Silikonová štětka na WC - je hygieničtější?

Anonymní
7.1.21 15:10

Silikonová štětka na WC

Ahoj všem, předem se moc omlouvám za téma, pokud je nevhodné klidně ho smažte. Ale uvažuji o koupi silikonové štětky na wc, vlastně i o silikonovém smetáčku a chtěla bych se zeptat, jaké máte hlavně s tou štětkou zkušenosti. Ona stojí kolem 400,– což mi za tuhle věc přijde sakra hodně. Ale říkám si, že by mohla být hygieničtější než klasická. Díky moc za recenze a ještě jednou se omlouvám za téma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20893
7.1.21 16:58

Wtf? To chcete po case umyvat v mycce na nadobi nebo tak neco? Nebo jak ji hodlate cistit? Od hoven bude uplne stejna jak ta levna. Jen tam ji v pohode clovek vyhodi a koupi novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
7.1.21 17:36

Ja mám WC kartáč Joseph Joseph flex. Mám ji asi 2-3 měsíce, takze nemuzu hodnotit jak dlouho vydrzi, ale zatim jsem moc spokojena. Jak pise uzivatelka vyse, ze se tam „h*vna“ drzi stejne jako v te levne - tak to prave neni pravda! Ten povrch je mene prilnavy (silikon), hned z nej steka voda a vse „hnusne“ se z nej rychle oplachne pod proudem vody pri splachovani. U cisteni (normalne naliju do stojanu) mam pocit ze se musi vycistit lepe nez klasicke štětky uz z hlediska toho jineho tvaru (vypada to fakt uplne jinak). Pripadá mi to hygieničtější a funguje to vyborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 20:39
@NInaL. píše:
Ja mám WC kartáč Joseph Joseph flex. Mám ji asi 2-3 měsíce, takze nemuzu hodnotit jak dlouho vydrzi, ale zatim jsem moc spokojena. Jak pise uzivatelka vyse, ze se tam „h*vna“ drzi stejne jako v te levne - tak to prave neni pravda! Ten povrch je mene prilnavy (silikon), hned z nej steka voda a vse „hnusne“ se z nej rychle oplachne pod proudem vody pri splachovani. U cisteni (normalne naliju do stojanu) mam pocit ze se musi vycistit lepe nez klasicke štětky uz z hlediska toho jineho tvaru (vypada to fakt uplne jinak). Pripadá mi to hygieničtější a funguje to vyborně.

Moc děkuji za zkušenosti. Já vím, že je to hloupé téma. Ale my tu klasickou štětku můžeme měnit klidně každý týden a přesně to co se v tom drží snad ani nechci vidět. Je mi jasné, že tuhle silikonovou nebudu mít navěky, ale už jen to, že v tom nebude to všechno držet může být hygienické než ta klasická.

• Citovat
  • Upravit
2721
9.1.21 23:05

Asi to neni moc ekologicke a ekonomicke, ale u nas se vnitrek wc cisti „kachnou“, stetku ani nevlastnime. Mame cisto a v zaloze Savo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
9.1.21 23:15

Kupuju plastove stetky v Ikea asi za dvacku a pravdelne menim…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.21 23:42

Štětka jako štětka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
154
27.8.21 15:40

Nemá někdo nějaké nové poznatky? Přemýšlím nad silikonovou štětou, tak uvítám zkušenosti. Díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.8.21 17:00

Já si koupila silikonovou asi před měsícem a spokojenost. Pořád čistá, nic se na ni zatím neuchytilo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.21 17:27

No byla jsem na začátku diskuse děsně kritizována, co že to chci s tou štětkou dělat. Nakonec jsem ji pořídila a teda nedám na ni dopustit. Je čistá, papír se na ni nezamotava, je dostatečně silná, aby vyčistila i větší usazeniny a lehce se dezinfikuje. Takže já ji doporučuji, i přes vyšší pořizovací cenu.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
31.8.21 09:53

Hmm stale pouzivam stetku z Ikei za dvacku, po mesici ji vyhodim do plastu a stale jsem spokojena :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný