Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravim,
Moje malá 6 měsíční holčička se mi teď docela hodně oprudila a doktor nám poradil nějakou mast volně k dostání začínající na k možná se píše s c ) a já si nemůžu vzpomenout jak se jmenovala. Nevěděl byste někdo? Děkuji
Mast neporadim, ale odvar z řepíku doporučuju. pak sem namázla už jen sudokrémem. za pár dní prdelka jak z porcelánu ![]()
U nás fungoval omývat černým čajem + rybilka, super, akorát ten smrad z rybilky ![]()
Imazol, sudokrem, kalciovka, clotrimazol- ale ten je až od 2 let
Mě poradili v lékárně pytiol za 40 Kč a fakt rychle zapůsobil, píšou tam teda až od 10 let myslím, ale taky jsem tu dost četla, že se používá na mimina.
U nás se osvědčil imazol nebo sudocrem a hlavně co nejvíce větrat a umývat vodou. Hlavně ne vlhčené ubrousky - ty to jenom zhoršily. Opruzení měla dcerka spojené s průjmem, tak po vyšetření MUDr. jsem dávala Enterol a naštěstí vše OK.
Me v Motole poradili Flamigel a je fakt super, nedam na něj dopustit. Užíváme ho jen výjimečně, když se oprudil po antibiotikach a nic nepomahalo. Ta uleva je znát téměř okamžitě. Pak namazani a byl klid. Koukala jsem, ze je teda psany na popáleniny, prolezeniny apod. a nemá se pouzivat dlouhodobě, ale nic lepšího jsem nepoznala. Na bezne mazání používám jen rybilku.
Imazol + po každým přebalení omývat černým čajem a nechat uschnout. Druhý den výrazné zlepšení. ![]()
U nás funguje nedávat malému punčocháče
Jakmile jsem mu jen nechala celý den, tak byl opruzenej… ![]()
Přestala jsem utírat vlhčenými ubrousky a myla dupku jen pod vodou s heřmánkovým mýdlem a mazala jsem Sudcremem. Ondřejovka, Pythiol, Aviril, něco z porodnice - nic nezabíralo.
U nás pomáhá Rybilka Neo, nejspíš proto, že obsahuje panthenol a vit. E,a rybí olej a hlavně je bez konzervantů a parfemace.Je ted lepší, než ta předchozí, takže vyhovuje ještě více.
Ta ty peníze, je super ![]()
A k ní používám ubrousky Rybilka Neo plus a ty jsou taky s panthenolem a mužou se po použití vyhodit do wc ![]()
Dřív jsme používali Sudocream, ale přišlo mi, že má docela nehygienické balení a Bepanthen mi přijde zase jeko zbytečně drahý. A navíc obsahují oba krémy konzervanty ![]()
Za mě Rybilka Neo ![]()
Tak jsem ji to pár dní mazala bepantenem a hodne jsme vetrali a už to má skoro pryč
všem moc děkuji za rady ![]()