Šílené těhotenství

3
25.10.10 12:02

Šílené těhotenství

Dobrý den,
ráda bych asi jen snad trochu podpory. Jsem ve 26 tt, vše probíhá naprosto v pořádku bez komplikací. Moje mimi se má čile k světu, strašně se na něj těším. Moje obava začne jen když se podívám třeba na videa s maminkama ve stejném týdnu těhotenství, mají obrovské bříško a na mě skoro není nic vidět a to o sobě můžu tvrdit že jsem štíhlé postavy. V hlavě se mi vytvoří hororné představy o tom jak miminko neroste jak má. Doktorka mě řekla že miminko je menší než praví tabulky ale jistě to moje Eliška dožene. Pak si přečtu článek o paní co potratila v 6. měsíci a bojím se že mě se to stane taky. Pak zase čtu o náročném porodu pro miminko a bojím se že se mě to bude týkat taky. Manžel mě pořád ujišťuje že naše miminko je a bude v pořádku a já nemám mít strach. Ale pak si zase něco přečtu…
Nejsem normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
25.10.10 12:06

Neboj - malé bříško nemusí nic znamenat :wink: . Moje máma, když přišla do porodnice (rodit ségru), tak jí řekli: „Slečno, ale už je po návštěvách“…vůbec nic na ní nebylo vidět. Sestřička hned volala na novorozenecké, že budou mít malé dítě, ať připraví inkubátor. No a ségra měla 3,5kg.
Hlavně se nestresuj…to by miminku škodilo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23847
25.10.10 12:12

Řekla bych, že je to běžné právě u holek, co vůbec nejsou štíhlé. Prostě se to bříško ztratí dalekosnáz než u kostry potažené kůží. :lol: Takže je to normální, buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21637
25.10.10 12:13

mě na tyhle obavy v prvním těhu moje gynekoložka řekla, že moc čtu na internetu a že si mám vzít na čtení červenou knihovnu ;-)
prostě se na takovéhle články a příspěvky vykašli a vůbec je nečti! miminko bude určitě absolutně v pořádku. na mě v prvním těhu v tomto týdnu taky nebylo skoro nic vidět a jsem hodně štíhlá (před těhu 52 kg na 170 cm výšky).
stresy miminku škodí víc. takže klídek a odpočinkovou četbu. kdyby se doktorce cokoliv nezdálo, tak ti to určitě řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
25.10.10 12:32

KLID ja mela mensi bricho nez ostatni a to i s dvojcatama :)
na velikosti pupku nezalezi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
25.10.10 12:37

Bohužel špatné věci se v žovotě stávají, ale TY TO PROSTĚ TEĎ NEČTI, ať se zbytečně nestresuješ… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
25.10.10 12:39

Jsem hodně hubená, až bych řekla vychrtlá :roll: . První těhotenství na mě začalo být lehce vidět tak kolem 25. týdne. Když jsem si lehla na záda, nešlo na mně téměř nic vidět ještě ve 30. týdnu :lol: . Markétka se narodila za 4,5 hodiny po první kontrakci, měřila 47cm a vážila 2830g. Takže byla sice trochu menší, ale rozhodně nic extrémního.
Takže hoď informace z internetu za hlavu a užívej si malého bříška :palec: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.10.10 12:43

Určitě nic nečti…zbytečně se s miminkem stresujete. Já neměla do 20. týdne nic a v 30. týdnu mě sprdli, že si moc dopřávám a budu mít velké mimi. Takže i tobě může vyrůst bříško skokově. Já vážím 54kg při 170cm. Sestřenka měla měsíc před porodem břicho, jak kdyby měla zaražené prdíky a to je stejné postavy jako já. Do teď nikdo nechápe, kam se jí ta skoro tříkilová holčička mohla vejít 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
25.10.10 13:12

Ahojky, já čekám druhé mimčo a musím říct, že přesně vím, jak ti je…u prvního jsem vůbec takové stavy neměla, žádný strach panika a ani úzkostlivost…ted u druhého jsem ze začátku myslela, že strachy snad zešílím…všude jsem četla jaké tragédie se stávají kolem, do toho známé potratily, všude kolem bylo něco špatně…Manžel z toho byl strašně neštastný, nebyla jsem schopna myslet na nic jiného, než že je něco určitě v nepořádku…no a ted? Přestala jsem číst miminkovské tragické příběhy, užívám si každé kopnutí a věřím, že bude vše v pořádku…Pravda je, že když jsem přestala číst ty tragédie, strašně se mi ulevilo a nemám noční můry, strach a ani úzkostné stavy :potlesk: Má rada je tedy : PŘESTAN ČÍST A ZAČNI SI UŽÍVAT !!! :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
25.10.10 13:14

Jj, jak pise Kakika, nic necist. Zbytecne se tim clovek vydesi. A jakmile ti nekdo zacne vypravet nejake hororove pribehy, tak ho stopni.

A velikost briska? Ja mela pupek jak hrom, uz mozna v sestem mesici mi lidi rikali, ze to mam za par, a kdyz jsem rekla, ze rozhodne ne, tak rikali, ze v tom balone musim mit dvojcata. Kamaradka mela chlapecka o pul kila tezsiho a mela brisko pred porodem mozna i polovinu mensi. A to je to pekne tintitko, hubendour, takze se to nemelo kam schovat. Nekde jsem cetla, ze nekdo ma vic plodove vody, nekdo mene. Nas Stepa mel asi rozhodne mega bazen. :lol:

Uvidis, ze vsechno je a bude v poradku, tak se nestresuj a uzivej tehotenstvi, ktere zkonci krasnym rychlym porodem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
25.10.10 13:38

Přesně jak píšou holky: Nic nečti…To je nejhorší, já to tak měla taky..u obou,u druhýho snad ještě víc..vždycky jsem si něco přečetla a pak se děsila..Jestli budu těhotná po třetí (a doufám,že jo :mrgreen: ) tak si asi odpojím net :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
25.10.10 14:16

ahojky takové obavy má hodně tehulek.. stím bříškem nic si nedělej na mě taky dlouho nic vidět nebylo a jsem ve 35 tt a nikdo nevěří že za měsíc mám termín porodu mám strašně pidi bříško ale jsem za to ráda aspon se mi líp bude hubnout do plochého pupíku.Určitě to malá dožene :-) . Jnk ty články si ani nečti já když si to přečtu tak mám strašný obavy že se mi to taky stane ale je lepší na to nemyslet a užívat si a připravovat se na mimi :srdce: :palec: .

• Citovat
  • Upravit
1008
25.10.10 14:20

No tak já zas už podruhé řeším, že mám 3 měsíce do porodu a vypadám, že 2v1 už dlouho nevydržím…No a úplně mě točí ty lidi, jak na mě tak lítostně koukaj jak na chudáka, takové obří břicho, jak to musí být strašné atd…Co bych dala za malé bříško…Je fakt, že asi prostě rodím větší děti, i když mám 160 cm a manžel 170cm..syn měl 4,3 kg a 53 cm…te´d to nebude asi jiné, břicho mám snad ještě větší než u Tobíska..Problém je, že už mi není žádná bunda, chodím jak šupák v manželově lyžařské bundě…A cítím se jak lazar.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
25.10.10 14:23

26.týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
25.10.10 14:24

A tady první těhu