Poprvé na gynekologii - stěry

Anonymní
28.2.24 20:31

Poprvé na gynekologii - stěry

Zdravím, všechny.
V pátek jdu poprvé na gynekologii. Je mi 18 a styk je již za mnou a teď je pravidelný.
Chtěla bych se zeptat…jak to probíhá?
Docela často trpím na různé výtoky, kolikrát to i zapáchá…stěrů se bojím, tam dole jsem docela citlivá. Na dětské gynekologii jsem dělala i scény skrze zavedení krému mezi nohy :(

Tak mám šílený strach…

Anonym, chodí tu známé a nechci, aby věděly..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77384
28.2.24 20:41
@Anonymní píše:
Zdravím, všechny.
V pátek jdu poprvé na gynekologii. Je mi 18 a styk je již za mnou a teď je pravidelný.
Chtěla bych se zeptat…jak to probíhá?
Docela často trpím na různé výtoky, kolikrát to i zapáchá…stěrů se bojím, tam dole jsem docela citlivá. Na dětské gynekologii jsem dělala i scény skrze zavedení krému mezi nohy :(

Tak mám šílený strach…

Anonym, chodí tu známé a nechci, aby věděly..

když zvládáš styk, zvládneš i prohlídku - diskusí s tímto tématem je tu asi tak padesát, pohledej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
28.2.24 20:53

No nic příjemného to není :D dá se to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 21:07

No, u každého gynekologa je to trochu jiné… standardně se dělá cytologie, ultrazvuk a bimanualni vyšetření (prsty). Ale už jsem se dozvěděla, že někteří nedělají to vyšetření prsty, ale proč to jsem se nedozvěděla. Dřív se prý nedělal ani ultrazvuk, ale v dnešní době si myslím, že jím disponuje každá ordinace.
Jaké to je? Opět velmi individuální, každá to vnímá jinak - některé tvrdí, že gynda nic není, nebolí to, jiné to bolí trochu, ale dá se to vydržet, nic hrozného…a pak jsou extrémní případy žen, které vyšetření nezvládají, tam patřím já - ale já jsem opravdu extrémní výjimka, v mém případě není možný ani styk.

• Citovat
  • Upravit
16305
28.2.24 21:19

Pokud trpíš na různé výtoky, zřejmě bakteriálního původu a jsi si toho sama vědoma, je celkem s podivem, že jdeš na gynekologii až teď v rámci prevence. :think:
Jak jsi to léčila dříve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
28.2.24 21:30

Jestli zvládneš mít styk, tak gynekologické vyšetření by nemělo být problém. :nevim: A jak to probíhá? Vezme stěr z čípku, sono a případně vyšetření prsty. Myslím, že to není nic hrozného, existují přece mnohem nejpříjemnější vyšetření. Spíš se divím, že máš problémy - zapáchající výtoky, a řešíš to až teď. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 21:30
@Černá Madonna píše:
Pokud trpíš na různé výtoky, zřejmě bakteriálního původu a jsi si toho sama vědoma, je celkem s podivem, že jdeš na gynekologii až teď v rámci prevence. :think:
Jak jsi to léčila dříve?

Já se jí nedivím, píše, že byla kdysi na dětské gynekologii a špatně to snášela. Hodně žen jde poprvé na gyndu až po ztrátě panenství a případné problémy řeší volně prodejnými přípravky.

