Šílenej stres na mateřské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
79
22.3.16 14:47

Silenej stres

Ahoj vsem maminkam…
Potrebovala bych poradit, nejsem zadna nezkusena maminka, mam treti miminko doma a jeste dvouleteho prcka a sedmileteho syna. Pracovala jsem v materske skolce, takze opravdu me nic krome deti neprekvapi. Ale prekvapilo me co ted prozivam, jsem po poprodu presne tydnu, a co jsem se vratila z porodnice jsem v ustavicnem stresu, boli me z toho zaludek, spatne spim, skoro tak 3h v noci a pul hodiny pres den, jsem tak vycerpana z deti, ze nemuzu z toho spat, premyslím jesli jim nic nechybi. na sebe uplne kaslu, nemam cas ani chut se zabyvat tim co snim, nebo kdy pujdu spat. Manzelstvi mam hezke, manzel pomuzu kdyz pride z prace ale hlavne proc to pisu, ze se nemuzu porad zbavit toho zatracenyho stresu, a tlaku v zaludku.. plne kojím, deti jsou spokojene ale ja jsem po psychicke strance uplne v haji :roll: mam pocit ze kdyyz si sednu, lehnu, odpocinu tak bude vsechno spatne.. a dneska to vygradovalo uplnym nesmyslnym pocitem ze jsem byla tak unavena, ze kdyz byl syn ve skolce, sn ve skole, manzel hlidal miminko, ja letela do lekarny koupit neco detem, tak sem si rekla ze se najim, a skocila sem do jidelny na jidlo a pak sem z toho mela spatny svedomi ze jsem se zdrzela a zbytecne utratila, kdyz bylo navareno doma :roll: proste uz magor sem :? a ja nevím co se deje se mnou, hrabe mi, citim to a vím to a nemuzu s tim nic delat. manzel se uz na to nemohl divat, koupil mi nejaky tycinky v lekarne a napoje, abych apon tohle jedla a na obale jsem nasla ze to nemuzou kojici, to sem zjistila az kdyz jsem to 14 dni jedla a zase me popadla ta hnusna panika a stres.
Takze ja mam stres rano, dopoledne, odpoledne, vecer, v noci… uz jsem z toho i zvracela kdyz jsem se vystresovala do krize kvuli tomu ze mi manzel rekl at si pospisím s nakupem ze prijde pozde do prace.
Proste jsem chytla do palice nejaky uplne debilni pocit ze kdyz nebudu v provozu pro celou rodinu 24h denne ze se neco stane ale pritom vím ze je to silenej nesmysl :roll:
Nevím, s posledním synem jsem mela strasne tezky porod, byl tak narocny ze sem ztratila vedomi a nevím jesli mi nehrablo uz v tom stavu kdy sem se pak probrala a od te chvile jen hnudnej pocit okolo psychiky a zaludku. dopredu vím ze jesli se toho nejakym zpusobem nezbavím, tak skoncím v bohnicích :,( :,( :,( Maminky poradte, uz fakt nemuzu.. nespala jsem 6 tydnu víc jak 3h v kuse :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.3.16 14:50

Psycholog? může jít o formu poporod deprese..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.16 15:05

Me se stalo neco podobneho, protoze bylo miminko k otmu vsemu nemocne nespala sem skoro tyden a pak jsem se octla v nemocnici a je fakt lepsi rozumove si rict, ze ty jsi taky dulezita ne jen deti a musis tim padem najit chvilku i pro sebe.Zkus nejake vitaminy, ty taky kolikrat pomuzou na nervy, psycholog mozna take ale specializovany rodinny.
Obcas se to matkam stava ze nemuzou vypnout ale prave ze musi.

• Citovat
  • Upravit
2226
22.3.16 15:21

Já jsem něco podobného pociťovala po prvním porodu, měla jsem dojem, že už nikdy nemůžu usnout, že musím být pořád ve střehu. Moje mamka měla zase po druhém porodu pořád myšlenky ohledně smrti a strachu z ní…myslím, že takové stavy se mohou v šestinedělí vyskytnout, měly by po těch zhruba 6 týdnech vymizet. Pokud to pokračuje, raději bych se obrátila na psychiatra, který se specializuje na poporodní stavy a zkonzultovala to. Jinak je opravdu třeba myslet na to, že ty jsi na prvním místě, pokud ty budeš v pořádku, budou i děti! Takže žádné kašlu na svoje jídlo a na svoje potřeby…ty jsou momentálně nejdůležitější!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.3.16 15:24
@kacaba379 píše:
Já jsem něco podobného pociťovala po prvním porodu, měla jsem dojem, že už nikdy nemůžu usnout, že musím být pořád ve střehu. Moje mamka měla zase po druhém porodu pořád myšlenky ohledně smrti a strachu z ní…myslím, že takové stavy se mohou v šestinedělí vyskytnout, měly by po těch zhruba 6 týdnech vymizet. Pokud to pokračuje, raději bych se obrátila na psychiatra, který se specializuje na poporodní stavy a zkonzultovala to. Jinak je opravdu třeba myslet na to, že ty jsi na prvním místě, pokud ty budeš v pořádku, budou i děti! Takže žádné kašlu na svoje jídlo a na svoje potřeby…ty jsou momentálně nejdůležitější!! :hug:

Dekuji.. vím to, prave ze si to opakuju, a snazim se to zmenit, ale nedokazu najit ten vnitrni klid no, a proto jsem porad v takovem stavu, protoze mi zoufale chybi odpocinek.. ach jo, uz jsem na to myslela, ze jesli me to neprejde tak si zkusím s nejakym odbornikem popovídat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.16 15:32

Jo jestli si jedla neco kde je napsane ze neni pro kojici, tak si precti slozeni, oni to kolikrat pisi vsude, a pritom to trebas neni tak strasne, neboj to urcite nevadi. Kdyz si vezmes me to rikala i moje doktorka ze i na leky pisi ze pro kojici ne, ale ze to kolikrat zas tak moc nevadi. Kdyz to nejis pporad.
urcite kvuli tomu nepanikar. A nejsi tim spatna matka ze si snedla neco co neni pro kojici.
Ted v tehledobe vsechno vsude dramatizuji a je na matky fakt desnej tlak z medii… aby byly super dokonale a vsechno zvladaly a ono nemusi byt vse dokonale opravdu.
Ono ty deti jsou kolikrat vic v pohode nez my.

