Šílené spaní tříleté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4621
10.7.14 13:22
@werunkaw123 píše:
@veeeraf Takhle jsem to měla taky… nikdy jsem dceru neuspávala, nehoupala, položila jsem dala pusu pohladila a ahoj uvidíme se ráno.. Pohoda… vždy usínala sama, pak už větší si vzala medvídka polštářek řekla dobrou a šla do pokoje klidně sama. Do dnes když má dost (kolem šesté sedmé večer) mi řekne že chce hajat tak jde. Ale ty rána… a je úplně jedno zda jde spát dřív nebo dýl, fakt jak kdyby měla budík…

to jsem měla asi půl roku, když byl mimino a ještě v zimě, vstával tak 4:30-5, venku tma, bylo to hodně těžký období :zed: Posunout usínání na 20h třeba? Mě přijde, že chodí hodně brzo a pak je vyspaná taky brzo :think: ikdyž vlastně píšeš, že to vliv nemá :think: mě to syn dělal taky jenže on usínal tak ve 21-22, což mi hlava nebrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
10.7.14 13:32

Ta školka samozřejmě na celý den.

Já po různých spacích experimentech s mými třemi dětmi (2 nespací, 1 spací) došla k názoru, že přes veškerou snahu jsou typy dětí, co spánek nenávidí, nepotřebují, pohrdají jím a radši budou hodinu řvát než aby chvilku pospali. Člověk si to nesmí brát osobně, jako své selhání a musí se tomu nějak přizpůsobit. Prostě bych ji naučila s tím tabletem, uspořádala ty ikonky tak, aby to zvládla, popř. to pojistila pohádkou v televizi. Zdůraznila jí, že nemusí spinkat, když se jí nechce, ale že máma a miminko ještě spinkat budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.7.14 13:43

@Terlas brzy? mě teda na tříleté děcko nepřijde brzy v 19:30h ani trochu :nevim: nejsem zastánce toho aby děti tady s náma trůnily pomalu déle než my.. Jsem s dětmi od rána defakto teď od čtyřech a večer od těch osmi už bych ráda hoďku dvě klidu třeba na to žehlení, vaření apod. než půjdu sama spát.

@rozumbrada tohle zkusit mohu… tak v tom tabletu má jen pohádky nic jiného a k ničemu jinému to není, ale i když jí to učím tak náš malej nervák s tím radši švihne a radši koukat nebude než aby to zkoušela zapnout sama… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
10.7.14 13:50

@werunkaw123 já si to nevybrala, prostě dřív ho do postele nedostanu, i kdybych se rozrájela :| když si to potom spočítáš tak ti malá spí 8.5h, což není málo. Myslela jsem že ti nejvíc vadí to ranní vstávání. mě kluk chodí tak v 22h a vstává tak 6:30 někdy v 7h. Což dělá 8,5 až 9h. Prostě to máme jen posunuté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.7.14 13:56
@werunkaw123 píše:
@Terlas brzy? mě teda na tříleté děcko nepřijde brzy v 19:30h ani trochu :nevim: nejsem zastánce toho aby děti tady s náma trůnily pomalu déle než my.. Jsem s dětmi od rána defakto teď od čtyřech a večer od těch osmi už bych ráda hoďku dvě klidu třeba na to žehlení, vaření apod. než půjdu sama spát.

No já si ale třeba taky myslím že je to brzy.. ono kdyz ti spí od 19.30 do 5 hod tak už to máš 9,5 hod, to je dost spánku si myslím. Ikdyž chápu jak to myslíš ty, je to šílené po celém dni ještě s nima budat do 21 hod, a nemáš pro sebe ani chvilku, ale nedovedu si představit dát spát našeho o půl osmé..

A to je vylítanej až až, bydlíme na samotě, máme jezdeckej areál, statek jak kráva, takže od rána do večera lítáme venku a kolem koní (ted 15 kousků), a děcko prostě celej den nemá hlad a nepotřebuje spát.. 8o NECHÁPU :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
10.7.14 14:01

@werunkaw123 cvičení dělá mistra, s tabletem se brzo naučí.
Taky se nedá podceňovat jejich vzdor. Oni nespí schválně, protože vědí, že ti na tom záleží, že je to tvoje slabé místo. Že tě to štve. Stejně jako s nočníkem, s jídlem, s čímkoliv jiným. Prudí, protože vědí, že se máma bude zlobit a to je baví. Musíš předstírat, že je ti to šumafuk. Pak je možná malá šance na zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.7.14 14:03

