.
@VitaminC 500 na měsíc mi připadá na třeťáka celkem dost, to má můj deváťák, co už si za to občas zajde s kamarády do kina nebo někam na limču. Taky nám z toho kupuje celkem drahé dárky na Vánoce a narozeniny.
Kolik budeš dávat puberťákovi, když na prvním stupni 500?
Zakladatelko, já bych viděla ideální 50 na týden, pokud je to jen na blbinky. Naše třeťačka nedostává žádné kapesné, protože nikam sama ještě nechodí. Vždycky jde někam s námi (ze školy, z kroužku) a my jí popřípadě koupíme, co chce. Počítám s kapesným od doby, kdy už bude sama chodit do kroužků a všude, tak ať má třeba na párek v rohlíku nebo na zmrzlinu.
@janulicek89 píše:
Dobrý den,
jak vysoké kapesné zvolit pro kluka, co je ve 3. třídě?
Chce si šetřit, samozřejmě si občas koupit nějakou blbinku. Napadlo mě dávat mu 100 Kč týdně. Je to moc? Kolik jste dávali takhle starým dětem?
Děkuji
Dávám 100,–Kč měsíčně, ale má to jen na ty své blbinky. Jídlo, dopravu a vše okolo školy jí normálně platím. Zatím na nic jiného nepotřebuje peníze…
40Kč / týden - už je v páté třídě. Od druhého stupně lehce navýšíme a uděláme měsíční…
@bigl píše:
@VitaminC 500 na měsíc mi připadá na třeťáka celkem dost, to má můj deváťák, co už si za to občas zajde s kamarády do kina nebo někam na limču. Taky nám z toho kupuje celkem drahé dárky na Vánoce a narozeniny.
Kolik budeš dávat puberťákovi, když na prvním stupni 500?Zakladatelko, já bych viděla ideální 50 na týden, pokud je to jen na blbinky. Naše třeťačka nedostává žádné kapesné, protože nikam sama ještě nechodí. Vždycky jde někam s námi (ze školy, z kroužku) a my jí popřípadě koupíme, co chce. Počítám s kapesným od doby, kdy už bude sama chodit do kroužků a všude, tak ať má třeba na párek v rohlíku nebo na zmrzlinu.
Náš tretak teda taky ne
ani mě to nějak nenapadlo protože fakt nevim na co.. Sám do skoly /ze skoly nechodí ![]()
Az bude jezdit autobusem bude dostávat na začátku tydne na autobus+neco navíc, teď zatim není důvod
@bigl Myslim, ze cast padne na „nutne“ vydaje. Prave nejake platby ve skole, piti po ceste na krouzek. Ted si pridaval kamaradovi na darek. Zbytek je jeho.
Kolik budu davat pubertakovi netusim, zalezi na tom, co vsechno si z toho bude hradit. Jestli uz budu odhodlana mu nedat ani korunu bokem, tak klidne pres tisic korun, at to ma na vydaje spojene se skolou, svacinama, pubertalni vystrelky, ja nevim, za co utraceji pubosi. Ja mam zatim setriveho desetileteho. Ja si taky zajdu s holkama na vino, zakusek. Kdyz jdu s prtetem do herny, necham tam tri stovky jen to hvizdne. Kapesne, ktere staci na jednu navstevu kina s popcornem, mi prijde smesne pro temer dospeleho cloveka.
Edit: Je teda ve ctvrte tride a sel o rok pozdeji.