Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky. Potrebuju se zeptat, jak je to aktuálne s prací na mateřské dovolené.? Potřebujeme víc peněz, na žádné příspěvky nemáme nárok, takže žádné nepobiram. Chtěla jsem chodit na noční vybalovani zboží, zatímco by mi syna přes noc někdo hlídal, ale ne každý den, jen ob týden na 3-5 dní. Jenže kámoška říkala že mi můžou sebrat z mateřské peníze pokud budu mít smlouvu, tak jak to tedy je?? Jsem zmatená a peníze potřebuji..děkuju ![]()
@Alleessa Ta v tom hokej nemáš, klidně pracuj, v noci těžko bude dítko ve školce a jiné omezení tam není. Ještě tedy nesmíš při ppm pracovat na původní pozici, ale to nepředpokládám
že bys dělala před mateřskou.
@j.a.n.i1 no ja jsem delala Lidlu jako prodavač ale byla jsem pekárně. A syna do ky určité dat nechci právě. Tak mě to zarazilo že by mi mohli něco sebrat. Tetà právě říkala že za ní bylo omezení dítě ve školc'è či v jeslich ale to je 5 let zpátky tak to nevěděla jistě.
@Alleessa Jo, to omezení na školku je u dětí do 2 let furt, ale jiné ne, takže můžeš v klidu pracovat. Kolik je vlastně dítku?
Ano smlouvu mít můžeš. Já třeba chodim do původní práce na výpomoc, jen mi udělali jinou smlouvu
na víc - byla jsem zaměstnaná jako uklízečka a dělala svou práci
![]()
@Anonymní píše:
Ano smlouvu mít můžeš. Já třeba chodim do původní práce na výpomoc, jen mi udělali jinou smlouvu
na víc - byla jsem zaměstnaná jako uklízečka a dělala svou práci![]()
Tak zrovna tohle být nesmí, nesmíš mít druhou smlouvu na stejnou náplň práce, jako máš tu první…
@j.a.n.i1 synovi jsou 2 měsíce a 20 dní přesně. Narodil se brzy ráno 1 ledna. Do školky vůbec. Hli dál by tatínek o svém volnu
@Alleessa ja pracuji v puvodni praci na sve pozici na pul uvazek, mohu chodit 2×tydne, abych odpracovala tech 20h. Synovi 2r4m a zadny problem neni. Kamarádka ma spatne info. Navic sxna hlida babička nebo manzel u nas doma.
@Alleessa Tak v tom případě zatím nemůžeš pracovat na svoji původní smlouvu (až do konce PPM) ale na jinou ano.
Krátce po porodu jsem začala pracovat na dohodu, tedy na mateřské být přivýdělek nesmí, tak jsem ji měla napsanou na někoho jiného, ale na rodičáku si můžeš přivydělat kolik chceš - pracuji pro svého zaměstnavatele z domova + další práce.
@j.a.n.i1 proto to mam ošetřené na jinou pracovní pozici jak píši.. zaměstnaná jako uklízečka, na jinou smlouvu.. ale dělám svou práci.. (po tomhle se snad až do podrobna pátrat nebude..)
@j.a.n.i1 já na původní prac. pozici dělám administrativu..smlouvu jsem měla jako uklízečka na dohodu..abych to tedy upřesnila..
Ahoj holky, věděla byste někdo odpovědi na tyto otázky?…
Jsem ještě pár dní na MD, poté RD.
Chtěla bych začít podnikat, bylo by to asi nevýdělečné, ale chtěla bych si pronajmout prostory na 2-3× v týdnu a tam provozovat něco jako mateřské centrum, dětský koutek…prostě místo, kam by mohly chodit maminky s dětmi, asi by tam bylo malé vstupné, udělaly bychom tam svépomocí nějaké zázemí, chtěla bych si tam třeba i péct něco malého na zub a na prodej (sušenky, štrůdl apod), maminky by si tam mohly s dětmi upéci třeba ty sušenky nebo ušít nějakou maličkost. Časem by tam mohly být i přednášky atd…Jsem lékařka, mám ŽL na volnou živnost. Co vše k tomuto potřebuji? Díky moc…prosím jen odborné odpovědi, ne zkušenosti z páté ruky. Díky za pochopení. AK