• Citovat
  • Upravit
5246
28.2.24 21:33

Dojdes do ordinace, protoze tam budes poprve, nejdriv s doktorem pokecas co a jak (jestli mas zdravotni obtize, jaky a jak dlouhy mas cyklus etc.), pak si za paravanem/v kabince sundas obleceni od pasu dolu, dojdes ke kreslu, sednes si na nej, nohy nas do operek (ja pak davam kolena k sobe, at tam nejsem jak na vystave), doktor stoupne od pocitace, dojde ke kreslu a vyveze te trochu vys (tady kolena roztahuju), pak si ti sedne mezi nohy, vsune do tebe zrcadla (v mem pripade jednorazova plastova, takze nestudi), asi je nejak trochu roztahne, koukne dovnitr, vezme spejli s kartackem a udela ster na cipku (to muze byt trochu neprijemne, ale ani to nijak neboli), zrcadla vynda a vyhodi, nasledne si vezme sondu, co vypada jak vibrator, nasune na ni kondom, potre lubrikacnim gelem, zavede do tebe a udela vnitrni ultrazvuk, na ktery koukas na obrazovce a muzes se klidne ptat na to, co vidi/vidis, pak sondu vytahne, poda ti ubrousek na utreni a hotovo. Otazka doslova par minut. Uprimne si akorat nejsem jista, jestli byva prvni sonda, nebo ster cipku. Takhle to plus minus probihalo vsude. Doktor ani doktorka te zbytecne neocumuji, profesionalne udelaji, co maji, a nez se nadejes, je konec. A u toho si s nimi muzes povidat treba o tom, co planuji na Velikonoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 21:38

@Afrikana
A prsty tě nevyšetřuje?

• Citovat
  • Upravit
5246
28.2.24 21:41

A jeste dodatek - na detske gynekologii bych asi sceny delala taky, protoze bych se desne stydela. Tady uz si to dokazu rozumove oduvodnit, ze jsou to proste odbornici a na zenska rodidla koukaji dnes a denne a videli jich uz tisice, takze moje konkretni jsou jim celkem putna, a taky uz mam za sebou tu docela beznou sexualni zkusenost dospeleho zivota, takze jsem zvykla, ze na me nekdo v teto oblasti saha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16305
28.2.24 21:44
@Anonymní píše:
Já se jí nedivím, píše, že byla kdysi na dětské gynekologii a špatně to snášela. Hodně žen jde poprvé na gyndu až po ztrátě panenství a případné problémy řeší volně prodejnými přípravky.

Já ti rozumím, ale myslím, že je celkem nesrovnatelné gynekologické vyšetření v dětství se standardním vyš. u ženy, která už měla pohlavní styk. Žádná malá holka to už přece není a takové vyš. by měla považovat jako nezbytnou součást prevence zdraví každé ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
28.2.24 21:51
@Anonymní píše:
@Afrikana
A prsty tě nevyšetřuje?

Tento posledni doktor urcite ne. Ten prvni, co jsem v 15 mela, mam pocit, ze jo. Ty nasledujici lekarky uz si taky nepamatuju. Ale pokud jo, tak bude mit rukavice, lubrikacni gel, strci do tebe jeden dva prsty a rozhodne u toho bude mit profesionalni a neutralni vyraz, takze treba ja osobne si navstevu gynekologa s nicim sexualnim nespojuju. Kdyz budes nervozni, tak se koukej na strop, zkus se uvolnit a v duchu si treba predstavuj, ze se valis doma v posteli a sestavuj si v hlave seznam na nakup a vizualizuj si, kde co v obchode maji. Nebo neco podobneho. Proste uplne odved pozornost jinam. Nebo zacni hybat malickem na ruce a na ten pohyb se myslenkami upni. Ale to jsou jenom takove berlicky, ktere me napadaji a pomahaji mne osobne v jinych situacich. Navsteva gynekologie je za me uplne v pohode a nemas se ceho bat. Ja osobne se tam vzdycky tesim na ten ultrazvuk a ze mi doktor ukaze moje vajecniky a folikuly a tak :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.02.24 v 21:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 21:51

@Černá Madonna
Třeba měla první styk teprve nedávno… Já si neumím představit ani v 18, že bych šla na gyndu (styk jsem v té době neměla), někdo se jako holka může cítit ještě ve 20…

• Citovat
  • Upravit
16305
28.2.24 23:04
@Anonymní píše:
@Černá Madonna
Třeba měla první styk teprve nedávno… Já si neumím představit ani v 18, že bych šla na gyndu (styk jsem v té době neměla), někdo se jako holka může cítit ještě ve 20…

No a já se kolikrát cítím být jako holka i ve 40. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
29.2.24 06:11
@Anonymní píše:
@Černá Madonna
Třeba měla první styk teprve nedávno… Já si neumím představit ani v 18, že bych šla na gyndu (styk jsem v té době neměla), někdo se jako holka může cítit ještě ve 20…

Jasně a proto pise, ze je pravidelný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria