Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím dámy,
Poradila byste mi prosím některá nějaký recept na lehkou (alespoň trochu slavnostní) silvestrovskou večeři? Byla bych ráda jak za lehkou ve smyslu obtížnosti vaření (jsem spíš kuchyní nepolíbená) i jako lehce stravitelnou
. Budeme poprvé s přítelem na silvestra sami (po třech letech hurá!) tak bych byla ráda kdyby to proběhlo v romantičtějším duchu než ty předchozí
.
Mockrát děkuji za případné odpovědi
Danča ![]()
Myslim, ze urcite masoooo!!!
Na poradnym steaku z hoveziho treba neni co zkazit! Si tedy myslim ja! ![]()
Jinak muj chlap miluje testoviny, nejvice se syrovou nivovou omackou, tim bych to urcite nezkazila.
Co parmskou šunku s melounem jako předkrm, pak nějaký steak s americkým bramborem a navrch zmrzlinu s horkými malinami? I když steak teda nevím, jestli zvládneš jako začátečník, aby se to nevysušilo.
Já kdysi na úplně první večeři na Silvestra s přítelem dělala sýrovou polívku a rizoto dušené ve víně, dělala jsem ty recepty poprvé a dopadlo to děsně
Živě to vidím, i když už je to přes dvacet let.
Steak právě nevím no
moc si na něj nevěřím. Jinak vepřové mužeme oba tak možná medailonky? Jenomže co s nima
možná ten americký brambor ale zase k tomu nechci kydat tatarku nebo kečup tak nějakou omáčku.. jenomže jak ji vytvořit? ![]()
Toto je lehké a mňam.
http://www.mamincinyrecepty.cz/…ky-v-kabatku
Anebo kuřecí nebo vepřové na kousky, naložit do koření a oleje a udělat jako čínu, příp. přidat zeleninku, hotové to pak máš večer hned, americké k tomu jdou taky, nebo rýže. Tam už nemusíš řešit omáčku.
Nevím jestli se na steaku nedá nic zkazit…mě se teda moc nedaří…
co k tomu vepřovému bramborovou kaši, ale pořádnou. já ji dělám podle pohlreicha, jestli si teda dobře pamatuju. Uvařím brambory, svařím jednu 30% smetanu, brambory pomačkám ještě na plotně a s tou smetanou „našlehám“, pak dobře ochutit a přidat máslo - je luxusní!
Tak potom dusene masicko… kup hovezi maso, naklepej platky, posol, pretri hortici, presypni moukou, osmahni at se masko zatahne, dej do misy (pekace, hrnce), podlij vodou tak at je maso zakryte a soupni do trouby, ja pro lepsi chut davam jeste hovezi bujon… mnamkaaaaa a muzes podavat k cemukoli a mas tam tu omacku!!!
Jinak ty medailonky, normalne bych si treba naklepala platky, okorenila, zase prismahla a nechala dodusit ve vlastni stave, potom prilila trosku smetany, pristrouhala nivu a az by se roztopila, udela to opet fajn majdu… ![]()
Ty jo, myslim, ze umim varit docela dobre a cinu nikdy nedokazu dochutit tak, aby nam opravdu chutnala, myslim, ze kazdy zvlada neco jineho, jen si musis vybrat recept, ktery ti prijde „nejsympatictejsi“ ![]()
suik píše:
Nevím jestli se na steaku nedá nic zkazit…mě se teda moc nedaří…co k tomu vepřovému bramborovou kaši, ale pořádnou. já ji dělám podle pohlreicha, jestli si teda dobře pamatuju. Uvařím brambory, svařím jednu 30% smetanu, brambory pomačkám ještě na plotně a s tou smetanou „našlehám“, pak dobře ochutit a přidat máslo - je luxusní!
Jo, delam stejne, ale misto smetany davam mliko… ![]()
No hovězí steak bych nedělala a to že vařit vcelku umím. Co k véče na Silvestra? Ono udělat jak už holky psaly vepř. panenku na medailonky je fajn, nebo kuřecí plátek jako steak. Je to rychlé a pokud to nespáliš či nepřekořeníš není co zkazit.
A přílohu? Nechceš-li tedy tatarku tak asi nějaké mačkané brambory se slaninkou, salámkem a třeba troškou smetanky, klidně nakrájenou paprikou a tak. A uděláš ozdobičku a je. Pak klidně poleješ šťávičkou - vyjmeš maso z pánve, podliješ vodou, necháš chvililinku povařit a pak nasypeš trošku té sypké jíšky od knoru. Můžeš mírně ochutit a je to. Je to hned ![]()
Tak teda asi budou medailonky s tou kaší
zní to fakt dobře
Nemáte nějaký tip na víno k tomu?
špagety na jeden talíř jako v Lady a Trampovi a pak se romaticky políbíte ![]()