@Terlas ano 8,5h ale mezitím je ještě 2-3× vzhůru ;) nespí v kuse…

@marmelada78 taky máme statek a holka lítá od rána do večera… jídlo teda miluje to by se mohla cpát furt aspoň něco :lol: Hele já nevím jak vy, ale ani my jako děti nechodily spát kdovívkolik… televize nebyla já jako děcko neměla ani elektriku tak co večer dělat? ráno jsem taky nespala déle jak do sedmi. Ale ještě ve 14cti letech jsem musela být zalezla v půl osmé v pokoji a do devíti chrnět zkrátka ráno škola a nazdar.. Jasně teď je vše jiné, ale přece nebudu tady s dětma sedět do deseti v obýváku a koukat na televizi nebo stavět puzzle :think: u toho mimina to beru tomu je šuma fuk zda kolik je hodin a jakou potřebu mají ostatní, ale ona je už dost velká na to aby rozumněla tomu kdy se spí a je klid v baráku a kdy je ten šrumec… tak si spočítej, že je v kuse vzhůru 14,5h což je taky mazec jako 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
10.7.14 14:04

@werunkaw123 v jednom příspěvku píšeš: Do dnes když má dost (kolem šesté sedmé večer) mi řekne že chce hajat tak jde. Ale ty rána… a je úplně jedno zda jde spát dřív nebo dýl, fakt jak kdyby měla budík…

z toho jsem vycházela. Jsou děti co spí 12h denně a pak třeba ty naše co spí 8 a stačí jim to. Já se rozhodla obětovat večer. Pokud máš dítě co mu stačí 8h spánku, tak ti ve 4 prostě vstávat bude :( aspon mě to tak podle hodin vychází… a vůbec to nemyslím nějak blbě. Horší je, když můj malý chodil půl roku v 10 večer a vstával o půl 5 ráno. To bylo teprve na palici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.7.14 14:04

@rozumbrada :mrgreen: tak tohle bude těžké… moje otrávené rána, tam nelze moc předstírat po 5h přerušovaného spánku nějak je mi to jedno, tak budeme vstávat a jdeme si hrát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
10.7.14 14:05

@werunkaw123 no to vůbec nepočítám, my máme pauzi taky, několikrát za noc, pít, čurat, svědí ho ekzém atd. Tohle vůbec už neřešim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.7.14 14:07

@Terlas no to věřím… tak ona jak kdy… někdy jde spát brzy, že chce sama a když je venku hezky a dělá se třeba seno apod. tak jde spát taky v osm někdy déle jak se stíhá a to jí nevadí vůbec záleží taky co děláme ten den což se odvíjí od počasí :think:

třeba dnes kdyby byla doma (je s manželem v práci) tak se vsadím, že jak by byla zavřená tak by tady ve čtyři v pět odpoledne usínala v sedě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.7.14 14:08
@Terlas píše:
@werunkaw123 no to vůbec nepočítám, my máme pauzi taky, několikrát za noc, pít, čurat, svědí ho ekzém atd. Tohle vůbec už neřešim :)

přesně :zed: a když se počůrá tak vše převlíkat, povlíkat scéna kvůli plyšákovi kterej musí zas do pračky tak pak než zas zaberu to se vzbudí malej tak půl hodiny kojím uspím jdu ležet a repete z pokoje mamiiiiiii uuuaaa to bych pak skočila z okna snad kdybych tam neměla jiřiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
10.7.14 14:08

@werunkaw123 to můj taky a to ještě chodí do školky :), kde nespí :)je to boj s dětma :) valim pro něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
10.7.14 15:15

@werunkaw123 já si myslím, že půl osmá je ok. Spánek před půlnocí je důležitější než po půlnoci, zvlášť pro děti. Nicméně teď v létě děti taky dávám později, třeba ve 20.30. Přijde mi to takové přirozené - že je večer déle světlo, tak můžou jít později.
No, ale i tak, podle mě 10h by v noci i nespací tříleté dítě naspat mohlo (to spí i moje nespací děti). Takže by ti měla vstávat tak v 5.30, když jde v 19.30.
Fakt bych to vedla tak, aby si ráno vystačila sama. Ty spi, nebo to aspoň předstírej. Aby viděla, že se nic zajímavého neděje, že jí nic neuteče, že není důvod startovat z postele, sotva rozlepí oči. Ale zároveň bych ji nenutila ležet. Jediné, co bych požadovala, by bylo ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.7.14 15:40

@rozumbrada o to se snažím… pustím max pohádku udělám jídlo a pokud nevstane i malej tak ležím i když nespím tak vstanu kolem sedmé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí