Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám hodně silnou MS, ve dvou nejsilnějších dnech jsem měnila největší tampony co dvě hodiny a to jsem musela ještě k tomu tamponu nosit vložku, noci byly utrpením.
S kalíškem jsem spokojená, normálně měním kalíšek dvakrát denně, v těch silných dnech třikrát (ráno, odpoledne, večer před spaním, dobře, někdy čtyřikrát) a v pohodě. jen v těch silných dnech si beru pro jistotu i intimku, párkrát se mi stalo, že jsem trochu zašpinila. A kalíšek je můj největší kámoš
už bych ho nevyměnila ani za nic
A vy tu oslavu budete mít někde, kde není možnost skočit si na toaletu??
Příspěvek upraven 01.12.15 v 14:20
Mě kalísek vydrží při silnější ms tak 8hodin. Ale pokud s ním nemáš zkušenosti a neumis to s ním tak to nedělej. Není jednoduchý se sním naučit, hodně ženským ze začátku potýkal, mě osobně to trvalo 3 měsíce než jsem to vychytala a je to OK. To bych asi zvolila raději tampon + normální vlozku? ![]()
Toalety tam jsou, cesta tam trvá 2 hodiny jízdy a jelikož lítám na WC každých 15 minut, tak to zkouším nějak vyřešit, abych mohla jít…
@Anonymní píše:
Toalety tam jsou, cesta tam trvá 2 hodiny jízdy a jelikož lítám na WC každých 15 minut, tak to zkouším nějak vyřešit, abych mohla jít…
každých patnáct minut? Co používáš, že to vydrží tak málo? Tak to už snad ani neni možný
s tím už bych asi letěla k doktoru.
@Kachnicka25 máš pravdu v tom, že pro někoho je manipulace oříškem, trvá třeba dva cykly, než se naučí. Já s tím celkem neměla problém hned od začátku. Jen jsem pro jistotu nějakou dobu nosila i vložku, kdyby náhodou…
@Mar__tanka1983 píše:
každých patnáct minut? Co používáš, že to vydrží tak málo? Tak to už snad ani neni možnýs tím už bych asi letěla k doktoru.
Tak to mě taky napadlo. To se mi zdá už opravdu extrém.
A jinak souhlasím, že používání kalíšku je potřeba nacvičit.
@Anonymní píše:
Prosím o radu zkušených…mám druhý den cyklu dost silnou menstruaci, velmi často běhám na WC, tentokrát mi to vychází na oslavu narozenin kamarádky, ráda bych šla, ale pokud to vyjde na druhý den cyklu…asi bych z toho nic neměla…možná s použitím kalíšku…prosím jak dlouho Vám vydrží při silné ms…nemám s ním zkušenost…musela bych si ho koupit…díky moc za rady
Mám hodně silnou menstruaci a kalíšek mi vydrží tak tři až čtyři hodiny (vložka mi v taovemto stádiu vydržela tak půl hodiny až hodinu a tampon podobně). Ale (!) pokud nemáš zkušenosti, tak stejně budeš muset mít jako pojistku vložku, abys neprotékala. Ono totiž pár cyklů trvá, než zísáš takový ten grif při zavádění. Já blbá si pořídila kalíšek před dovolenou a nic jiného si s sebou nevzla a to bylo teda něco… Na záchodě jsem trávila nekonečně dlouho, protože jsem nevěřila tomu, že to bude držet apod. ALe s tou pojistkou v podobě vložek by to mohlo jít. Pokud si pořídíš kalíšek větší (takže ne lilcup nebo ladycup), tak by ti mohl vydržet i déle ![]()
Tak to hodně to mám třeba 4 hodiny, pak už je normální intenzity…
15minut?
to by ti ani kalisek nepomohl. Tak možná půllitr mezi nohy
Né promiň ale to už je síla, u Dr si to říkala?
@Anonymní píše:
Hele, tak to by ti kalíšek mohl pomoct. Ale fakt větší, podívej se sem na objemy (na skutečné objemy, ne tyco uvádí výrobce) a s tou vložkou bys mohla vyřešit to případné protékání, když to nebudeš mít řádně nacvičené, abys prostě nebyla špinavá.
Byla jsem u dvou gynekologů… dle UZ vše v pořádku, dostala jsem ascorutin a železo…
Pokud s kaliskem teprve zacinas, priprav se na castou vymenu. Jak se to naucis (ja tech par dni potrebovala), tak kalisek vydrzi i pri hodne silne menstruaci i pul dne.
Jinak ze nekdo lita na wc kazdych 15 minut, to docela chapu. Pamatuju si na casy, kdy jsem pouzivala vlozky. Jen jsem si dosla na wc, stacilo, abych si dosla zpatky do obyvaku a uz jsem citila, jak to se mne tece a prisla jsem si desne spinava.
Pouzivam kalisek, take mam silnou MS vetsinou druhy den. Na WC musim tak 1× za hodinu a pro jistotu pouzivam ten den a noc jeste latkovou vlozku. Kdyz chci mit opravdovou jistotu, kdyz nemak jedu, tak holt musim sahnout po extra silnem tamponu a vlozce.
Hezký večer přeji, oživuji starší diskuzi, nevím zda s tímto mám již zajít na gynekologii.
Nyní už třetí měsíc mám hodně silnou menstruaci, používám kalíšek cca 1,5roku, dříve stačilo vylít 3× denně a ani nebyl plný, teď musím první čtyři dny ms vylevat po 1-1,5h plný, k tomu ještě musím mít vložku jako pojistku, poté už intenzita ustupuje ale ms trvá celkově 8dnů, dříve trvala 6dnů, má s tím někdo zkušenost? Myslíte že mám s tím zajít na gyndu nebo to ještě nechat být?
Předem díky za odpověďi ![]()
Prosím o radu zkušených…mám druhý den cyklu dost silnou menstruaci, velmi často běhám na WC, tentokrát mi to vychází na oslavu narozenin kamarádky, ráda bych šla, ale pokud to vyjde na druhý den cyklu…asi bych z toho nic neměla…možná s použitím kalíšku…prosím jak dlouho Vám vydrží při silné ms…nemám s ním zkušenost…musela bych si ho koupit…díky moc za rady