Šílené nadýmání při kojení

4246
15.8.11 14:17

Šílené nadýmání při kojení

Ahoj,
potřebovala bych radu. Mám dvoutýdenního chlapečka a šíleně ho trápí prdíky. Je plně kojen. Nahříváme plenu na bříško, masírujeme bříško plus k tomu mažeme Pupíkem a dokonce dáváme i kapičky Sab Simplex, ale nic nepomáhá. Nejím nic nadýmavého, nejím kvůli tomu skoro nic, ale stejně ho to neustále trápí. Pouze v noci, kdy nejím nic ty prdíky nemá. Už mi připadá, že raději nebudu jíst vůbec, protože jedině to by asi zabralo…
Nemáte prosím některá z vás radu, čím mu ještě od těch prdíků pomoci? Přes den kvůli tomu vůbec nespí, na chvilku se uklidní, jen když ho mám na rukou a jakoby s ním poskakuju, ale jakmile ho položím, tak se začně znovu kroutit a tlačit a plakat. Jenže to nejde s ním celý den poskakovat po bytě… Vždyť si nedojdu ani na záchod, když přítel není doma a nepochová ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
112
15.8.11 14:39

Ahoj zkus nechávat během kojení vícekrát odkrknout a správně by neměl vůbec mlaskat, zkus taky třeba probiotické kapky, ale ty jsou asi až od měsíce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
15.8.11 14:42

Co „protinadýmací“ čaje? Já pila meltu s drceným kmínem a drcený anýz (samotný nebo s heřmánkem a šípkem kvůli chuti). Zvukové efekty neuvěřitelné, ale pomohlo to :)
Pak mě napadá rektální rourka (nezkoušela jsem) nebo v nouzi teploměr (zabralo 1 x).
A na poskakování šátek. Při malém mimču s ním jde jít i na ten záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
15.8.11 14:43
Danylla píše:
Ahoj zkus nechávat během kojení vícekrát odkrknout a správně by neměl vůbec mlaskat, zkus taky třeba probiotické kapky, ale ty jsou asi až od měsíce :-(

Nechávám odkrknout i třeba čtyřikrát během kojení, ale většinou si prostě nekrkne… A i když jo, tak ho to stejně trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
15.8.11 14:45
Knihomyš píše:
Co „protinadýmací“ čaje? Já pila meltu s drceným kmínem a drcený anýz (samotný nebo s heřmánkem a šípkem kvůli chuti). Zvukové efekty neuvěřitelné, ale pomohlo to :)
Pak mě napadá rektální rourka (nezkoušela jsem) nebo v nouzi teploměr (zabralo 1 x).
A na poskakování šátek. Při malém mimču s ním jde jít i na ten záchod.

Piju kojící čaj, co mi doporučila dětská doktorka, ale je to stejně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.8.11 15:01

Ahoj, taky jsme tím prošli. Ta hrůza u nás byla do poloviny druhého měsíce. Rady: nejíst nic nadýmavého (pozor třeba i na banán). Po krmení vždy nechat krknout. Nahřivat bříško - plínkou, třešňové pecky, u nás fungoval nejlíp fén. Sabik ani Espumisan kpky nám nepomohly - jen po nic zvracela. Trochu zabral Baby Calm. Určitě s mimi cvičit: poloha tygříka, klokana, položit na chvilku na bříško. Nejvíc mi zabíralo chování, takže jsme se chovali i 20hodin denně. Malá měla ráda, když jem s ní dělala dřepy, skákala na míči. Pak jsme objevily šátek na nošení a byla pohoda, najednou jsem měla obě ruce volné. Ještě dobře fungovala autosedačka a vožení v autě.
Když bylo nejhůř použily jsme rektální rourku nebo vožení v kočáře přes prah.
Nezbyde nic jinýho než to vydržet. Po 6ti týdnech je to už většinou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.8.11 15:06

Probiotika jsme dávaly taky, jsou sice až od 1měs., ale dávala jsem je od 3týdne a efekt nic moc. Jen po nich víc kadila. Už máme 2balení (jedny stály 600,– a efekt skoro žádný). Efekt udávají po prvním balení, který je cca na měsíc a do tý doby to asi přejde samo. Tak těžko říct jestli k něčemu byly. Pozor na fenykl, ve vyšším množství to může ještě zhoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.8.11 15:09

