Lze upravit šilhání v dospělosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1808
10.6.13 11:16

šilhání v dospělosti

Ahoj holky, mám takový dotaz poslední dny asi 4 mi hodně ujíždi oko i že vidím dvojitě a když dám oči normálně je narovnám tak vidím neostře že nic nepřečtu a tak. Šilhala jsem jako malá chodila jsem i do oční školy ale pak se to samo upravilo ale ted poslední dobou se mi to zdá čím dál horší mám i takové pocity jako bych byla omámená že pořádně ostře nevidím…možná je to i psychikou nevím před 3lety jsem brala AD pak už byl stav ok ale poslední dobou mám pořad z něčeho strach z nemocí, o děti atd. k oční se určitě objednám ale chci slyšet i váš názor jestli s tím máte zkušenosti-děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
klare
10.6.13 11:32

Mám od dětství rozbíhavé šilhání, běžně to není vidět, oči mám normálně, ale tyhle pocity mívám, když jsem unavená, ve stresu, dlouho koukám do jednoho místa (počítač, knížka), ve stresu se mi to stává častěji. Musím si odpočinout a srovnat oči. Dojdi si na oční a do té doby cvič oči a odpočívej co to dá.

• Citovat
  • Upravit
1808
10.6.13 11:34
@klare píše:
Mám od dětství rozbíhavé šilhání, běžně to není vidět, oči mám normálně, ale tyhle pocity mívám, když jsem unavená, ve stresu, dlouho koukám do jednoho místa (počítač, knížka), ve stresu se mi to stává častěji. Musím si odpočinout a srovnat oči. Dojdi si na oční a do té doby cvič oči a odpočívej co to dá.

jako máš pocity omámení? neumím to přesně popsat prostě takové divné pocity v očích a hlavě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
10.6.13 12:14

Spontánní objev šilhání (strabismu) v dospělosti není příliš častý. Problém bude buď v samotném okohybném svalu (v případě konvergentního šilhání by byl zasažen musculus rectus bulbi medialis; v případě divergentního strabismu pak m. rectus bulbi lateralis) nebo v okohybném nervu (nervus oculomotorius – n. III. nebo nervus abducens – n. VI.). De facto chyba může nastat kdekoliv, a to od výstupu hlavového nervu z mozkového kmene (n. III. pod colliculus superior mesencephali, n. VI. v sulcus bulbopontinus) až po nervosvalovou ploténku. Návštěva oftalmologa Vás asi nemine, byť Váš stav může být (do jisté míry) způsoben i psychickým stavem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.6.13 12:18

@Doctus takže je to hodně špatné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
10.6.13 12:48

@verunka84
Není, nebojte. Omlouvám se, pokud Vás můj příspěvek vystrašil. Nejčastěji je chyba ve svalu, který se (nějakým patologickým procesem) zkrátí (nebo jeho úpon). Tak na dálku se to špatně určuje, oční lékař už Vám řekne víc. Hlavně se zbytečně nestresovat, mnoho poruch je psychického rázu. Je možné, že i Vaše mírné šilhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí