Šílené spaní tříleté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14475
13.7.14 11:56

Radu nemám, možná jen uklidnění, že naše tříleťačka spí taky otřesně :D Vstává teda až kolem sedmé ráno, ale usíná kolem jedenácté večer (a to můžu být ráda, ještě nedávno usínala po půlnoci). Přes den přestala spát v patnácti měsících. V noci vstáváme cca 2× (do jejích dvou let to bylo běžně 8× za noc). Prý se to jednou srovná, tak čekám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
13.7.14 19:32

@Čekatelka Ty bláho tak to jsem na tom asi ještě dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Edi
152
27.7.14 08:06

Děti i vycítí tu „nervozitu“, pak jsou i ony víc nervóznější, hůř spí atd..
Já u první vyžadovala, aby chodila spát 8-9, takže se v posteli vztekala, vrtěla, já byla nervózní, že ještě nespí, ona taky neklidná, tak se v noci budila… V poledne to samé, nechtěla spát, vztekala se, já zas chtěla, aby na chvilku usnula, abych mohla chvíli něco dělat.. Ráno se budila brzy…

Druhá - chodí spát s námi 10-11, celý večer jsme spolu, příp. se chvíli dívá u sebe na pohádku, hraje si, hrajeme si (TV nekoukáme, max. si občas stáhneme něco rodinného - Homolkovi, Vesničko atd, tak ani nevadí, že to zahlédnou, a my to už taky známe, tak není potřeba se soustředit…)… prostě jsme spolu, pak jdem spát všichni, v klidu, ještě si řekneme pohádku, vidí, že všichni spí, tak chrupe taky.. V noci se nebudí (spí s námi), ráno vstává 7:30 - 8:30, v poledne jdu spát zase s ní, přečteme pohádku, zatemníme, já neusnu, ona spokojená, odpoledne vyspaná..

Prostě některým dětem stačí spánku míň, a když jdou spát dřív večer, tak se ráno budí.. Až bude starší, pustí si ráno pohádku - a vy můžete ještě pospávat..

Starší ve všechní školní dny chodí spát teda v 9:30 - dřív než mladší.. pochopila důvod, takže je taky v poho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
27.7.14 18:34

@Edi tak tenhle režim bych nedala :| nejsem sobec, ale potřebuju mít chvilku taky pro sebe a ne spát tak jak spí děti, jíst tak jak jí děti, a vlastně si bez dětí ani neprdnout :roll:

Když děti spí, ráda si udělám něco dobrého k jídlu, natáhnu se k telce nebo s kafčem a chůvičkou zmizím na zahradu si posedět a to ticho je k nezaplacení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
27.7.14 18:54

@Edi to bych nesnesla, aby mě děti chodily tak pozdě spát, většinou šly do postýlky v 19.30 a ráno vstávaly mezi 6-7.Řeknu to natvrdo, večer už jsem chtěla mít svůj klid. A dětem to neuškodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.9.15 08:54

Čůrání samo, mají nárok fakt dlouho. Zbytek nevím, už jsem dávno rezignovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13428
22.9.15 08:58

@CokeLady na radu si taky počkám. Můj syn od narození do 2 a třičtvrtě usínal sám. Bez uspávání. Ted musim každý den uspávat a to i na odpo spaní- který už tedy je jen občas, protože pak večer nechtěl spát a zažila jsem s ním i dvouhodinové uspávání :roll: Proč tak zničehonic chce uspávat taky vůbec netušim. Plínu na spaní má taky a taky ráno pěkně naplněnou. Zatim ho nechávám a čekám kdy k tomu dozraje. On se tedy i pozdě odplenoval přes den. 2 měsíce před 3 narozeninama. DSřív to prostě nešlo. Snažili jsme se, ale ne. Ted mu jsou 3 a měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.9.15 09:00

@CokeLady jsem tam s ní :mrgreen: Dlouho byla kojená, spala se mnou. Teď už jí budou čtyři.. Usne už s kýmkoliv, ale prostě tam s ní musí ležet. Ono to zase tolik času nezabere. A do žádnýho přeučování se mi nechce, celý život to zná jen takhle… Mě zase říká, mě se tady strašně stýskalo (i po těch dvou minutách co mi zabere WC)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí