Práce na mateřské dovolené 2016

27
20.3.16 11:13

Práce na mateřské dovolené 2016

Ahojky. Potrebuju se zeptat, jak je to aktuálne s prací na mateřské dovolené.? Potřebujeme víc peněz, na žádné příspěvky nemáme nárok, takže žádné nepobiram. Chtěla jsem chodit na noční vybalovani zboží, zatímco by mi syna přes noc někdo hlídal, ale ne každý den, jen ob týden na 3-5 dní. Jenže kámoška říkala že mi můžou sebrat z mateřské peníze pokud budu mít smlouvu, tak jak to tedy je?? Jsem zmatená a peníze potřebuji..děkuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101642
20.3.16 11:16

@Alleessa Kamarádka ať neradí, když v tom má hokej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.3.16 11:18

@j.a.n.i1 to já tom mám teď hokej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
20.3.16 11:22

@Alleessa Ta v tom hokej nemáš, klidně pracuj, v noci těžko bude dítko ve školce a jiné omezení tam není. Ještě tedy nesmíš při ppm pracovat na původní pozici, ale to nepředpokládám :) že bys dělala před mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.3.16 11:31

@j.a.n.i1 no ja jsem delala Lidlu jako prodavač ale byla jsem pekárně. A syna do ky určité dat nechci právě. Tak mě to zarazilo že by mi mohli něco sebrat. Tetà právě říkala že za ní bylo omezení dítě ve školc'è či v jeslich ale to je 5 let zpátky tak to nevěděla jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
20.3.16 11:33

@Alleessa Jo, to omezení na školku je u dětí do 2 let furt, ale jiné ne, takže můžeš v klidu pracovat. Kolik je vlastně dítku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.16 11:35

Ano smlouvu mít můžeš. Já třeba chodim do původní práce na výpomoc, jen mi udělali jinou smlouvu
na víc - byla jsem zaměstnaná jako uklízečka a dělala svou práci 8) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101642
20.3.16 11:37
@Anonymní píše:
Ano smlouvu mít můžeš. Já třeba chodim do původní práce na výpomoc, jen mi udělali jinou smlouvu
na víc - byla jsem zaměstnaná jako uklízečka a dělala svou práci 8) :mrgreen:

Tak zrovna tohle být nesmí, nesmíš mít druhou smlouvu na stejnou náplň práce, jako máš tu první…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.3.16 11:42

@j.a.n.i1 synovi jsou 2 měsíce a 20 dní přesně. Narodil se brzy ráno 1 ledna. Do školky vůbec. Hli dál by tatínek o svém volnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
20.3.16 12:21

@Alleessa ja pracuji v puvodni praci na sve pozici na pul uvazek, mohu chodit 2×tydne, abych odpracovala tech 20h. Synovi 2r4m a zadny problem neni. Kamarádka ma spatne info. Navic sxna hlida babička nebo manzel u nas doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
20.3.16 12:34

@Alleessa Tak v tom případě zatím nemůžeš pracovat na svoji původní smlouvu (až do konce PPM) ale na jinou ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
22.3.16 16:03

Krátce po porodu jsem začala pracovat na dohodu, tedy na mateřské být přivýdělek nesmí, tak jsem ji měla napsanou na někoho jiného, ale na rodičáku si můžeš přivydělat kolik chceš - pracuji pro svého zaměstnavatele z domova + další práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.16 16:52

@j.a.n.i1 proto to mam ošetřené na jinou pracovní pozici jak píši.. zaměstnaná jako uklízečka, na jinou smlouvu.. ale dělám svou práci.. (po tomhle se snad až do podrobna pátrat nebude..)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.16 16:54

@j.a.n.i1 já na původní prac. pozici dělám administrativu..smlouvu jsem měla jako uklízečka na dohodu..abych to tedy upřesnila..

• Citovat
  • Upravit
303
5.4.16 01:08

Nevýdělečné podnikání na RD

Ahoj holky, věděla byste někdo odpovědi na tyto otázky?…
Jsem ještě pár dní na MD, poté RD.
Chtěla bych začít podnikat, bylo by to asi nevýdělečné, ale chtěla bych si pronajmout prostory na 2-3× v týdnu a tam provozovat něco jako mateřské centrum, dětský koutek…prostě místo, kam by mohly chodit maminky s dětmi, asi by tam bylo malé vstupné, udělaly bychom tam svépomocí nějaké zázemí, chtěla bych si tam třeba i péct něco malého na zub a na prodej (sušenky, štrůdl apod), maminky by si tam mohly s dětmi upéci třeba ty sušenky nebo ušít nějakou maličkost. Časem by tam mohly být i přednášky atd…Jsem lékařka, mám ŽL na volnou živnost. Co vše k tomuto potřebuji? Díky moc…prosím jen odborné odpovědi, ne zkušenosti z páté ruky. Díky za pochopení. AK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí