Kapesné pro dítě ve 3. třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
12.10.22 20:11

Máme teda holku ( bude jí 9 ), týdně zhruba to kilčo dostává :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23966
12.10.22 20:19

Už je to tedy cca 5let zpět. Ale v článku odborník doporučoval v první třídě 10kč, ve druhé 20kc…
Do cca čtvrté dávat kapesné týdne, poté po čtrnácti dnech nakonec jednou měsíčně.

Ve třetí mi přijde těch 30 Kč týdne akorát. I v dnešní době. I kdyby dítě chodilo každý den ven, není nutné, aby si pořád něco kupovalo.
Navíc už nejspíš dostává peníze i od babiček, za dobré vysvědčení, k narozeninám, svátku…
Takže šetřit může i z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
12.10.22 20:46
@Netopirek píše:
Už je to tedy cca 5let zpět. Ale v článku odborník doporučoval v první třídě 10kč, ve druhé 20kc…
Do cca čtvrté dávat kapesné týdne, poté po čtrnácti dnech nakonec jednou měsíčně.Ve třetí mi přijde těch 30 Kč týdne akorát. I v dnešní době. I kdyby dítě chodilo každý den ven, není nutné, aby si pořád něco kupovalo.
Navíc už nejspíš dostává peníze i od babiček, za dobré vysvědčení, k narozeninám, svátku…
Takže šetřit může i z toho

To jistě může, ale zakladatelka to psala tak, že dítě očekává šetření z kapesného. Což je podle mě z 30 Kč na týden nereálné. To je jedna zmrzlina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.10.22 20:58

Naše děti mají kapesné a šetří si peníze za narozeniny, svátky, vysvědčení, pomoc ve vinohradu prarodičům, sousedům při výdeji obilí atd.
Už si chtějí kupovat i nějaké svoje věci. V neděli si takhle všichni tři vybrali věci na Shein. To jsem ani neznala.
V tomhle mám ty děti pokrokovější. Prý plno spolužáků tam nakupuje. Objednala jsem jim to, co si omladina hodila do košíku a zaplatila moji kartou. Oni si spočítali jednotlivě cenu a vrátili mi to keš v obálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
12.10.22 21:01

Syn dostává 250 Kč měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.10.22 21:09

50 Kč
Bych dávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
12.10.22 21:12

Druhák 50,–/týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7384
12.10.22 21:17
@VitaminC píše:
Ja davam petistovku na mesic, at ma u sebe penize ve skole, odmitam evidovat kazde divadylko. Nic si z toho nekupuje, posledne akorat nejake pokemony, jinak se mu to kumuluje v praseti. Ma nasporeno asi ctyricet tisic.

40litru z pětistovky měsíčně…??? To už spoří dosti dlouho, nee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.10.22 21:44
@lucad77 píše:
To jistě může, ale zakladatelka to psala tak, že dítě očekává šetření z kapesného. Což je podle mě z 30 Kč na týden nereálné. To je jedna zmrzlina.

a očekává ona, že bude dítě šetřit. Nebo že si dítě chce šetřit.
Taky na co to kapesné má, jak často má možnost si jít něco koupit, na co má/chce šetřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.10.22 21:50

U nás má kapesné osmačka 500kč měsíčně. Šetřit na něco si začíná až teď. Do teď ty peníze jen prožírala a propíjela. I tak pořád většina peněz končí za různé energy drinky, brambůrky apod. A to má doma dost velkou zásobu podobných pochutin od babiček, i od nás.
Zakladatelko záleží na co ty peníze má mít. U nás holka ve třetí neměla ani moc příležitostí jak to utratit. Ale když ji měla, utratila všecho do poslední koruny za mlsoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
12.10.22 22:31
@lucad77 píše:

A musi si ji každý tyden koupit? Podle mě ně :nevim: proč jako? Ve třetí třídě si chodit denně něco kupovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
12.10.22 23:50

@KKK85 Dostava penize od babicek k narozeninam a svatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7384
13.10.22 05:56
@Netopirek píše:
U nás má kapesné osmačka 500kč měsíčně. Šetřit na něco si začíná až teď. Do teď ty peníze jen prožírala a propíjela. I tak pořád většina peněz končí za různé energy drinky, brambůrky apod. A to má doma dost velkou zásobu podobných pochutin od babiček, i od nás.
Zakladatelko záleží na co ty peníze má mít. U nás holka ve třetí neměla ani moc příležitostí jak to utratit. Ale když ji měla, utratila všecho do poslední koruny za mlsoty

Za ty energy drinky bych ty děcka mlátila…takové svinstvo..nechápu co na tom vidí? Na to jsem zvědavá jestli to bude dcera pít… raději už colu, fantu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
13.10.22 07:38

Synové 4 třída a 3 třída dostávají 200kč měsíčně plus 150kč měsíčně jim nabíjíme na happysnack kartu do školního automatu.
Nejmaldší syn předškolák 6 let. Nedostává žádné kapesné. Předpokládáme, že jakmile nastoupí do školy bude dostávat stejně jak kluci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
13.10.22 10:50
@a12 píše:
A musi si ji každý tyden koupit? Podle mě ně :nevim: proč jako? Ve třetí třídě si chodit denně něco kupovat :nevim:

Tak nemusí samozřejmě. Už jsem psala, že je to hodně o příležitostech a o zvyklostech. Ovšem mně prostě 30 Kč týdně přijde v dnešní době málo, já bych klidně dávala tu stovku. Ale je to každého soukromá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí