Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj dámy,Jsem 6 týdnů po potratu…a včera jsem dostala MSmám ji normálně šíleně silnou, ale tohle je masakr
vložka nejsilnější na 15 min. když jsem vstala ze židle doslova to že mě teklo. Seděla jsem doslova jenom na WC, tak šílený stahy dělohy do zad
doktorka mi řekla ať začnu brát Ascorutin…dnes je krvácení mírnější.. bolesti jsou stále hrozné a od rána na zvracení...žaludek na vodě, unavab
prosím, že další cyklus se to zmírní a že je to jen následek po UPT
No já nevím, ale jestli máš hrozné bolesti, tak by tě asi měl vidět doktor. Mohlo při interrupci v děloze něco zůstat ![]()
Jestli máš šílené bolesti, tak být tebou zajedu na gynekologii.
@Anonymní píše:
Ahoj dámy,Jsem 6 týdnů po potratu…a včera jsem dostala MSmám ji normálně šíleně silnou, ale tohle je masakr
vložka nejsilnější na 15 min. když jsem vstala ze židle doslova to že mě teklo. Seděla jsem doslova jenom na WC, tak šílený stahy dělohy do zad
doktorka mi řekla ať začnu brát Ascorutin…dnes je krvácení mírnější.. bolesti jsou stále hrozné a od rána na zvracení…žaludek na vodě, unavab
Jo, měla jsem taky, ber ten Ascorutin, vypij třeba i štávu s citrusů. Další cyklus se zmírní, chvíli to trvá, než se tělo vrátí do normálu. Drž se ![]()
@Anonymní píše:
Jo, měla jsem taky, ber ten Ascorutin, vypij třeba i štávu s citrusů. Další cyklus se zmírní, chvíli to trvá, než se tělo vrátí do normálu. Drž se
Byla jsem 3× na revizi, což je technicky to samé jako interrupce a nikdy jsem nic podobného neměla. Takže opravdu bych, při silných bolestech, nespoléhala jen na to, že se to samo vrátí do normálu ![]()
Neumím posoudit, jak dalece má interupce u vás vliv na současnou MS a bylo by ve vašem případě vhodné navštívit lékaře. Nicméně, pokud nemáte jiné gynekologické problémy a přesto jste měla i dřív šíleně silnou mestruaci, mělo by pro vás být signálem, že něco není určitě v pořádku. Je vysoká pravděpodobnost, že budete mít estrogenovou dominanci, moc estrogenu a málo progestronu. Nechte si udělat test na hladiny hormonů, nejlépe okolo 22DC, Estrogenová dominance je i v případě, že máte sice estradiol v referenčních hodnotách, ale máte málo progesteronu. V případě potvrzení estrogenové dominance je možné to řešit alternativně bez vedlejších účinků, HA nebo HST vám příčiny nevyřeší, pouze je zamaskuje a hormonální nerovnováhu jenom prohloubí. Dlouhotrvající estrogenová dominance vám může způsobit kardiovaskulární problémy, sraženiny, cévní příhodu, vysoký tlak, může způsobit myomy a cysty, PMS. Určitě situaci začněte řešit.
V tomhle stavu jsem kdysi dorazila do ambulance a hospitalizovali me okamžitě na týden, přestože neměli volnou postel (dali mě jako náctiletou na dospělé oddělení). Kapacka, injekce, řešila se možnost transfuze. Byt tebou, jela bych do nemocnice.
@ivašot. Byla jsem po potratu znovu na vyčištění dělohy…po dvou týdnech na kontrole a děloha čistá…takže by to mělo být ok
@LadaSva nechám si určitě nabrat hormony…už jsem chtěla dříve…mluvila jsem s dr. a napsala mi neschopenku… Ascorutin..železo…a uvidím..po revizi jsem měla také bolesti a do zad tlaky hroznè,které jsem nikdy neměla
a teď při MS po 6 ti týdnech jsou bolesti mazec a zase do zad tlaky, stahy a celkově záda bolí ![]()
Jela bych na pohotovost, já jsem měla po revizi velké bolesti a něco mi tam píchli, dostala jsem i prášky na doma.
Ahoj dámy,
Jsem 6 týdnů po potratu…a včera jsem dostala MS
mám ji normálně šíleně silnou, ale tohle je masakr
doktorka mi řekla ať začnu brát Ascorutin…dnes je krvácení mírnější.. bolesti jsou stále hrozné a od rána na zvracení…žaludek na vodě, unavab