Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kris95 Znám, takové vyrážky můžou mít na svědomí hormonální bouře
I já v těhotenství měla vyrážku-pouze na rukou, hlavně prstech.
Malé pupínky co šíleně svědí a jakmile začneš drbat nemůžeš přestat ![]()
Jednou jsem se takhle osypala z pomerančového džusu - skoro všude.
Mně pomohla mastička - Locoid (snad to píšu správně, je to žlutá tuba a obsahuje nízký obsah kotrikoidů).
Teď po porodu se mi udělala znovu a používám na to Bepanthen sensiden krém - na ekzémy.
Doufám, že Ti to pomůže ![]()
něco podobného měla známá, ale později. Až kolem 30 tt. Čekala dvojčata. Už nevím jak o řešila, ale dvojčátka se samozřejmě narodila plánovaným císařem dřív.
Jinak já jsem 22 tt a vyrážku mám skoro celé těhotenství naopak jen na obličeji. Nikde jinde. Mastičky od doktora nezabírají, tak to mažu domácí konopnou. Na svědění zabírá jedině - NEDRBAT. Je to sakra těžké najít v sobě tu vůli … ale hodně to ulehčí léčbu.
Určitě zkus vynechat všechny dráždivé potraviny - jahody, citrony, pomeranče, maliny a další podobné ovoce, ostrá a kořeněná jídla, méně solit, pít dost vody aby se škodliviny co nejlépe odplavily z těla. Pozor na fastfood a syntetické náhražky
@GirlsNick Přesně tak, jakmile člověk začne nemůže přestat snažím se co to dá neškrábat ale v noci tomu nezabráním děkuji za tip vyzkouším už cokoliv
![]()
@jancabr Prý když je to takhle pozdě tak je to způsobené tím jak dítě tlačí na játra a ty špatně pracují je to něco podobného ale to se mě netýká nechala jsem si udělat krevní testy abych měla klid. přes den tu vůli docela mám ale přes noc tomu nijak nezabráním drbu se ze spaní a ráno to mám rozškrábané do krve. ovoci se snažím vyhýbat, soli i mléku ale přijde mi to furt stejné jestli ne dokonce horsí a horší ![]()