Jinak se „prdíky“ kojením můžou zhoršovat, protože se při kojení dávají střívka do pohybu. Naše malá na to trpěla hodně. Při kojení jedla 2min. a pak to začlo, kopala nohama, pouštěla se až se pozvracela, pak krkla usla na 5 min. a vzbudila se s křikem a 2,5hod. intemzivně řvala až vysílením usla a pak nešla vzbudit na další krmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
15.8.11 15:11

Ahoj.. My máme holčičku a ty na prdíky prý netrpí..Ha :mrgreen: nám jediné, co pomohlo byla rektální rourka. Nejdříve jsem se jí bála použít, ale když jsem viděla, jak se trápí.. Pak se vyprděla a bylo. Sab simplex nám taky nepomohl. Jedině to cvičení a před koupáním na bříško. A jíst musíš, jinak nebudeš mít mlíčko!! Sama znám. Neboj, časem se vše vychytá. A s tím nošením jsme na tom také stejně, budu pořizovat šátek. Jířa a Anička 4týdny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.8.11 15:12

Ještě nám pomáhalo koupání v kyblíku (lepší jak vanička-mimi je celý potopený), bříško se hezky nahřálo. A k tomu jídlu: taky jsem omezila snad všechno až jem málem přišla o mlíko. Nakonec jsem začala jíst vše a malou to trápí už jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.8.11 15:25

Myslím, že je blbost, aby nebyly v noci prdy, protože nejíš - nějakou dobu to trvá, než se látky z jídla dostanou do mlíka :nevim:

Jsou fenyklové čaje pro miminka už od 1 týdne myslím, stačí dvě lžičky před kojením (miminku), BabyCalm Majdě zabíral (ale je myslím od 1 měsíce nebo kolika), dávat hodně na bříško.

Úplně přestaly problémy s prdama až nějak kolem 5 měsíců, ale po šestinedělí už to aspoň nebylo tak strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
15.8.11 15:34

Vím, jaké to je :-( Jedla jsem jen rýži a těstoviny a dušené kuřecí maso a stejně to nepomohlo. Jíst musíš, abys měla mlíčko, tak se tím nestresuj :-)
Zkus ještě kromě toho kojícího čaje pít i fenyklový čaj (střídej to) a přes mlíčko se dostane k miminku.
Po 1 měsíci zkus probiotické kapky nebo Lactobacílky, ty jsou na stabilizaci a zlepšení střevní mikroflóry a nám moc pomohly.
Teď bych zkusila rekt. rourku, ta nám taky zafungovala. Stojí pár korun a seženeš ji v lékárně. Teploměr do zadečku se nedostane tak daleko jako rourka a hlavně nemá dírku na odchod plynů. Není pravda, že si na rourku miminko zvykne a nebude pak samo tlačit. Takhle malé miminko si na to nezvykne a uleví se mu.
Drž se, brzo bude určitě líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.8.11 16:36

Na to ti můžu říct jen jediné - vydrž. My tohle měli do 3 měsíců skoro každou noc do svítání. Pomáhalo jediné, chodit a nosit nebo houpat v autosedačce. Žádné kapky, masáže, nahřívání, krémy…nic nepomáhalo. Po poradě s dětskou jsme asi 2× použili i rektální rourku a ani to nepomohlo. Pak to najednou přešlo, ale s bolením bříška jsme si užili ještě dost pár měsíců. Některé děti mají prostě citlivější střeva. A taky jsem plně kojila a hlídala hodně, co jím. Nemělo to asi význam, protože jsem pak kojila plně dál do 8.měs a bolení ustávalo. Prý jak sílí břišní stěna, dítě může čím dál víc zatlačit a pomoci si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
15.8.11 16:36

Tak asi zkusíme tu rourku, ale sama doktorka říkala, že to použít až jako úplně krajní řešení…
Jinak děkuju holky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
15.8.11 16:45

My používali i u dcery rektálku pravidelně.
Teď náš 4 týdenní syn se od 2 týdne sám ani nevykakal a ani neprdl. Dávali jsme ji po každém kojení. Jinak se kroutil a plakal. Teď je to několik dnů, kdy mu vše začalo odcházet samo. Čert ví, co zabralo. Já nejím nic, piju čaje, koušu kmín a baštím Espumisan. Malý má Biogaya kapky a Sab a masáže bříška a nahřívání, úlevové polohy. Děkuji vždy za každý prd.
Naše lékařka je pro rektálku. Pokud se používá jemně s citem, tak se nic nestane. Jak jinak dítěti ulevit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová