Silná menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.5.12 15:34

silná menstruace

ahoj holky, chci se poradit, minulou menstruaci jsem skončila na pohotovosti pro velmi silné krvácení, dle UZ vše v pořádku, prostě silná menstruace, dostala jsem Pambu, zpětně si uvědomuji, že jsem začala silně krvácet po vypití většího množství Mattonky jemně perlivé, je to možné nebo je to jen náhoda? díky za rady…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.5.12 15:58

Zkus mrknout sem
https://www.emimino.cz/…uace-108491/
S tou Mattonkou je to určitě náhoda ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.26 21:53

Silná menstruace a výlet

Ahoj holky,
přes 10 let mám diagnostikovanou endometriózu. Mám za sebou nějaké operace, hormonální léčbu, ale ta moc nepomohla. V tuto chvíli jsem na doporučení lékařů (špatné jaterní testy během hormonální léčby) dlouhodobě bez hormonů, pouze mám režimová opatření a sleduje se to. Jsem téměř bez bolestí, což je super. Ale jedna věc mi trošku komplikuje život, a to je intenzita mé menstruace. Jelikož mám nějaká ložiska i v rektovaginálním septu, hodně mi vadí veškeré tampony i kalíšky, protože mi způsobují krvácení toho ložiska a tím i bolest. Takže jsem na vložkách + menstruačních kalhotkách.
Moje krvácení trvá cca týden, což je tak nějak v normě, ale bohužel první 2-3 dny jsou opravdu hodně výživné. Zejména proto, že ze mě odcházejí veliké kusy sraženin, běžně o velikosti klidně 5-8 cm (pardon za popis). :oops: A to pak i když mám tu největší vložku, je za pár minut proteklá. Běžně dám balení 28 nočních vložek za 1 den.
Vždycky to řeším prostě tím, že si v tu chvíli rychle odskočím na WC, jenže je to problém u cestování a co čert nechtěl, jedu za měsíc na školní výlet a vychází mi to na 2. den (MS mi chodí na den jak hodinky).
Poraďte mi prosím, jak to řešit. Máte nějaké vychytávky? Pojedeme hodinu busem, pak 2,5 hodiny vlakem (to je dobré, tam je WC) a pak půjdeme asi 3 hodiny pěšky vesnicí, pak lesem. Spát budeme ve stanech s podsadou, bude tam suché WC v lese. Říkala jsem si, že si dám 2 noční vložky, nejsilnější MS kalhotky a pro jistotu ještě mikinu kolem pasu. Ale popravdě mám z toho trošku hrůzu. Jedu navíc s třídou, ve které převažují kluci a doprovod mi bude dělat kolega v důchodovém věku. :oops: Máte nějaké vychytávky? Celaskon jsem už v obdobné situaci kdysi zkoušela a neměl efekt. Prosím tampon a kalíšek fakt ne, nepotřebuji se svíjet v bolestech.
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.26 22:20

Menstruační houbičku jsi zkoušela? Je měkká. Jinak me na silnou MS zabrala Mirena, tělísko. Ale endometriozu diagnostikivanoz nemam, i když lékař mi rikal, ze si myslí, ze ji mam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.26 22:32
@Anonymní píše: Více

Tělísko jsem měla 3 měsíce, způsobilo zánět a muselo rychle pryč. Bojím se všeho, co se dává dovnitř. Houbičku neznám. Po zavedení tamponu velikosti mini jsem skončila v nemocnici s velmi silným krvácením a bolestmi, kvůli kterým jsem nemohla chodit. Tak už dovnitř raději vůbec nic nedávám :,(

• Citovat
  • Upravit
11137
18.4.26 23:55

Na výlet bych v tomto případě nejela. A když říkáš, že to máš jako hodinky, nedalo se to naplánovat na jiny termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.26 06:34

@Fazulina O to se aktuálně snažím, ale vypadá to spíše blbě. Situace je taková, že jsem třídu převzala jejich třídní, která je cca od Velikonoc na dlouhodobé PN. Výlet měli spolu domluvený i rezervovaný, děcka se moc těší. Hned po zjištění termínu jsem zjišťovala možnosti změny, ale jediný termín, který tam ještě mají volný, koliduje s jinou celoškolní akcí a ředitelka mi ho neodsouhlasila. Hledám ještě jiné možnosti ale zároveň se připravuji na tu nejpravděpodobnější variantu a to je výlet na začátku mojí menstruace.

• Citovat
  • Upravit
11137
19.4.26 07:28
@Anonymní píše: Více

Tak to mě mrzí, a ještě pod stan bez vody. Ale neporadím, protože nevím, co.

Ředitelka důvod ví? Není nějaká ochotná kolegyně, která by to za tebe vzala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.4.26 09:00

S jak velkyma detma? 8o to si nedovedu predstavit, jako skolni vylet 8o to jako holcicky co budou mit taky ms budou v noci behat na suchy zachod? To tam jako neni zavedena voda a kanalizace? A to vam schvalili jako skolni vylet? 8o No a co ze ve tride prevazuji kluci? Jak to s tim jako souvisi? Kdybys psala, ze jsi skautska vedouci, verila bych ti spis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11137
19.4.26 09:47
@Yasmen píše: Více

Tak na tomto typu výletu nevidím nic špatného, vždyť na takové tábory jezdí na 14 dní děti běžně, slečny s menstruací. Tady mi přijde celkem nefér, že je učitelka tlačená do tak nepříjemné situace. Samozřejmě je třeba školní výlet organizovat s ohledem na žáky i učitele.

Jinak při běžné menstruaci v jedné noci na suchém záchodě nevidím nic tak hrozného, existují různé intimní ubrousky atd., ale víc bych bez možnosti sprchy/umytí asi nedala.

Jinak na těch táborech voda samozřejmě je, ale v nádržích třeba. Nebo v zásobnících s kohoutkem.

Suché záchody kanalizaci nemají. Prostě se to vyváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.26 09:55

Norethisteron na oddálení menstruaci bys nemohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
19.4.26 10:10

Menstruační kalhotky na silnou MS a zásobu vložek. Dávat dvě za sebe. Nějakou nepromokavou podložku pod sebe na spaní. Třeba hormonální tělísko je taky u tvé diagnózy nemožné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
19.4.26 10:13

Když jsem jako dívka začala menstruovat, byl u babi ještě suchý záchod. Ona si „užívala“ hodně silnou MS a musela jen na ten suchý, než ho někdy v devadesátkách předělali.

Sama jsem vybavena vložkami jela na tábor. Záchody mimo chatky na spaní. Dceři bych toto neprovedla, ale tenkrát se z toho nedělala věda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.4.26 10:34
@Fazulina píše: Více

Vydim rozdil mezi taborem, ktery si dite vybere a skolni akcí :nevim: a nejde ani tak o ubrousky, jako jit treba 3× za noc temnym taboristem do nejake -buh vi jak- osvetlene boudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
19.4.26 11:14

Moje dětství každý víkend. Sucháč u babi na dvoře. V zimě docela lahůdka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí