Šílený strach ze psů 3,5letého syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
3.8.15 21:23

Řekla bych, že z toho vyroste, tím spíš, že nemá žádnou špatnou zkušenost. Mojí sestru v dětství pokousal pes, měla poté opravdu panickou hrůzu ze psů, srovnalo se to v pubertě, když jí matka koupila štěně ;)
Jinak ono to najednu stranu není nic strašného, moje se zase psů nebojí ani malinko a to je pak vysvětlováního, že na cizí psy se prostě nesahá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.8.15 21:23
@Pipet píše:
Jo a nějak extra bych to nejspíš neřešila.
  • Ano je tam pes, vím, že se bojíš, ale je daleko a nic ti neudělá, pojď, jdeme dál.
Víc to nekomentovat, neutěšovat… Čím víc tomu budeš věnovat pozornost, tím víc on bude hysterčit.

Ano, to jsem zrovna chtela napsat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
3.8.15 21:25

Dekuji moc holky za rady, snad se to casem srovna. Pritel navrhoval koupit stene, treba jorksira, ze se nebude bat vecne, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
3.8.15 21:30

Naše cácora by se vrhla i za vlkem, kdyby už sama chodila :mrgreen: Doma dvě čivavy, na dvoře německý ovčák (toho by láskou sežrala). Když potkáme psa drápe se z kočárku :lol: A vysvětli jí, že každý pes není takový flegmatik, jak náš.. Takže u nás opačný problém. Mě pokousal pes, když jsem byla malá (brala jsem mu chleba :zed: ) a jen mě to zašili už jsem za ním zas utěkala, to má asi po mě :mrgreen:

On si zvykne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.8.15 21:33
@klaaras35 píše:
Dekuji moc holky za rady, snad se to casem srovna. Pritel navrhoval koupit stene, treba jorksira, ze se nebude bat vecne, tak nevim.

To bych rozhodne nedelala. Co kdyz to bude pokracovat, malej bude ze psa vydesenej dal…jak k tomu prijde ten pes, chudak. To si nezaslouzi, aby prisel do stresu a putoval za par dni/tydnu dal…
Nechala bych to byt. On z toho vyroste. Neresit, neutesovat, ale taktez do niceho nenutit. Ta videa bych pustila. Ale tak, aby to nebral jako natlak. Pustila bych to sobe, smala bych se tomu a on se prijde kouknout. Nepodavala bych to jako „ja ti ted pustim pejsky at vidis, jaka je s nima sranda“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.8.15 21:33
@klaaras35 píše:
Dekuji moc holky za rady, snad se to casem srovna. Pritel navrhoval koupit stene, treba jorksira, ze se nebude bat vecne, tak nevim.

Nekupujte psa jen kvůli děcku… To si pes nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
3.8.15 21:35
@klaaras35 píše:

To bych nedelala, co bude s chudakem psem, kdyz si syn nezvykne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@klaaras35 píše:

Určitě bych psa nakupovala. Tím to můžeš ještě zhoršit

• Citovat
  • Upravit
1128

Já se jako dítě bala strašně. Vlastně dodnes nejsem se psy v pohodě. A nesnášela jsem, ze lidi kolem me to nerespektovali a porad se me to snažili „odnaucit“. Bala jsem se i štěňat. A snaha rodičů pohladit si aspoň stenatko nebo toho hodnyho pejska od strejdy myslivce me dostávala úplně do pasti. Myslím, ze kdyby me nechali se vybat a prostě ty psy ignorovali, udělali by lip. Nevidím jako nutnost odnaucovat strach ze psu…jo kdyby se bal babičky! Ale cizích psu? Proč ho nutit to změnit?!… Tot pohled někoho, kdo se psu opravdu bal a boji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
3.8.15 21:37

Jejda, nejsem takovy sadista, ze bych koupila psa, aby trpel. Spis jsem si vsimla, ze kdyz byl s nejakym malym pejskem treba cely den, tam uz se ho tak nebal a dokonce si snim hral. Ale urcite bych nekupovala psa, abyvh ho za tyden vykopla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
3.8.15 21:39

@ngauruhoe urcite to chapu a respektuji, cizi psi, cert to vem, jde mi spis o situace, kdyz jedem k babicce a travime tam cely den a on je cely den zalezly v dome a nejde za namj ven kvulk psovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
3.8.15 21:44

@klaaras35 a nedá se ten pejsek omezit na nějaký prostor, odkud by nemohl? Ze by syn věděl, ze prostě na něj nemůže? A každý by byl na dvoře na svém prostoru? A pokud by časem sam cítil, tak by se sblížili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.8.15 21:49
@ngauruhoe píše:
Já se jako dítě bala strašně. Vlastně dodnes nejsem se psy v pohodě. A nesnášela jsem, ze lidi kolem me to nerespektovali a porad se me to snažili „odnaucit“. Bala jsem se i štěňat. A snaha rodičů pohladit si aspoň stenatko nebo toho hodnyho pejska od strejdy myslivce me dostávala úplně do pasti. Myslím, ze kdyby me nechali se vybat a prostě ty psy ignorovali, udělali by lip. Nevidím jako nutnost odnaucovat strach ze psu…jo kdyby se bal babičky! Ale cizích psu? Proč ho nutit to změnit?!…Tot pohled někoho, kdo se psu opravdu bal a boji.

Však je lepší si problémy hýčkat a udržovat si je, než se jim postavit, což? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
3.8.15 21:49

@ngauruhoe praveze nemuze. Dvur je maly, ma tam boudu, ale zadny plotek tam neni. A do baraku pes nesmi. No snad ho to vekem prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
3.8.15 21:57

@zuzouš myslela jsem, ze mluvíme o malém dítěti. To se fakt umí problémům postavit. Jen se snažím říct, ze z mého pohledu a me zkušenosti to nuceni melo spis opacny efekt. Určité mu maminka může pomoci pochopením a vlastním chováním, jako příkladem. Treba, ze ona si pejska pohladi. Ale bez toho vychovavaciho podtextu. To je jako když se dospěla ženská boji hadů nebo pavouků a někdo ji nutí si zvyknout tím, ze ji to ze srandy nacpe do postele… Se tomu ma postavit?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí