Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám doma dceru, které je 6,5 měsíců. Byli jsme dnes u dr., protože šilháme. Bylo nám diagnostikováno šilhání a zároven jedna dioptrie. A zároven nám bylo řečeno, že se s tím nic nedělá, že se vše spraví samo. Ale mě se to moc nezdá. V rodině máme problemy s očima velké a dr. to ví. Máme přijít za rok na kontrolu. Máte s tím některá zkušenost? Uvitám jakoukoli radu…
Na půl roce jsme byli na měření a byl bez dioptrií, jen zašilhával. Prý v tomhle věku je to ještě normální, pozvali si nás na roce a to už bylo dobré. Mě říkali, že by to řešili od roka. Asi bych zkusila i jiného dr.
Znát názor dvou odborníků není od věci. Myslím si, že pokud má dioptrie, tak by se s tím mohlo dát něco dělat už teď, nebo aspoň od toho roka, ale je to jen domněnka, doktor nejsem ![]()
Náš malej taky šilhá, v půl roce jsme byli na kontrole, tam nám bylo řečeno ,že pokud to do roka nepřejde,tak znova na kontrolu - nepřešlo to,byly jsme na kontrole,tam mu naměřili taky dioptrie a předepsali mu brýle,teď na ně akorát čekáme,až budou hotové.
Taky chodíme k doktorovi. Poprvé jsme byli tak nějak v 10ti měsících. Ono se to do roka může krásně srovnat, půlroční děti ještě šihlat můžou. Pokud máte problémy v rodině, tak by ji doktor měl sledovat, i kdyby to za rok bylo v pořádku. ona taky za rok bude při vyšetření víc spolupracovat, takže to vyšetření bude taky jinak vypadat
Mám známou po operaci šilhní se synem v 18m. Říkala,že se do 3 dioptrií se brýle u kojenců do 1 roku nepředepisují a pokud je to na operaci tak až po roce dítěte.
Sestřenice má kluka co šilhal taky a DR jí řekl,že to je tím,že má malej velhý nos a až mu povyroste hlava tak se tourovná a urovnalo.