• Citovat
  • Upravit
24798
22.3.16 15:46

Asi bych už zvážila nějakou odbornou pomoc…
Do té doby aspoň hořčík třeba. Meduňkový čaj (jestli nevadí u kojení, to nevím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.18 11:41
@Lusanita píše:
Ahoj vsem maminkam…
Potrebovala bych poradit, nejsem zadna nezkusena maminka, mam treti miminko doma a jeste dvouleteho prcka a sedmileteho syna. Pracovala jsem v materske skolce, takze opravdu me nic krome deti neprekvapi. Ale prekvapilo me co ted prozivam, jsem po poprodu presne tydnu, a co jsem se vratila z porodnice jsem v ustavicnem stresu, boli me z toho zaludek, spatne spim, skoro tak 3h v noci a pul hodiny pres den, jsem tak vycerpana z deti, ze nemuzu z toho spat, premyslím jesli jim nic nechybi. na sebe uplne kaslu, nemam cas ani chut se zabyvat tim co snim, nebo kdy pujdu spat. Manzelstvi mam hezke, manzel pomuzu kdyz pride z prace ale hlavne proc to pisu, ze se nemuzu porad zbavit toho zatracenyho stresu, a tlaku v zaludku.. plne kojím, deti jsou spokojene ale ja jsem po psychicke strance uplne v haji :roll: mam pocit ze kdyyz si sednu, lehnu, odpocinu tak bude vsechno spatne.. a dneska to vygradovalo uplnym nesmyslnym pocitem ze jsem byla tak unavena, ze kdyz byl syn ve skolce, sn ve skole, manzel hlidal miminko, ja letela do lekarny koupit neco detem, tak sem si rekla ze se najim, a skocila sem do jidelny na jidlo a pak sem z toho mela spatny svedomi ze jsem se zdrzela a zbytecne utratila, kdyz bylo navareno doma :roll: proste uz magor sem :? a ja nevím co se deje se mnou, hrabe mi, citim to a vím to a nemuzu s tim nic delat. manzel se uz na to nemohl divat, koupil mi nejaky tycinky v lekarne a napoje, abych apon tohle jedla a na obale jsem nasla ze to nemuzou kojici, to sem zjistila az kdyz jsem to 14 dni jedla a zase me popadla ta hnusna panika a stres.
Takze ja mam stres rano, dopoledne, odpoledne, vecer, v noci… uz jsem z toho i zvracela kdyz jsem se vystresovala do krize kvuli tomu ze mi manzel rekl at si pospisím s nakupem ze prijde pozde do prace.
Proste jsem chytla do palice nejaky uplne debilni pocit ze kdyz nebudu v provozu pro celou rodinu 24h denne ze se neco stane ale pritom vím ze je to silenej nesmysl :roll:
Nevím, s posledním synem jsem mela strasne tezky porod, byl tak narocny ze sem ztratila vedomi a nevím jesli mi nehrablo uz v tom stavu kdy sem se pak probrala a od te chvile jen hnudnej pocit okolo psychiky a zaludku. dopredu vím ze jesli se toho nejakym zpusobem nezbavím, tak skoncím v bohnicích :,( :,( :,( Maminky poradte, uz fakt nemuzu.. nespala jsem 6 tydnu víc jak 3h v kuse :,(
Četla jsem Váš příspěvek a nyní prožívám to samé. Mám dvě děti skoro 5 letou a 1,5. Mám stejné pocity. Už se mě to stalo cca půl roku po porodu pak se to nějak zlepšilo a teď opět. Jak jste dopadla? Co Vám pomohlo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.11.21 14:17

Ahoj holky, zabrousila jsem do diskuse z jiného důvodu, ale když to zde pročítám, musím napsat.. Mám již téměř dvouletého synka, ale chci se podělit o to, co mi pomohlo na začátku. Nemohla jsem prostě spát, chtěla jsem se držet rady - spi, když spí dítě, haha!! Prostě to nešlo, pořád jsem cítila tlak, pořád jsem neuměla vypnout - sakra, ještě nespím, vždyť se každou chvíli vzbudí a podobně, no horor, nemohla jsem dál. Gynekolog mi napsal Prothazin, na spaní, uklidnění. Bože, zachránilo mi to život!!! Ano, nekojila jsem, ale věřím, že existuje i něco jiného… Celý prášek jsem si vzala snad 2×, pak už jen půlka, pak malinká čtvrtka - prostě berlička, když už to nešlo, aby si člověk taky úplně nenavykl. Šlo o to, že i když se v noci syn budil, utišila jsem ho a hned jsem zase usnula, to před tím nešlo a usnout přes den, když usnul, to taky ne. Teď si občas vezmu Melatonin forte, taky jen půlku. Ze začátku je z toho člověk trochu unavenej, když najednou spí a z celýho prášku, ale pak se to vychytá. Stres k mateřské asi patří a v covid době o to víc, ale vyspat se, to je štěstí! Přeji všem maminkám krásné pohodové dny a jsme v tom spolu ♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí