Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj,
ráda bych se zeptala jestli nemáte nějaký tip, kde koupit biodegradabilní plenky Kikko? Nemůžu je teď nikde sehnat, díky moc
Ahoj, mají přímo svůj eshop, já jsem je tam vždycky objednávala
Co to je? ekologické jednorázovky? Víte, na kolik vyjde jejich používání? Já používala látkovky, protože mi pampersky přišly neekol., o existenci tohohle vůbec nevím…
Ahoj, já používám látkovky, ale na noc či někam na cestu se hodí jednorázovky, a taky jsem měla „eko“ problém
Tak jsem právě pátrala a je jich docela dost - ale snad prý nejlepší jsou ty kikko, ale jdou i jiné, ještě znám naty, ale ty prý jsou degradabilní jen z 70% - ale lepší než nic, že?
Jsou o něco dražší, ale právě když jich zas člověk nekupuje tolik, tak to tolik peněženka nepozná.
Snad jsem můžu dát tenhle odkaz, kde jsem na ně narazila:
https://www.modrykonik.cz/…ni-jednoraz/
Ale právě na tom jejich shopu, jsou teď nedostupné…
@Paraiso Já jsem dávala Moltex nebo Beaming Baby, obojí se dá koupit v Bráně k dětem.
Asi to tu zaplavelím a neporadím. Taky látkuju a občas jednoráz-když nejsou suché látkové, návštěva, výlet dovolená…Někde, už nevím kde, jsem četla článek, že výraz eko pleny může být pěkně zavádějící-např., že je rozložitelný pouze obal, ve kterém jsou pleny zabaleny, jinak samotné pleny ne. Víc jsem se po tom nepátrala, těch pár plenech, co použijeme, si s čistým svěedomím koupím obyč., neeko, jen chci, aby neobsahovaly škodlivé látky, dítě se v nich nepařilo a moc nesmrděly.
Kikko se zdají být všude vyprodané, jedině kikko seperační vložky do látkových plen jsem viděla. Ale v biodrogerie.cz možná najdeš nějakou alternativu.
@Adinka_2012 to nemáš uplne pravdu, většinou jsou rozložitelné min z 50./' a docela by me zajímalo, jaké kupujés jednorázové pleny, které splňuji ty požadavky, co píšeš. https://www.modrykonik.cz/…ni-jednoraz/ Přečti si tento článek, je to tam vysvětlené. ![]()
Taky si myslím, že se dají najít i 100% rozložitelné - to jsme našla, že by měly být ty kikko. Ale máš pravdu, že některé značky mají např. jen kompostovatelný obal apod.
U kikko se tuším nerozloží akorát ty lepítka, jinak všechno. Jiné tak rozložitelné jsem nikde nenašla
Jo jo, to je vlastně pravda, tak skoro 100%, lepítka se musí odstřihnout ![]()
@kačule.j
ale já netvrdím, že je to pravda a ani jsem se po tom nikdy nepídila. Jen jsem četla článek a toto mně zůstalo v hlavě. Jak jsem psala výše, látkuju a těch pár plínek papírových kupuju dle Dtestu.