Šíleně divoké děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31435
1.4.25 07:53

@Kelsey1 Muz jezdival na delsi dobu do ciziny a to mi kupodivu deti fungovaly vzdycky mnohem lepe, kdyz mely doma jen jednu autoritu :think:. Byly jeste tehdy male (1,4,6).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31435
1.4.25 07:58

@Menton Ja vetsinou reknu neco ve smyslu - jestli mate tolik energie, muzete si jit psat ctenarsky denik :mrgreen:, a to je hned klid (prace v byte, kterou by zastaly, zas tolik neni, jasne pradlo povesi, ale to neni hned k dispozici, mycka vetsinou domyje okolo 23 a odnaset po jednom kelimky od jogurtu do plastu, aby se zabavily, mi prijde divne :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80469
1.4.25 08:05

@Menton nás bylo doma pět. Asi jsme se taky pošťuchovali a prali. Jenže rodiče to řešili jednoduše - ty se určitě nudíš, mazej něco dělat. Tu vyčistit králíkům, tu na trávu pro králíky, na kopřivy pro kachny, nařezat kopŕivy, umýt nádobí, zamést chodník, okopat záhonky, to bylo hned. Takže mnohem lepší bylo jít někam na litacku anebo zalézt s knížkou. Rozhodně nám nikdo nedělal animátora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 08:10
@Hobitka píše: Více

Tak my třeba i z tohoto důvodu myčku nemáme, naučit se uklízet, umýt nádobí, uklidit kuchyň po vaření, utřít nádobí, uklizime společně, takže pokoj si už kompletně uklidí sám ( všude prach, vysát, vytřít), pověsit prádlo, poskládat ponožky, uklidnit prádlo kam patří, svačinu do školy, pomoct u vaření, občas i žehlí… teď sadil loučku na Velikonoce. Bude si přesazovat kaktusy..
Když manžel doma něco dělá, opravuje je s ním ( není to tak často), u prarodičů se automaticky stará o domácí zvířata… pomůže na zahradě, posece trávu.
Z našeho pohledu děti prostě přirozeně zlobí, čím víc dětí, tím víc pošťuchovani a hluku, ale má to mít nějakou rozumnou mez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 08:11
@inkakřivák píše: Více

Přesně tohle myslím, energii využít účelně… :palec:
Takhle to praktikujeme i my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31435
1.4.25 08:25

@Menton Vsak moje deti se do vseho taky zapojuji, ale prace se dela, kdyz je, neschovavam si ukoly, kdyby bylo treba zabavit. Presazovani kytek nam neprijde jako prace, to je zabava za odmenu :mrgreen:, zehlit nezehlim uz skoro 8 let a jeste si nikdo nevsimnul. Prach utrou max na stolku a parapetu, na skrine nedosahnu poradne ani ja ze zidle, tak to obcas chlap, ale moc casto ho neprekecam :mrgreen:. Zbyvaj mi ty ponozky :mrgreen:. Mycku jsme taky kdysi nemeli, ale v novem byte byla rovnou a je to super vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
1.4.25 08:27

@Hobitka povídání si s rodičem není prudění. Separuji je, pokud se umyslně provokují, hádají. Vývoj nevývoj, pokud spolu chtějí být, musí se nějak chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
1.4.25 08:31

Myčka je stejně výchovná. Jak je to ruční šudlání nádobí. Žádné nádobí nemá nožičky, aby samo do myčky vlezlo a samo vylezlo, uložilo se, kde je třeba. Úsilí se vynaloží. To je zas jen vyloženě retro myšlenka, která je dost nevýhodná, ať na spotřebu vody nebo saponátu. Každý nemá potřebu žít zpátečnicky. To by taky nemusel být doma vysavač, pračka, sporák atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 08:31

@Hobitka tak každý má tu domácnost zařízenou jinak…minule jsem žehlila a syn udělal sám kung pao s rýží… takže beru žehlení jako přínosnou činnost ;) já bych v nevyzehlenem ven nešla, spousta, košil, halenek, business oblečení i to obyčejné bavlněné tričko chce vyžehlit, ale to je na každém…
Včera jsem žehlila, on si dodělal úkol…
O víkendu uklidil pokoj a pak vysál celý byt… já si říkám, že jednou bude mít vlastní domácnost a jak bude mít rutinu z domu, tak mu to přijde samozřejmé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 08:38
@Kelsey1 píše: Více

Hele kup si další domácí spotřebič…
A běž si vyleštit medaili za dokonalou rodinu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80469
1.4.25 09:10

Myčku nemám, nechci. A podle mne je to jen úspora času a otravné práce, nic víc. Rozhodně to není úspora peněz. Když spočítat náklady na pořízení, plus elektřinu, vodu a tablety, určitě je konečná částka za mytí vyšší než za umytí ve dřezu. Ale rozhodně nikomu neříkám, ať myje ve skoku. Jeho věc. Mně leze myčka na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 09:24
@inkakřivák píše: Více

Krásné jsi shrnula ekonomickou " výhodu"…pro nás je to taky zbytečný spotřebič, ovšem jsme v menšině ;) stejně tak zbytečnou vidím sušičku…
Stejně jak ručně bumyju nádobí vše plus kuchyň po vaření ( všechno nádobí do myčky bych opravdu nedala ) a stejně tak do sušičky bych dala max ložní a ručníky…
Zbytek oblečení mám moc ráda na to, abych mu sušičkou zkrátila životnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80469
1.4.25 10:06

Ale ať si to lidé pořídí, jejich věc, moje deti je mají a u nich jsem se přesvědčila, že to nechci. Opravdu to šetří pouze čas, nic víc, a ještě ne moc. A to jsme my jako děti šetřily rodičům taky a navíc nás už měli doma a krmit nás museli tak jako tak.
Chápu, že si je pořídí třeba ženy, které chodí z prace třeba v šest večer. A celkem chápu, že pro většinu lidí je mytí nádobí otrava. Mně se jen nelíbí to tvrzení, jak je nutné ji mít, protože tím setris. To je jen zástěrka. Pokud nemyju stylem pustím horkou vodu a snáším jednotlivé kusy z celého domu. Pak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31435
1.4.25 10:40

Ja bych asi do mycky taky nesla, kdybychom nekupovali novy byt, kde proste byla. Ale zvykla jsem si rychle. :jazyk: Pro me je pohodlne, ze se bordel schova do mycky a kuchyn hned uklizena, nemam ji velkou, kdyz varim vic veci, nemusim porad prubezne smyvat nadobi, abych se tam vesla. Navic je teda myti nadobi ve drezu v mem provedeni pomerne hlucne a neda se delat, kdyz v byte nekdo spi (respektive nejak da, ale myt nadobi potichu mi vzdycky zabralo trojnasobek casu a ja uz ted bojuju o kazdou minutu). Susicku taky nemame, my vetsinou berem obleceni rovnou z balkonu/vesaku, ze se ani nepodiva do skrine, to by se susickou neslo :mrgreen:.

Ale jednou jsem to tu strasne schytala za to, ze nemame televizi :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4170
1.4.25 10:53

@inkakřivák Mne fascinuje, jak muzes napsat, ze neco setri „jen“ cas, kdyz cas je ta nejcennejsi komodita, kterou mame. Zase na druhou stranu je pravda, na to lze nahlizet i tak, ze je prospesnejsi stravit cas mytim nadobi ve drezu nez plkanim na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí