Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
už nevím, co mám dělat. Jsem v 11tt, podle dnešního vyšetření 10+2. A už 14 dní krvácím čerstvou krví.
Nejdříve jen špinění, tak jsme jeli do nemocnice. Doktor našel hematom 14mm x 3mm, dal ascorutin a utrogestan. Za týden jsem šla na kontrolu ke svému gynekologovi, ten už nenašel hematom, ani cystu, ani krvácení v děloze, nikde nic. A stejně jsem dál krvácela, už to bylo jako slabá/střední menstruace. Tak jsem myslela, že třeba je to ona.
Ale dnes krvácím už 15. den, řekla bych, že dnes už jako silnější menzes. Ráno jsem byla znovu na pohotovosti, těhotenství prosperuje, zdroj krvácení není vidět, i doktor krčil rameny. Dal mi injekci na zastavení krvácení. A teď se mi to podle mě rozjelo ještě víc. Ke svému doktorovi jdu 7.10.
Jen dodám, že jsem bez bolestí. Nepočítám takové ty slabší táhnutí atd. z roztahování dělohy.
Je to moje druhé těhotenství a vím, že je to buď a nebo. Ale nevím vůbec, co si mám myslet.
Máte někdo podobnou zkušenost? Zjistili časem čím je krvácení způsobené?
Děkuju za odpovědi.
@Tezuše ahoj, v prvním jsem silně krvácela asi od 7tt do 12tt - silne tak dva tydny, pak to slablo a slablo. Nikdy mi nerekli proc - byla jsem 4 krat na pohotovosti, nenasli ruzni doktori nic, ani muj gynekolog. Az nekdy kolem 30tt videl na uzv pozustatek hematomu a asi to byl on, ale predtim ho nevideli. Brala jsem ascorutin a gynprodyl do toho 12tt pak uz nic. Dite je uplne zdrave, drzim palce!
Obnovuji diskuzi. V noci jsem začala krvácet a vypadnul ze mě kus sliznice (4×4cm) na pohotovosti vše ok. Plod odpovídá 11tt, srdicko tluce krasne. V noci jsem jeste krvacela a dneska uz od rana jen pri utreni. V 7tt jsem taky krvacela a byl to hematom. Nyni si lekar nebyl jisty.
Pristi tyden mam 1. Screening.
Mate nekdo podobnou zkusenost? Moc se bojim, uz mam za sebou dost nevydarenych tehotenstvi. A vzdy krvaceni. Jednou ZT, podruhe odtok plodovky v 17tt, ale to byl hematom obrovsky od 6tt kolem celeho embrya. Ted neni zadny videt
@Anonymní píše: Více
Ahoj s tímto primo zkušenost nemam. Ale take jsem jednou mela hematom, myslim ze v 7 tt zhruba. Jen jednou mi vyteklo trochu tmave krve a pak uz nastesti nic, ale taky jsem z toho byla nesvá. Můj OG teda hematom nijak neléčil, protože on zastáva nazor, ze se hematom sam vstreba a taky se mi vstrebal.
Ale jinak se na hematomy, ktere hodne krvaci nasazuje Ascorutin. Na udržení tehu pak nejaky progesteron-utrogestan, amelgen.
Pokud si nedostala zadne leky, tak na sebe davej pozor, doprej si trochu klidovy rezim a odpočívej, relaxuj.
At je na 1.trim.SC vsechno v pořádku ![]()
@Anonymní píše: Více
Nechci být negativní, ale to těhotenství, o kterém jsem zakládala tuto diskuzi, skončilo špatně. Já krvácela od toho 8.-9. Tt, screening ve 13. Týdnu super i přes krvácení, kontrola v 15. týdnu v pořádku a v 17. týdnu jsem porodila - medicínsky stále potratila (dosaď si, co ti více sedí) anděla. Někdy kolem toho 15. týdne odešel a tělo to poznalo až v tom 17.
Do teď nikdo neví, proč jsem krvácela, nebo co bylo špatně. Dohady jsou, že byla špatně napojená placenta. Ale jsou to dohady.
Každopádně, já už tu chovám další “miminko”, už jí jsou dva roky. Pavlíka jsem porodila 11.11.2021 a dcera přišla na svět 21.9.2022.
Držím palce, ať tobě to vyjde, ať se zadaří a dojdete do zdárného konce spolu.
@Tezuše děkuji za odpoved. Zitra jdeme na kontrolu. Mam za sebou prave uz jedno s lrvacenim a hematomem… jeden den krvaceni, dva mesice lezeni. Po prvnim screeningu odtok plodove vody, a porod v 15tt….proto jsem nyni zase vyděšená a nechci si pripoustet, ze se to bude dit znovu